Ευρέως αποδεκτό είναι το γεγονός ότι το PlayStation έχει να επιδείξει δυνατές αποκλειστικότητες, που οφείλονται στα ταλαντούχα studios που έχει υπό τη σκέπη της η Sony. Στο παρακάτω αφιέρωμα θα δούμε με τι projects ασχολούνται τα first party studios της Sony, με αυτά που έχουν ανακοινωθεί ειδικά μετά την E3, αλλά και με ότι φημολογείται. Το σίγουρο είναι ότι τόσο το PlayStation 4, όσο και το PSVR θα έχουν αρκετές αποκλειστικότητες που ελπίζουμε ότι θα κάνουν τη διαφορά το επόμενο διάστημα.

[divider]SIE Japan Studio[/divider]

JapanStudio

Αυτή τη στιγμή το Japan Studio μας ετοιμάζει δύο μεγάλα exclusives που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2016 και δεν είναι άλλα από τα The Last Guardian και Gravity Rush 2. Παράλληλα σε συνεργασία με τη
Clap Hanz θα κυκλοφορήσουν το New Hot Shots Golf. Οι φήμες μιλάνε και για συνέχειες του Knack και του Bloodborne, αλλά ανακοινώσεις δεν είχαμε στην Ε3. Περισσότερα και λόγω προέλευσης θα μάθουμε το Σεπτέμβρη στο Tokyo Game Show.

 

[divider]Polyphony Digital[/divider]

polyphony digital

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με τη Polyphony Digital να δουλεύει πυρετωδώς στο Gran Turismo Sport που θα κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου στο PlayStation 4.

 

[divider]Bend Studio[/divider]

bend_studio

Πέρασαν πάνω από τέσσερα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το τελευταίο παιχνίδι της Bend Studio, που ήταν το πολύ καλό Uncharted Golden Abyss του PS Vita και ήρθε η ώρα της αποκάλυψης του επόμενου project στη πρόσφατη Ε3. To Days Gone είναι ένα open world action adventure και από αυτά που είδαμε οι προσδοκίες είναι ήδη μεγάλες. Δυστυχώς φαίνεται ότι θα αργήσει αρκετά να κυκλοφορήσει και θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή.

[divider]Naughty Dog[/divider]

naughty-dog-mystery-game

Η κυκλοφορία του αριστουργηματικού Uncharted 4: A Thief’s End είναι πρόσφατη και το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε το Story DLC που έχει επιβεβαιωθεί. Όσον αφορά το επόμενο παιχνίδι οι φήμες μιλάνε για The Last of Us 2 και οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές αν αναλογιστεί κανείς την επιτυχία του πρώτου.

[divider]Santa Monica Studios[/divider]

SCE-Santa-Monica-New-Logo-720x340

Το νέο God of War έκλεψε τις εντυπώσεις στη πρόσφατη Ε3 και φυσικά θα περιμένουμε με ανυπομονησία τη κυκλοφορία του, που ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

[divider]Guerilla[/divider]

guerrillagames

Το Horizon Zero Dawn είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα exclusives του PlayStation 4 και θα κυκλοφορήσει τη 1η Μαρτίου του 2017. Από την άλλη η Guerrilla Cambridge μετά το Killzone Mercenary ετοιμάζει το Rigs:Mechanized Combat League για το PS VR.

[divider]Sucker Punch[/divider]

sucker_punch

Πέρασε αρκετός καιρός από τη κυκλοφορία του inFamous First Light και ακόμα δεν έχουμε νέα για το επόμενο παιχνίδι της Sucker Punch. Η φημολογία για το νέο τίτλο Spideman βγήκε αληθινή, αλλά στο τιμόνι βρίσκεται η Insomniac, οπότε το open world project της Sucker Punch μπορεί να είναι και νέα IP.

[divider]Media Molecule[/divider]

media-molecule-logo

Το ιδιαίτερα ταλαντούχο και καινοτόμο studio της Media Molecule μετά τα Little Big Planet και Tearaway ετοιμάζει το Dreams για το PlayStation 4. Η play, create, share φιλοσοφία επιστρέφει σε ένα project που φαίνεται λίγο περίεργο από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα.

[divider]San Diego Studios[/divider]

sce_san_diego_logo

Πολύ πρόσφατο το Kill Strain, ενώ το studio συνεργάζεται σε έναν ακόμα free to play τίτλο, το Drawn to Death που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2016. Κατά τα άλλα όπως κάθε χρόνο περιμένουμε τον κορυφαίο baseball τίτλο MLB The Show 17, που φυσικά στη χώρα μας περνάει απαρατήρητος.

[divider]London Studio[/divider]

αρχείο λήψης

Μετά το τελευταίο Singstar, το ενδιαφέρον του London Studio στρέφεται στο PSVR και ο πρώτος τίτλος του ονομάζεται PlayStation VR Worlds και είναι μια συλλογή από 5 διαφορετικές εμπειρίες. Μάλλον είναι ένα από τα studio που θα επικεντρωθούν στο Virtual Reality περιφερειακό της Sony.