Όπως αναφέρθηκε και στο πρώτο μέρος του αφιερώματος μας μέσα στη μεγάλη γκάμα παιχνιδιών που έχουν κυκλοφορήσει πλέον για το PS4, υπάρχουν αρκετοί τίτλοι που αδικήθηκαν, τουλάχιστον εμπορικά. Οι λόγοι που τα παιχνίδια αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα στα μάτια των gamers διαφέρουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με το εν λόγω αφιέρωμα θα ήθελα να προτείνω κάποιους τίτλους που κατά την άποψη μου αξίζουν περισσότερη προσοχή από το κοινό.

Titanfall 2

Το Titanfall 2 είναι ένα παιχνίδι που τα κάνει σχεδόν όλα καλά. Το multiplayer του είναι εξαιρετικό και φυσικά επιτέλους συνοδεύεται από ένα πολύ αξιόλογο campaign, κάτι το οποίο δεν υπήρχε στον προκάτοχό του. Η ΕΑ όμως τα έκανε σαλάτα με το παιχνίδι, καθώς αποφάσισε να το βγάλει στα ράφια των καταστημάτων την ίδια περίοδο με σαφώς πιο εμπορικούς τίτλους όπως το Call of Duty : Infinite Warfare και το Battlefield 1. Ως αποτέλεσμα, ο τίτλος είχε μικρότερη απήχηση από αυτή που του αξίζει και η τιμή του γρήγορα έπεσε, παρότι απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Το Titanfall 2 αποτελεί ένα must-buy όσο το online κομμάτι του είναι ακόμη ζωντανό. Φυσικά μπορείτε να διαβάσετε το review μας εδώ.

What Remains of Edith Finch

Πόσο συναίσθημα να χωρέσει σε 2μιση μόλις ώρες; Πόσο πιο ιδιαίτερη μπορεί να γίνει η αφήγηση ενός τίτλου; Το What Remains of Edith Finch είναι ένα παιχνίδι, αποτελούμενο από πολύ απλές ιδέες, τόσο όμορφα αφηγημένες που ξεπερνάει σε ποιότητα τις περισσότερες ΑΑΑ παραγωγές. Η πλοκή του παιχνιδιού είναι απλή. Στο παλιό σπίτι της οικογένειας Finch, μέσα από εξερεύνηση και flashbacks, αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια του παίκτη η ιδιαίτερη ιστορία του κάθε μέλους της οικογένειας. Το περιεχόμενο που κρύβεται όμως κάτω από την τόσο απλή υπόθεση θα σας μαγέψει. Το What Remains of Edith Finch είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι νοσταλγίας και συναισθημάτων και σίγουρα ένας από τους καλύτερους digital τίτλους του PS Store.

Hitman

Προσωπικά, παρότι το stealth δεν είναι το δυνατό μου σημείο, το Hitman της IO Interactive ήταν από τα παιχνίδια που αφιέρωσα τις περισσότερες ώρες στην τρέχουσα γενιά κονσολών. Ο τίτλος έχει απολαυστικό level design, η AI των εχθρών κινείται σε πολύ καλό επίπεδο και οι μέθοδοι που έχει στη διάθεση του ο Agent 47 για να εξολοθρεύσει τα υποψήφια θύματα του προσφέρουν στο παιχνίδι ένα υψηλότατο replayability value. Οι λόγοι που το παιχνίδι προσπεράστηκε από πολλούς είναι το episodic στυλ του, όπως επίσης και το οτι απαιτούσε online σύνδεση καθ΄όλη τη διάρκεια του. Μία δοκιμή του πρώτου επεισοδίου που είναι δωρεάν στο store ίσως σας πείσει εν όψει της GOTY κυκλοφορίας του παιχνιδιού σε λίγες μέρες.

Firewatch

Το Firewatch είναι ένα πανέμορφο first-person, adventure indie που κυκλοφόρησε πέρυσι στο PS Store. Είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στην εξερεύνηση και στους μοναδικούς διαλόγους των πρωταγωνιστών του. Ο τίτλος έχει αποσπάσει δικαίως εξαιρετικές κριτικές και έχει προταθεί και κερδίσει πολλά βραβεία από αρκετά διαφορετικά gaming μέσα, κυρίως για το narrative και το art direction του. Αν και η απήχηση του δεν είναι μικρή για ανεξάρτητη παραγωγή, τέτοιες ιδιαίτερες δουλειές αξίζουν την ευρεία αναγνώριση του community.

Sleeping Dogs Definitive Edition

To Sleeping Dogs θα μπορούσε άνετα να αποκαλείται «το GTA των φτωχών». Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, Wei Shen, είναι ένας undercover αστυνομικός που έχει εισχωρήσει σε έναν οργανισμό οργανωμένου εγκλήματος του Hong Kong. Ο πλούσιος open world κόσμος του παιχνιδιού είναι γεμάτος με ενδιαφέρουσες αποστολές τόσο ως αστυνομικός, όσο και ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, συνοδευόμενα από side activities (karaoke, racing) και καλοδουλεμένους χαρακτήρες. Σύμφωνα πάντως με τη Square Enix, ο τίτλος ήταν εμπορική αποτυχία καθώς δεν είχε τις αναμενόμενες πωλήσεις. Στην εξευτελιστική τιμή που πωλείται σήμερα, το υψηλότατο value for money του Sleeping Dogs το κάνει απαραίτητο μέρος της συλλογής σας.

Brothers : A Tale of Two Sons

Tο Brothers : A Tale of Two Sons αποτελεί μία μαγευτική και άκρως συναισθηματική εμπειρία που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από την πλειοψηφία των reviewers. Το παιχνίδι εντάσσεται στην κατηγορία των adventures, με αρκετά platforming sections. Ο χειρισμός του είναι μοναδικός καθώς ο παίκτης χειρίζεται 2 αδέρφια ταυτόχρονα, καθένα με τις δικές του ιδιαίτερες ικανότητες, στην προσπάθεια τους να σώσουν τον άρρωστο πατέρα τους. Παρότι σχετικά μικρό σε διάρκεια, το Brothers προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και είναι ένα κρυμμένο διαμάντι του Playstation Store.

Metro Redux

Το Metro Redux είναι μία συλλογή 2 παιχνιδιών, των Metro 2033 και Metro : Last Light, τα οποία είναι βασισμένα στο μυθιστόρημα του Dmitry Glukhovsky με το ίδιο όνομα. Οι 2 τίτλοι κυκλοφόρησαν αρχικά για το PS3 αλλά μεταφέρθηκαν στο PS4, με βελτιωμένα γραφικά σε σχέση με τις αρκετά glitchy εκδόσεις τους για την προηγούμενη κονσόλα της Sony. Τα Metro είναι 2 εξαιρετικά FPS που συνδυάζουν survival horror και stealth στοιχεία, σε apocalyptic σκηνικά. Το θεωρώ έγκλημα να μην αναφέρονται στη συζήτηση για τα καλύτερα FPS των τελευταίων χρόνων και σίγουρα αξίζουν μία καλή ματιά.