Όπως έχει προαναφερθεί, σε προηγούμενη κριτική μου, είναι αρκετά δύσκολο με τόσους racing τίτλους να αναδειχθεί ο βασιλιάς των δρόμων. Τη φετινή χρόνια συναντήσαμε αρκετούς υποψήφιους να διεκδικούν τον παραπάνω τίτλο, ανάμεσα σε αυτούς οι Codemasters, Polyphony Digital, Slightly Mad Studios, Milestone S.r.l. και πολλές ακόμη. Ποια όμως κατάφερε να μας μαγέψει λίγο περισσότερο και να μας τραβήξει σε αυτό το αβυσσώδες πέρασμα της gaming σκηνής; Στο PSaddict εσείς θα μας δώσετε την απάντηση, ενώ σας καλούμε να αποφασίσετε για την ορθή απονομή του καλύτερου racing τίτλου του 2017. Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε ότι το άρθρο αφορά PS4 τίτλους και όχι του Xbox One.

Gran Turismo Sport

Ξεκινάμε με μία από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες του 2017, με το Gran Turismo Sport,  που αποδείχτηκε ένα project υψηλού budget, προσεγμένου σχεδιασμού και ακατάπαυστης θέλησης από τη developer ομάδα. Ο τίτλος κατάφερε να πετύχει μια από τις πιο ρεαλιστικές racing εμπειρίες, παντρεύοντας το εκθαμβωτικό και εξωπραγματικό γραφικό περιβάλλον του, με την προσεγμένη πρακτική μορφή που αποδίδει η developer στα οχήματα. Με πλούσιο περιεχόμενο, πληθώρα από modes και με απλοϊκούς μηχανισμούς, το Gran Turismo Sport αποτελεί ένα must-buy τίτλο για όλους τους φίλους του racing είδους. Εντούτοις, η online επιρροή που δέχτηκε ο τίτλος σε πολλά ζητήματα έδωσαν ώθηση στους reviewers για αρνητικό σχολιασμό, σε γενικό concept, αλλά φαίνεται πως η εταιρεία θέλει να επανορθώσει προσφέροντας GT League mode με δωρεάν update.

Project CARS 2

Συνεχίζοντας, έχουμε το μικρό διαμάντι της Slightly Mad Studios, η οποία επανήλθε στο προσκήνιο με έρπουσες διαδικασίες το 2015. Με τον προκάτοχό του να έχει δεχτεί θετικές κριτικές, το Project CARS 2 επιστρέφει δυναμικά στη gaming σκηνή για μια ακόμη φορά. Σε γενικές γραμμές, ο τίτλος είναι ο πιο προσιτός και ταυτόχρονα μη προσιτός racing τίτλος της χρονιάς. Σε αυτό απαντά το simulator κομμάτι που δίνει στο βιντεοπαιχνίδι μια διαφορετική αίσθηση από αυτήν που έχει συνηθίσει ο μέσος racer. Αν ψάχνετε έναν τίτλο όπου το R2 είναι απλά το γκάζι τότε έχετε βρεθεί στο λάθος μέρος. Από την άλλη, η τραγελαφική Al του τίτλου του κόστισε σοβαρά, ενώ την είχα παρομοιάσει σε ορισμένα σημεία ως ένα κοπάδι από βούβαλους που βρέθηκαν στην πίστα. Εν κατακλείδι, αν παραβλέψουμε το παραπάνω ζήτημα, το  Project CARS 2 αποτελεί την καλύτερη επιλογή ως το πιο δύσκολο racing game του 2017.

F1 2017

Άλλο ένα δυνατό franchise στο προσκήνιο επιστρέφει δυναμικά μέσα στο 2017, παρουσιάζοντας ορατή βελτίωση σε πολλούς τομείς. Η Codemasters φαίνεται να μαθαίνει από τα λάθη της, ενώ φροντίζει για την υλοποίηση νέων μεθόδων ώστε να κρατήσει το gaming community. Αντικειμενικά, αν και το F1 2017 δεν καταφέρνει κάτι παραπάνω –σε καλύτερο επίπεδο- από τους δύο παραπάνω τίτλους, δεν παύει να αποτελεί μια ευχάριστη προσθήκη. Συγκεκριμένα, οι μηχανισμοί ανταπόκρισης λειτουργούν άψογα και σε τέτοιο σημείο που ένας αρχάριος του είδους θα νιώσει οικεία. Από την άλλη, μιλάμε για ένα χορταστικά αισθητικό τίτλο, όπου οι πολύχρωμες απεικονίσεις των αγωνιστικών μοντέλων, με τα τελευταία να χαϊδεύουν σπλαχνικά το έδαφος με τις πολυτελείς ρόδες τους, σμίγει αρμονικά με τα διάφορα sound effects και τις άλλες λειτουργίες του τίτλου.

DiRT 4

Άλλος ένας τίτλος από την Codemasters ήρθε και άφησε το στίγμα του μέσα στο 2017. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Dirt Rally, έρχεται δυναμικά το DiRT 4 να μας προσφέρει νέες driving εμπειρίες και απολαύσεις. Νέες προσθήκες και νέα modes στο προσκήνιο, με ένα πλούσιο roster από οχήματα και προσεγμένους μηχανισμούς ανταπόκρισης αυτών, αλλά και της εξαιρετικής Al, το DiRT 4 κερδίζει μια θέση για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Wipeout Omega Collection

Για το τέλος έχουμε την απόλυτη sci-fi racing εμπειρία, που ακούει στο όνομα Wipeout. Αν νομίζετε ότι στο Project CARS 2 τα είδατε όλα –από άποψης δυσκολίας- τότε είστε γελασμένοι. Συνδυάζοντας το sci-fi με το racing στοιχείο και φροντίζοντας για πίστες που προσφέρουν ακατάπαυστη δράση και τέρψη, μέσα από ένα τεράστιο roster το Wipeout Omega Collection έρχεται για να μείνει και να ξεθάψει εμπειρίες από τα παλιά.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ PS4 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ 2017

Ψηφίστε το αγαπημένο σας racing παιχνίδι που κυκλοφόρησε για το PS4 μέσα στο 2017! Έχετε μόνο μία ψήφο και μπορείτε να επιλέξετε από τις προτεινόμενες επιλογές ή να πείτε την δική σας πρόταση στην επιλογή «other» . Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως 15 Δεκεμβρίου 2017 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδικό αφιέρωμα με τα καλύτερα παιχνίδια του 2017, όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες του PSaddict.gr!

Ψηφίστε τον καλύτερο racing τίτλο του 2017