Για όσους δε γνωρίζουν, όταν αναφερόμαστε σε permadeath gaming χαρακτηριστικά έχουμε 2 πιθανά σενάρια στο μυαλό μας. Κατά το πρώτο, ένας τίτλος χαρακτηρίζεται από το παραπάνω όταν μας αναγκάζει να αρχίζουμε ξανά και ξανα από την αρχή –στην περίπτωση που πεθάνουμε-, ενώ κατά το δεύτερο σενάριο όταν πεθαίνει κάποιο companion δεν υπάρχει η δυνατότητα για respawn.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό σίγουρα αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για ορισμένους, καθώς απαιτεί πολλές επιδεξιότητες. Από την άλλη, δεν έχουν όλοι την υπομονή για τέτοιος τίτλους. Στο παρακάτω άρθρο, λοιπόν, θα δούμε 5 τίτλους με τα καλύτερα permadeath χαρακτηριστικά.

Fire Emblem: Awakening

fire

  • Ένα από τα καλύτερα tactical RPG του 3DS το οποίο θα σας μαγέψει με το πλούσιο εις βάθος περιεχόμενό του και τη αξιομνημόνευτη και ανατρεπτική ιστορία του. Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι προσφέρει κι αρκετή πρόκληση –καθώς οι χαρακτήρες όταν πεθάνουν δεν κάνουν respawn. Επομένως, οι αποφάσεις σας πρέπει να παρθούν εμπεριστατωμένα.

Don’t Starve

dont starve

  • Όπως λέει και ο τίτλος του παιχνιδιού… “Don’t Starve”. Ο συγκεκριμένος τίτλος ζητά από εσάς να επιβιώσετε κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες. “Πανταχού Παρών” στον τίτλο αποτελεί ο κίνδυνος. Για να επιβιώσετε απαιτείται ευστροφία, ταχύτητα και λίγο… έμπνευση.

Spelunky

spelunky

  • Το Spelunky δεν άργησε να γίνει επιτυχία πίσω στο 2009. Αν το “Don’t Starve” απαιτούσε γοργούς βηματισμούς, τότε στο Spelunky χρειάζονται αστραπιαίοι. Ένα είναι το σίγουρο. Εάν δεν σας αποθαρρύνει, θα σας εθίσει…

The Binding of Isaac

binding_of_isaac

  • Δεν είναι εύκολο να χαρακτηριστεί ένας τίτλος σαν τον παραπάνω. Ίσως φταίει η “μαυρίλα” –από αρτιστική άποψη- από την οποία διακατέχεται το The Binding of Isaac. Παρ’ όλα αυτά, το απαιτητικό μεν, εθιστικό δε gameplay δεν θα σας απογοητεύσει.

XCOM: Enemy Unknown

xcom

  • Ένας τίτλος αριστούργημα από την Firaxis. Έχοντας μία από τις πιο ζωντανές και εκρηκτικές A.I. και σε συνδυασμό με permadeath χαρακτηριστικά η πρόκληση “πυροδοτείται” στα ύψη.