Υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις που μία ομάδα ανάπτυξης παραμένει εφευρετική πέρα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός τίτλου –όπως το σενάριο ή το gameplay. Όπως καταλαβαίνετε αναφερόμαστε στην εφευρετικότητα μίας ομάδας ανάπτυξης επάνω στην επεξεργασία της special έκδοσης του παιχνιδιού. Στο παρακάτω άρθρο, λοιπόν, θα αναφερθούμε σε αυτές τις εκδόσεις που κατάφεραν -μέσω της υψηλής επινοητικότητας των developer-, να κερδίσουν το τίτλο των πιο συλλεκτικών εκδόσεων.

The Beatles: Rock Band Limited Edition Premium Bundle

beatles

  • Η ομάδα ανάπτυξης γνωρίζοντας πως μία τέτοια έκδοση –σε έναν τέτοιο τίτλο- θα έκανε πάταγο, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Αντί να κυκλοφορήσει πολλά copies της έκδοσεις, έβγαλε λίγα και καλά, στοχεύοντας στο να μείνει (η έκδοση) ως ένα από τα μεγαλύτερα συλλεκτικά μελλοντικά. Η limited edition περιλαμβάνει τα Höfner bass controller, The Beatles drums, μικρόφωνο, καθώς και πάνω από 40 κομμάτια των Beatles με όλα τα διαθέσιμα DLC.

Dead Island Limited Treasure Edition

dead island

  • Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της έκδοσης αποτελεί το χειροποίητο treasure box. Το κουτί περιλαμβάνει ένα polo t-shirt (με το σχέδιο του Dead Island), καθώς αποκλειστικά postcards αλλά και ένα εγχειρίδιο επιβίωσης από τα ζόμπι, με πάνω από 144 σελίδες.

Fallout 3 Survival Collector’s Edition

Falllout-Donna

  • Μία αποκλειστική έκδοση του παιχνιδιού που μας έδωσε το Amazon. Σε αρχικά πλαίσια, οι περισσότεροι είχαν θεωρήσει το survival edition παρόμοιο με το κλασσικό collector’s edition. Η μικρή όμως λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά ήταν αυτό που αποκαλούμε Pip-Boy 3000

Dead Space Ultra Limited Edition

dead space

  • Η συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να αγγίξει και το εξωφρενικό ποσό των 3000$. Το παράδοξο όμως είναι ότι δεν πρέπει να περιμένετε κάτι το φαντασμαγορικό. Στην έκδοση δεν υπάρχει κάποιο αγαλματίδιο ή κάποια συσκευή υψηλής τεχνολογίας, που να κοστίζει αρκετά. Αντιθέτως, η επιλογή της ομάδας ανάπτυξης για την κατασκευή 1000 τεμαχίων, καθώς και οι υψηλές κριτικές του τίτλου οδήγησαν την έκδοση στα ύψη!

Uncharted 2: Among Thieves – Fortune Hunter Edition

uncharted

  • Ιδού μία συλλεκτική έκδοση που κανείς μας δεν θα μπορούσε να ξεχάσει από αυτή τη λίστα. Υπάρχουν μόνο 200 εκδόσεις παγκοσμίως και η τιμή τους αγγίζει ακόμη και τα 10000$. Στην πραγματικότητα, τα 200 αυτά τεμάχια ποτέ δεν πουλήθηκαν από τα μαγαζιά. Αντιθέτως, η Naughty Dog έδωσε την ευκαιρία να κερδίσουν την έκδοση 200 παίκτες.