Υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις που μία ομάδα ανάπτυξης παραμένει εφευρετική πέρα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός τίτλου –όπως το σενάριο ή το gameplay. Όπως καταλαβαίνετε αναφερόμαστε στην εφευρετικότητα μίας ομάδας ανάπτυξης επάνω στην επεξεργασία της special έκδοσης του παιχνιδιού. Στο παρακάτω άρθρο, λοιπόν, θα αναφερθούμε σε άλλες 5 εκδόσεις που κατάφεραν -μέσω της υψηλής επινοητικότητας των developer-, να κερδίσουν τον τίτλο των πιο συλλεκτικών εκδόσεων. Δείτε το πρώτο μέρος εδώ.

Bayonetta Climax Edition

bayonetta-climax-360

  • Η PlatinumGames φρόντισε μαζί με έναν εξαιρετικό τίτλο, να μας δώσει και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκδοση. Η Climax Edition σε ένα απλό στάδιο περιέχει το Artbook, καθώς και ένα CD με τα soundtracks του παιχνιδιού. Υπάρχουν όμως, δύο αξιοσημείωτα σημεία που όριζουν την έκδοση μοναδική στο είδος της. Το πρώτο έχει να κάνει με το pre-order του παιχνιδιού, καθώς όσοι προπαραγγείλανε την έκδοση θα είχαν στην κατοχή του ένα αντίγραφο από το “Replica Scarborough Fair Gun”. Δεύτερη αξιοσημείωτη αναφορά αποτελεί ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο η αγορά έγινε αποκλειστικά από το Play.com.

Kingdoms of Amalur: Reckoning’s Signature Edition

reckoning-sig

  • Τι καλύτερο από το να έχεις κάτι συλλεκτικό από μία “νεκρή” ομάδα ανάπτυξης. Η 38 Studios μας έδωσε το πρώτο –και ταυτοχρόνως τελευταίο- τίτλο της, μέσα από μία αρκετά ελκυστική έκδοση. Η Signature Edition περιέχει το υπογεγραμμένο αγαλματίδιο Troll του Todd McFarlane, ένα από τα 300 υπογεγραμμένα σκίτσα (πάλι του Todd McFarlane), μία λιθογραφία, ένα μικρό dice bag, 40 κάρτες, μία απεικόνιση του χάρτη, καθώς και κάποια dlc πακέτα παρέα με δισκάκι από τα soundtracks.

Crysis 2 Maximum Graphics Edition

crysis

  • Ιδού κάτι το πρωτοποριακό. Η EVGA και NVIDIA σε συνεργασία με ΕΑ και Crytek φροντίζουν για μία διαφορετική έκδοση, η οποία θα περιέχει μία EVGA GeForce GTX 560 Ti κάρτα γραφικών. Σαν συμπληρωματικά του πακέτου, είναι ένα poster και ένα t-shirt.

Super Meat Boy: Ultra Edition

super_meat_boy_ultra_edition_exploded_wip

  • Όσοι δεν έχετε ακόμη κάποια εμπειρία με το Super Meat Boy… χάνετε. Αν και όχι τόσο φαντασμαγορική, η Ultra Edition παραμένει μία από τις πιο σπάνιες εκδόσεις. Η edition περιέχει ένα sketchbook, ένα κόμικ, το soundtrack δίσκο, καθώς και ένα αποκλειστικό χαρακτήρα για το παιχνίδι.

Assassin’s Creed II Master Assassin Edition

ezio

  • Ο αγαπημένος assassin έρχεται… και δένει με μία από τις πιο αγαπημένες εκδόσεις. Η Master Assassin Edition περιλαμβάνει ένα 8.5 inch αγαλματίδιο του Ezio, ένα artbook, καθώς και 2 δίσκους με τη μουσική αλλά και το “behind the scenes” του παιχνιδιού.