Οι παρουσίες της Ubisoft στη διάρκεια της Ε3 σπανίως περνάνε απαρατήρητες και κάθε χρόνο έχουμε και κάτι σημαντικό να αποκαλύπτεται. 2012 το εντυπωσιακό trailer του Watch Dogs μας έδειξε τι μπορούσαμε να περιμένουμε από τις κονσόλες νέας γενιάς (η συνέχεια βέβαια είναι γνωστή με τα downgrade και το όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα που κυκλοφόρησε το 2014). Και τα επόμενα χρόνια όμως η Ubisoft παρουσιάζει κατά σειρά το 2013 το Tom Clancy’s The Division, το 2014 το Rainbow Six Siege, το 2015 το Ghost Recon Wildlands και το 2016 το Steep. Τι μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε για φέτος από τη Ubisoft;

ubisoft

Όπως είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ο CEO Yves Guillemot μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος (εώς τις 31 Μαρτίου 2018) θα κυκλοφορήσουν 4 ΑΑΑ τίτλοι και θα υπάρξει υποστήριξη στους ήδη υπάρχοντες μεγάλους τίτλους όπως τα Rainbow Six Siege, Watch Dogs 2 και Ghost Recon: Wildlands. Άρα κάποια DLC θα πρέπει να τα θεωρήσουμε δεδομένα. Φυσικά όλοι θα αναρωτιέστε ποιοι θα είναι οι τέσσερις ΑΑΑ τίτλοι, καθώς τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όπως πχ στην περίπτωση της ΕΑ που έχει ανοικτά τα χαρτιά της. Ο τίτλος που είναι δεδομένος και δε χρειάζεται να μιλάμε με υποθέσεις είναι το South Park: The Fractured But Whole. Αρχικά ήταν να κυκλοφορήσει το Δεκέμβρη του 2016, πήρε αναβολή για το πρώτο τρίμηνο του 2017, αλλά παραμένει άφαντο ακόμα. Λογικά η ανακοίνωση με επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας είναι δεδομένη, αλλά δε ξέρουμε αν θεωρείται αυτός ένας από τους τέσσερις μεγάλους τίτλους.

south-park-the-fractured-but-whole-screenshot-8-1500x844

Δεδομένη είναι και η επιστροφή του μεγαλύτερου franchise της εταιρείας που δεν είναι άλλο από το Assassin’s Creed. Το 2016 δε κυκλοφόρησε AAA παιχνίδι της σειράς, βέβαια πήραμε τη δόση μας με το 2D Assassin’s Creed: Chronicles και τη κινηματογραφική ταινία, και ευελπιστούμε ο χρόνος που πέρασε να αποβεί σε όφελος της νέας παραγωγής. Οι διαρροές των τελευταίων ημερών δίνουν υποσχέσεις και το όνομα αυτού είναι Assassin’s Creed Origins. Θα διαδραματίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο, θα υπάρχουν ναυμαχίες, δύο πρωταγωνιστές και θα δίνετε έμφαση στην εξερεύνηση. Τα πρώτα screenshots που έχουν διαρρεύσει επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα το παιχνίδι να αποκαλυφθεί και πριν την Ε3, όπως έχει συμβεί με τίτλους της σειράς στο παρελθόν. Σχεδόν σίγουρο είναι ότι το νέο Assassin’s Creed θα κυκλοφορήσει προς το τέλος της χρονιάς.

The hype begins… #AssassinsCreed2017 #AssassinsCreed #ubisoft #teaser #psaddictgr #gaming #gamers #E32017

A post shared by Zisis Paraskevaidis (@psaddictgr) on

EYGkXpzHYVWXUABgFQZPHe-650-80

Φήμες κυκλοφορούν και για το Far Cry 5. Μετά το περσινό spin off Far Cry Primal, υπάρχουν πιθανότητες και για κάτι καινούριο. Πρόσφατα είχαμε teaser από τη Ubisoft σχετικά με το Far Cry 3, ενώ κυκλοφορούν και φήμες για Western παιχνίδι της σειράς. Far Cry και Assassin’s Creed πιθανότατα θα κυκλοφορήσουν μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος.

Τώρα πάμε και στα πιο δύσκολα. Θυμάστε τα teasers που υπήρχαν στο Watch Dogs 2; Πιθανότατα όχι και σας θυμίζουμε ότι το ένα αφορούσε το Assassin’s Creed και το δεύτερο ένα scifi τίτλο που δεν έχει ανακοινωθεί και μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για νέα IP που θα ντεμπουτάρει στην E3.

Φημολογία υπάρχει και για sequel του Beyond Good & Evil, που οι πληροφορίες μιλάνε για timed exclusive του Switch και αν δεν ανακοινωθεί ως multiplatform δε μπορούμε να το υπολογίζουμε στους τέσσερις ΑΑΑ τίτλους. Η Ubisoft Massive εργάζεται πάνω σε νέο τίτλο Avatar που θα αργήσει αρκετά και επομένως όσοι περιμένουν συνέχεια του The Division μάλλον θα απογοητευτούν.

Εκφράζοντας επιθυμία αρκετών θεωρώ ότι θα έχουμε νέο Splinter Cell. Το αγαπημένο franchise βρίσκεται στον πάγο από το 2013 και η ήρθε η ώρα για την Ubisoft να το επαναφέρει. Πέρσι κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο Michael Ironside θα επιστρέψει ως Sam Fisher, οπότε μόνο έκπληξη δε θα είναι να ανακοινωθεί τίτλος της σειράς στη φετινή Ε3. Μακάρι και αυτό να επιστρέψει στις ρίζες και να είναι περισσότερο stealth όπως οι πρώτοι τρεις θρυλικοί τίτλοι της σειράς.

5692177-sam+fisher

Συνοψίζοντας, η Ubisoft θα έχει δυνατά χαρτιά στη φετινή Ε3. Assassin’s Creed, Far Cry και Splinter Cell είναι τα επικρατέστερα για φέτος μαζί με ένα νέο scifi παιχνίδι. Φυσικά όλα τα παραπάνω βασίζονται σε φήμες, προβλέψεις, πληροφορίες και προσωπικές επιθυμίες (για το Splinter Cell), αλλά συνήθως η Ubisoft σπάνια μας απογοητεύει με τη παρουσία της στην Ε3, γιατί να το κάνει φέτος;

Update 16/5/17 Η Ubisoft επιβεβαιώνει επίσημα  την ανάπτυξη των Far Cry 5, The Crew 2, νέου Assassin’s Creed και του South Park, όλα για κυκλοφορία μέχρι τον Μάρτιο του 2018, αυτό που αναφέρουμε στη μέση του κειμένου.

Εσείς τι θα θέλατε να δείτε από την Ubisoft;