Μετά το απογοητευτικό Dynasty Warriors 9, η Koei Tecmo επιστρέφει με τον τέταρτο crossover τίτλο των Dynasty και Samurai Warriors, το Warriors Orochi 4. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για έναν τίτλο που απευθύνεται σε φανς των σειρών αυτών και γενικότερα σε άτομα που παίζουν τα musou hack n’ slash. Αν και δεν είμαι ιδιαίτερος φαν του είδους, μερικές φορές μου αρέσει να κάνω ένα χαλαρό διάλειμμα κατατροπώνοντας χιλιάδες εχθρούς με combos. Αυτή πιστεύω είναι και η ουσία αυτών των παιχνιδιών. Ας δούμε αν το παιχνίδι καταφέρνει να σταθεί επάξια στο χώρο.

Να αρχίσουμε με τον οπτικό τομέα, στον οποίο προφανώς και δεν περιμένουμε πολλά. Πρόκειται όπως πάντα για έναν τίτλο με περιορισμένο μπάτζετ και character models που έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλους τίτλους. Ο σχεδιασμός μπορώ να πω ότι είναι μινιμαλιστικός, με levels που δε θα σας συναρπάσουν ούτε από πλευράς περιβαλλόντων, ούτε από πλευράς σχεδιαστικού ενδιαφέροντος, αφού υπάρχουν απλά ως ένα setting για να μας δώσει την ελευθερία που χρειαζόμαστε για να σκοτώσουμε ορδές από στρατιώτες. Φυσικά, τα παραπάνω είναι αναμενόμενα (όχι ότι πρέπει να περάσουν απαρατήρητα βέβαια), όμως υπάρχουν και θετικά, σε σύγκριση βέβαια με άλλους τίτλους. Τα character models είναι από τα καλύτερα στους Warriors τίτλους, ενώ άξιο αναφοράς είναι το σταθερό framerate και μάλιστα στα 60 fps, με πολύ λίγα frame drops σε περιπτώσεις με πολλούς αντιπάλους και animations.

Από άποψης σεναρίου, είναι λογικό να μην περιμένουμε και πολλά πράγματα, εφόσον πρόκειται για ένα crossover. Η ιστορία μπλέκει τους χαρακτήρες από τα δύο σύμπαντα Warriors με τους θεούς του Ολύμπου, το οποίο δεν μπορώ να πω ότι τραβάει το ενδιαφέρον. Οι διάφοροι χαρακτήρες μεταφέρονται σε έναν άλλο κόσμο, στον οποίο υπάρχουν μαγικά βραχιόλια τα οποία πρέπει να βρουν ώστε να αποτρέψουν για άλλη μια φορά τον κίνδυνο του δαίμονα Orochi. Εκτός από το αδιάφορο σενάριο, αυτό που είναι εμφανές είναι η κακή παρουσίαση της ιστορίας, αφού το μεγαλύτερο μέρος της παρουσιάζεται με πορτραίτα των χαρακτήρων και διαλόγους, με σποραδικά cutscenes. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι προσπάθησαν από πολλές πλευρές να κόψουν το μπάτζετ του τίτλου, αν και η γνώμη μου είναι ότι η ιστορία δεν το πληγώνει ιδιαίτερα, διότι δε νομίζω να υπήρχαν πολλές απαιτήσεις από έναν τέτοιο τίτλο. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι σίγουρα θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Το gameplay είναι εκεί που προφανώς το παιχνίδι δίνει μεγαλύτερη σημασία και ευτυχώς δεν απογοητεύει. Αν είστε φανς του είδους ξέρετε τι να περιμένετε. Το Warriors Orochi διαθέτει συνολικά ένα ρόστερ 170 χαρακτήρων, ο καθένας εκ των οποίων έχει τις δικές του ξεχωριστές κινήσεις και έχετε τη δυνατότητα να πειραματιστείτε πολλές ώρες αν έχετε φυσικά τη διάθεση. Υπάρχουν τρεις τύποι χαρακτήρων, ένας με έμφαση στην ταχύτητα, ένας στα μαγικά κι ένας στην επίθεση. Το καλύτερο για να υπάρχει ένα ισορροπημένο σχήμα είναι να έχετε έναν από τον κάθε τύπο. Τα combos λειτουργούν πολύ καλά και ανταποκρίνονται περισσότερο από άλλους τίτλους. Η αλλαγή του χαρακτήρα γίνεται με χωρίς διακοπή, συνεχίζοντας τα combos απεριόριστα, ενώ η προσθήκη των μαγικών δίνει μια μεγαλύτερη ποικιλία στη μάχη, αν και η χρησιμότητά τους θα μπορούσε να ανταποκρίνεται σε περισσότερες περιπτώσεις.

Στο τέλος κάθε μάχης μπορείτε να διαχειριστείτε τα όπλα που κερδίζετε, καθώς και να τα βελτιώσετε προσθέτοντάς τους ιδιότητες όπως στοιχεία ή πλεονέκτημα σε μάχες με generals. Επίσης, πέρα από τα levels, μπορείτε να αναβαθμίσετε τον κάθε χαρακτήρα με διάφορες ικανότητες με τη μορφή skill tree. Στη διάθεσή σας έχετε και το άλογο με το οποίο διανύετε πιο εύκολα μεγάλες αποστάσεις ώστε να κάνετε καλύτερο χρόνο και συνεπώς να πάρετε S rank στην κάθε αποστολή. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές είναι εύκολο, εκτός αν το βάλετε στη μεγαλύτερη δυσκολία, όπου και μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη πρόκληση. Το soundtrack μπορώ να πω ότι ήταν καλύτερο από ότι περίμενα, με δυναμικά themes ταιριαστά για μεγάλες μάχες, αν και πιστεύω θα μπορούσαν να έχουν λίγο περισσότερο μια αίσθηση παραδοσιακής κινεζικής-ιαπωνικής μουσικής, ώστε να ταιριάξει λίγο καλύτερα και με το setting. Το παιχνίδι έχει περίπου 70 αποστολές, οι οποίες ολοκληρώνονται περίπου σε 20-25 ώρες. Φυσικά, αν πειραματιστείτε με πολλούς χαρακτήρες μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τη διάρκεια.

Κλείνοντας, το Warriors Orochi 4 είναι ένας σχετικά αξιόλογος τίτλος και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία »συγγνώμη» στους φανς για το απογοητευτικό Dynasty Warriors 9, επιστρέφοντας στις ρίζες της σειράς. Το παιχνίδι πετυχαίνει στον τομέα της μάχης και οι φανς πιθανότατα θα το εκτιμήσουν. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να είχε κάνει ένα παραπάνω βήμα στην ποιότητά του με καλύτερο σενάριο και προσεγμένη παρουσίαση. Προσωπικά θα το πρότεινα σε φανς της σειράς, όμως δε θα έλεγα ότι έχει κάνει το άλμα που πρέπει ώστε να ανταποκριθεί σε ευρύτερο κοινό. Όπως και να έχει, θεωρώ ότι είναι ένας διασκεδαστικός τίτλος για το είδος του.