Το σίριαλ με το cross play είναι λίγο πολύ γνωστό με τη Microsoft από τον Μάρτιο του 2016 να κάνει άνοιγμα στους ανταγωνιστές για τη λειτουργία που θα επιτρέπει σε χρήστες π.χ του PSN να παίζουν μαζί online με παίκτες του Xbox Live. Και μπορεί η Nintendo να αποδέχθηκε τη πρόσκληση, αλλά η Sony προβάλει σθεναρή αντίσταση μιλώντας για λόγους ασφάλειας.

Μιλώντας στο Gamespot για το θέμα το αφεντικό του Xbox Phil Spencer τόνισε ότι βρίσκονται διαρκώς σε συζητήσεις με τη Sony, αλλά αυτές παραμένουν άκαρπες και μάλλον δεν υπάρχει φως στο τούνελ.

«Μιλάμε συνεχώς στη Sony. Με το Minecraft στο PlayStation, πρέπει να είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην πλατφόρμα τους όσον αφορά τις πωλήσεις και το gameplay.  Το ίδιο με τη Nintendo, η σχέση μας σε αυτό το μέτωπο ήταν ισχυρή, υπήρξαν σπουδαίοι υποστηρικτές και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους, αλλά νομίζω ότι η άποψη της Sony είναι διαφορετική και θα πρέπει να μιλήσουν για αυτό. Δεν είναι εύκολο να κάνω σχόλια σχετικά με τα κίνητρά ή τα χρονοδιαγράμματα τους. Γνωρίζω ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη άποψη που λέει ότι αν οι φίλοι μου έχουν αυτή την κονσόλα, δεν μπορούν να παίξουν με ανθρώπους που αγοράζουν μια άλλη κονσόλα. Αυτό είναι ένας λόγος που πάω να αγοράσω την κονσόλα. Αυτός ο λόγος δεν πρόκειται να φύγει, οπότε βγάζουμε το Minecraft εκεί έξω ως ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και επιτρέποντας στους ανθρώπους να παίζουν μαζί ανεξάρτητα από τη συσκευή που αγόρασαν. Δεν νομίζω ότι όλοι σκέφτονται το ίδιο και δε βλέπω τι μπορεί να αλλάξει».

Νομίζω ότι οι άνθρωποι κοιτάζουν το cross-play και λένε ότι είναι καλύτερο για τους gamers. Αν είναι καλύτερο για τους gamers, δυσκολεύομαι να σκεφτώ γιατί δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό, ειδικά όταν προσπαθούμε να κάνουμε τη βιομηχανία μεγαλύτερη. Ανάπτυξη, περισσότερα παιχνίδια, περισσότερες ευκαιρίες . Ειδικά όσον αφορά τα indies. Δημιουργήστε ένα online παιχνίδι indie και θα δημιουργήσετε πέντε εκδοχές του παιχνιδιού – την έκδοση Steam, το Xbox Live σε υπολογιστή, την έκδοση Xbox, την έκδοση PlayStation και την έκδοση Switch, οπότε είναι δύσκολο το matchmaking. Πρέπει να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές και να μην κάνουμε τη ζωή τους πιο δύσκολη.

Πως σας φαίνονται οι απόψεις του Phil Spencer; Πρέπει η Sony να επιτρέψει το cross platform play με Xbox One, Switch και PC; Περιμένουμε τα σχόλια σας παρακάτω περί cross play…