Η γενιά που κονσολών που πέρασε μας έδω πολλές εμπειρίες και αναμνήσεις να μας ακολουθούν στη gaming πορεία μας. Είδαμε τίτλους διαμάντια όπως το The Last Of Us, Uncharted, God Of War και εκατοντάδες άλλους. Μέσα σε όλη αυτή τη πανδαισία παιχνιδιών λογικό ήταν να μη λείψουν και τα «βατόμουρỨ. Παιχνίδια που μετανιώσαμε που παίξαμε, αισθανθήκαμε οργή που βγήκανε και έχουμε μια περίεργη επιθυμία να τα βάψουμε μπλε και να τα πετάξουμε στη Θάλασσα.

Παρακάτω θα δείτε τα χειρότερα «ΑΑΑ»(λέμε τώρα…) παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στο PS3. Αποφύγετε τα, θα σας πιάσει αλλεργία!

[divider]Duke Nukem Forever[/divider]

Μετά από πολλά χρόνια στη παραγωγή, από το 1997 για την ακρίβεια, κυκλοφόρησε… Αυτό! Βεβαία για να είμαστε ακριβοδίκαιοι δεν ήταν τελείως για κλάματα το παιχνίδι, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι gamers από τη συνέχεια του θρυλικού Duke. Παρ’ όλα τα χρόνια παραγωγής που πέρασαν ένα πράγμα έμεινε αναλλοίωτο. Το Gameplay του 1997. Shooting χωρίς λόγο και ένα σενάριο που υπάρχει μόνο για να εξυπηρετήσει τη δράση. Το χιούμορ του Duke σώζει κάπως τη κατάστασή, αλλά όχι και την συνολική εικόνα του τίτλου.

[divider]Lair[/divider]

Αχχ, Το Lair.. Ένα από τα πρώτα παιχνίδια του PS3. Δεν έφτανε η παταγώδη αποτυχία της κυκλοφορίας της κονσόλας, δεν έφτανε η έλλειψη παιχνιδιών στην αρχή της κυκλοφορίας της, από τα λίγα που είχαμε να παίξουμε ήταν το Lair. Στη παρουσίαση του φαινόταν ένας υποσχόμενος τίτλος. Δυστυχώς ο χειρισμός ήταν τόσο άθλιος που στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παιδευόσουν να χειριστείς τον δράκο σου παρα να απολαύσεις το παιχνίδι. Όπως ήταν αναμενόμενο ο τίτλος δεν είχε την πλήρη αποδοχή του κοινού και πήγε άπατος.

[divider]Haze[/divider]

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα έφαγαν την Free Radical. Και τι δεν είχαμε ακούσει από τους developers. Θα είναι το καλύτερο FPS που θα έχετε παίξει, θα είναι το Halo killer και άλλα τέτοια ξεστόμισαν οι τύποι. Αντ’ αυτού μας έδωσαν ενα κακό shooting τίτλο με άσχημα γραφικά για την εποχή και μέτριο gameplay που απλά δε μπορούσε να αξιοποιήσει τους μηχανισμούς του. Φυσικά η αποτυχία του τίτλου δε συγχώρεσε τη Free Radical και την ανάγκασε σε εξαγορά από τη Cryket το 2009.

[divider]Genji: Days of the Blade[/divider]

Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο που κατάφερε να επιβιώσει το PS3 μετά από τους launch τίτλους που κυκλοφόρησαν γι αυτό. Ένα ακόμη παράδειγμα αποτυχίας είναι το Genji: Days of the Blade. Η σειρά είχε πολλές προοπτικές αλλά το παιχνίδι είχε πολλά προβλήματα. Τις περισσότερες φορές πάλευες με εχθρούς που δε μπορούσες να δεις στην οθόνη λόγο άθλιας κάμερας. Δεν υπήρχε σωστή ροή στο gameplay και το παιχνιδι ήταν τόσο αργό που σε έπαιρνε ο ύπνος. Ακόμη κλαίω τα λεφτά μου.

[divider]Yaiba: Ninja Gaiden Z[/divider]

Υπάρχουν κάποια ωραία πράγματα στο παιχνίδι. Τα cel-shaded γραφικά είναι πανέμορφα καθώς οι διάλογοι και τα cutscenes διασκεδαστικά κάποιες στιγμές. Αλλά η άθλια κάμερα, ο δυσλειτουργικός χειρισμός και η ανούσια ιστορία δεν αγγίζουν τη σειρά ούτε για πλάκα. Ένα spin off που στην ουσία μοιάζει με αρπαχτή και τίποτα περισσότερο. Αίσχος!

[divider]ShellShock 2: Blood Trails[/divider]

Το παιχνίδι της Rebellion βγήκε μαζί με τα καλύτερα shooter της εποχής. Τεχνικά είναι φτωχό. Τα levels του είναι βαρετά και η βασική ΑΙ ήταν για κλάματα. Δεν υπήρχε ποικιλία στα game modes, και όλος αυτός ο αχταρμάς κατάφερε ένα έκτρωμα. Η συνταγή της αποτυχίας.

[divider]Damnation[/divider]

Το Damnation είναι άθλιο από κάθε άποψη. Ακόμη και για το PS2 θα ήταν ένα μέτριο παιχνίδι. Το θέμα του Cowboy του μέλλοντος ειναι ξενέρωτο, το gameplay ειναι βαρετό και η ιστορία είναι πιο χαζή και από το Twilight! Μη το παίξετε! Θα σας καταστρέψει τη μέρα, τον γάμο ακόμη και τη ζωή σας!

[divider]Ride to Hell: Retribution[/divider]

 

Τι να πρωτοπεις για το παιχνίδι αυτό. Bikers απο το ’60, Sex Drugs and Rock ‘n Rock και φύγαμε για την επιτυχία. ΟΧΙ! Αποτυχία πλήρης! Θα κλαίει η ψυχή σας με πόνο και αγονία. Μην το παίξετε! Σκεφτείτε τα έξοδα που θα έχετε μετά σε γιατρούς και ψυχοφάρμακα. Μην το σκεφτείτε κάν! Πείτε ότι δεν το αναφέραμε! Αν θέλετε να καταστρέψετε καμιά φιλία που έχετε, δώστε το δώρο!

[divider]Leisure Suit Larry: Box Office Bust[/divider]

Ένα παιχνίδι θρύλος κατάφερε να γίνει το χειρότερο ίσως παιχνίδι στο PS3. Το παιχνίδι δεν έχει τίποτα θετικό να δείξει. Μας πήρε την εκτίμηση που είχαμε στον τίτλο και την ιστορία του. Καλά θα κάνει η Codemaster να μαζέψει ότι κόπια έχει βγει και να πάει να τα θάψει δίπλα στο νεκροταφείο του ΕΤ.

[divider]Rambo: The Video Game[/divider]

Τι περιμένετε εδώ; Ένα movie tie-in παιχνιδι είναι. Μόνο αυτό πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις. Αντί να πάρουμε ένα ωραίο action τίτλο με θέμα τον macho- Rambo. Πήραμε αυτό το έκτρωμα! Ένα shooter on the rails. Χωρίς ενδιαφέρον με δυσκολία που αλλάζει διαθέσεις σαν γυναίκα σε αδιαθεσία. Και πάρα πολλά bugs! Ούτε να μας πλήρωναν δεν το ξαναπαίζουμε! Καλύτερα δείτε ξανά τις cult ταινίες.

[divider]The Walking Dead: Survival Instinct[/divider]

Το παιχνιδι σου αφήνει ένα κενό συναίσθημα. Δεν μοιάζει με μια δεμένη ιστορία, πάρα ένα μοντάζ του » Κοίτα τι έκαναν ο Daryl και ο Merle πριν τη πρώτη σεζόν της σειράς.» Δυστυχώς τα τεχνικά προβλήματα και ο βιαστικός σχεδιασμός του το καταδίκασαν σε αποτυχία! Καλύτερα να ασχοληθείτε με τον τίτλο της telltale που είναι θαυμάσιος!