Συνεχίζουμε σήμερα τη σειρά αφιερωμάτων για εκείνα τα παιχνίδια τα οποία δεν κατάφεραν να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής της gaming κοινότητας. Αυτή τη φορά επικεντρωνόμαστε κυρίως σε indie παιχνίδια, τα οποία δεν έτυχαν της καθολικής αποδοχής του κοινού, όπως τα Limbo, Inside, Hellblade και άλλα. Να τονίσουμε εδώ πως τα παιχνίδια που ακολουθούν αποτελούν ιδιαίτερες περιπτώσεις και δεν απευθύνονται σε όλους, παρόλα αυτά αξίζουν μία δοκιμή, με τα περισσότερα από αυτά να εμφανίζονται συχνά-πυκνά στις εκπτώσεις του PlayStation Store. Μπορείτε να διαβάσετε τα πρώτα 2 μέρη του αφιερώματός μας εδώ και εδώ, ενώ περιττεύει φυσικά να αναφέρουμε πως η εν λόγω στήλη θα συνεχιστεί σύντομα και με το τέταρτο μέρος της.

Oxenfree

Πρόκειται για ένα graphic adventure παιχνίδι μυστηρίου που κυκλοφόρησε το 2016. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο της Alex, μίας εφήβου που ταξιδεύει με τους φίλους της σε ένα κοντινό νησί για ένα τριήμερο. Εκεί, διάφορα υπερφυσικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα και ένα τεράστο μυστήριο επιστημονικής φαντασίας ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας. Το παιχνίδι έχει προοπτική 2.5D και περιβάλλεται από ένα πολύ όμορφο εικαστικό, ενώ το σενάριο και οι διάλογοι αποτελούν το Α και το Ω της εμπειρίας. Συστήνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν τα καλά teenage dramas, καθώς και τα μυστήρια φαντασίας.

The Swapper

Το puzzle platforming στα καλύτερα του! Το The Swapper είναι ένα παιχνίδι που θα δοκιμάσει την υπομονή, καθώς και τη σκέψη, ακόμα και των πιο μυημένων. Ο παίκτης βρίσκεται καθηλωμένος σε έναν διαστημικό σταθμό, έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργεί έως και 4 κλώνους του εαυτού του, ανοίγοντας έτσι μία μία τις πόρτες και συνεχίζοντας την πορεία του προς την αλήθεια. Αποπνικτική ατμόσφαιρα, έξυπνοι γρίφοι και ένα δυνατό σενάριο επιστημονικής φαντασίας συνθέτουν ένα σκηνικό που κάθε gamer, οπλισμένος με υπομονή, αξίζει να δοκιμάσει. Το παιχνίδι είχε δοθεί δωρεάν τον Ιανουάριο του 2014 στο PS Plus και κυκλοφορεί και για PS Vita.

 

Night in the Woods

Καλογραμμένο και με ένα καστ γεμάτο από πολυδιάστατους χαρακτήρες το Night in the Woods διηγείται μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, όταν μία γυναίκα ( γάτα ) με το όνομα Mae παρατάει το κολλέγιο και επιστρέφει στη γενέτειρα της. Εκεί φυσικά βρίσκει πολλές αλλαγές και πρέπει να ξετυλίξει το κουβάρι για να φτάσει στο τέλος του μυστηρίου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό adventure παιχνίδι, με ιδιαίτερο εικαστικό και τρομερούς διαλόγους, ενώ αποτελεί αποτέλεσμα crowdfunding στην πλατφόρμα του Kickstarter και παρά τις ιδιαιτερότητες του απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν τις ολοκληρωμένες single player εμπειρίες.

 

Valiant Hearts: The Great War

Το διαμαντάκι αυτό, το οποίο πολλές φορές έχει αναφερθεί στις προτάσεις αγοράς μας, κυκλοφόρησε το 2014 από την Ubisoft(!) και πρόκειται για ένα puzzle adventure παιχνίδι, setting του οποίου αποτελεί ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Χωρίς να γεμίζει το μάτι από την πρώτη στιγμή, το Valiant Hearts είναι ένα παιχνίδι βουτηγμένο στο συναίσθημα, με τον παίκτη να χειρίζεται 4 πέρα για πέρα διαφορετικούς χαρακτήρες και να βιώνει τις ιστορίες τους κατά τη διάρκεια του πολέμου. Με δυνατό του σημείο τη μοναδική του αφήγηση, καθώς και το διασκεδαστικότατο gameplay, το Valiant Hearts: The Great War μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όποιου αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του.

 

Hollow Knight: Voidheart Edition

Η αναβίωση των Metroidvania παιχνιδιών καλά κρατεί και το Hollow Knight αποτελεί ένα από τα διαμάντια του είδους, αλλά και ένα από τα καλύτερα indies των τελευταίων ετών. Το παιχνίδι διηγείται την ιστορία ενός εντόμου-πολεμιστή  και την αποστολή του να ανακαλύψει τα μυστήρια του Βασιλείου του Hallownest, ενώ πρόκειται για μία αρκετά απαιτητική εμπειρία. Ο τίτλος διαρκεί δεκάδες ώρες και φέρνει τον παίκτη αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις και φυσικά βασίζεται στο πολύ καλό combat system του. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγους μήνες στο PlayStation 4.

 

The Vanishing of Ethan Carter

Μυστήριο, αγωνία, συναίσθημα. 3 λέξεις οι οποίες φτάνουν κοντά στο να περιγράψουν το The Vanishing of Ethan Carter ως εμπειρία στο σύνολο της, αποδεικνύονται όμως λίγες εν τέλει. Αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ, ο παίκτης καλείται να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της οικογένειας Carter, αναζητώντας στοιχεία και απαντήσεις σε έναν ανοιχτό κόσμο. Τιμώντας τις ρίζες του ως adventure game, το The Vanishing of Ethan Carter ξεδιπλώνει την ιστορία του μέσω της αλληλεπίδρασης του παίκτη με το περιβάλλον, χωρίς να τον παίρνει από το χεράκι και να του δείχνει το σωστό μονοπάτι. Το εξαιρετικό σενάριο του τίτλου, σε συνδυασμό με τα πανέμορφα (5ετίας παρακαλώ!) γραφικά του, θα πείσει και τους πιο δύσπιστους.

 

Abzû

Στα πρότυπα του εκπληκτικού Journey, το Abzû αποτελεί περισσότερο εμπειρία παρά παιχνίδι. Πρόκειται για ένα άκρως συναισθηματικό ταξίδι που λαμβάνει χώρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε αντίθεση με τις ερήμους του Journey. Με δυνατό του σημείο το ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ εικαστικό, καθώς και τη μουσική επένδυση, τα περιβάλλοντα του Abzu προσφέρουν ένα πλήρες οφθαλμόλουτρο, με τη λιτότητα που διέπει το gameplay να συνεισφέρει τα μέγιστα σε αυτό το δύωρο ταξίδι στον Ωκεανό της φαντασίας.