Το gaming εκτός από την ψυχαγωγία μην ξεχνάμε ότι είναι και τέχνη. Ιστορία, πλοκή καλύτερη από πολλές ταινίες, εξαιρετικά μουσικά κομμάτια. Σε αυτό το Top 10 διαλέξαμε δέκα από τα καλύτερα soundtrack παιχνιδιών του PS3(κατά τη γνώμη μας) και σάς τα παρουσιάζουμε. Η επιλογή ήταν αρκετά δύσκολη καθώς υπάρχουν καταπληκτικά κομμάτια σε πολλά παιχνίδια τα οποία δεν μπήκαν στη λίστα και σίγουρα είναι αξιόλογα. Πάμε να τα δούμε λοιπόν:

10.Devil May Cry 4 – Time and Space

Η συνέχεια της σειράς στο PS3 δεν ενθουσίασε γενικά το κοινό. Παρ’όλα αυτά το soundtrack ήταν πολύ καλό όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς. Το συγκεκριμένο είναι ένα κλασσικό κομμάτι το οποίο ταίριαζε πολύ με το στήσιμο του παιχνιδιού(μεσαίωνας και gothic) και ήταν ό,τι έπρεπε για την αρχή του παιχνιδιού.

9.Tomb Raider – Main Theme

Το  reboot της σειράς Tomb Raider, έμοιαζε λίγο με το Uncharted για να είμαστε ειλικρινείς. Όμως και η ιδέα για το Uncharted είναι στην ουσία το Tomb Raider για να είμαστε δίκαιοι. Όπως και να έχει, το Tomb Raider είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι και σε αυτό συμβάλλει και το soundtrack.

 8.Heavy Rain – Ethan Mars’ Main Theme

Όπως και κάθε πετυχημένο αστυνομικό θρίλερ, έτσι και το Heavy Rain, που ήταν κάτι διαφορετικό από ένα απλό παιχνίδι μάς πρόσφερε πολλές στιγμές αγωνίας και συναισθηματικής φόρτισης. Ένας από τους λόγους ήταν το ήρεμο αλλά και σκοτεινό soundtrack.

https://www.youtube.com/watch?v=ys11lCc_4_c

7.Mass Effect – Main Theme

Η τριλογία Mass Effect, εκτός από πολλές ευχάριστες ώρες εξερεύνησης του διαστήματος με τον αγαπημένο Commader Shepard, πρόσφερε και πολλά κομμάτια ‘’διαστημικής’’ μουσικής, ένα από τα οποία είναι και το Main Theme της επικής τριλογίας.

6.Red Dead Redemption – Far Away

Το Red Dead Redemption είναι από τα λίγα παιχνίδια που κατάφερε να πετύχει το κλίμα της Άγριας Δύσης σε τόσο μεγάλο βαθμό. Η ιστορία του και η χαλαρή western μουσική του κατά τη διάρκεια των μακρινών πολλές φορές ταξιδιών με το άλογο μάς έκανε να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ταινία του Clint Eastwood. Συγκεκριμένα, ο δρόμος προς το Μεξικό με τη συνοδεία αυτού του τραγουδιού μάς χάρισε μια πολύ ευχάριστη και ατμοσφαιρική στιγμή.

5.Beyond Two Souls – Jodie’s Suite

Ο διάδοχος του Heavy Rain έθιγε ένα τελείως διαφορετικό θέμα και αρκετές δόσεις επιστημονικής φαντασίας. Παρ’όλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Από την πανέμορφη ιστορία του φυσικά δεν έλειπε το εξίσου όμορφο soundtrack που έφερε πολλές συγκινήσεις σε πολλούς από εμάς(καλά μπορεί και να τα παραλέω).

 

 4.Assassin’s Creed 2 – Ezio’s Family

Όταν οι περισσότεροι ακούνε Assassin’s Creed, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι ο Ezio Auditore da Firenze. Και λογικό, αφού για πολλούς είναι ο καλύτερος χαρακτήρας της σειράς. Ακούγοντάς το όσο τριγυρνάς στα σοκάκια της Βενετίας σε βάζει για τα καλά στο κλίμα της Αναγεννησιακής Ιταλίας.

3.God of War 3 – Overture

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα ο πιο επικός τίτλος του Playstation. Το soundtrack ταιριάζει απόλυτα με την Αρχαία Ελλάδα, αφού έχει μέχρι και ελληνικούς στίχους. Είναι άκρως δυναμικό και καταφέρνει να σε τραβήξει μέσα στο παιχνίδι για να σκοτώσεις εσύ ο ίδιος τους θεούς του Ολύμπου.

2.Uncharted – Nate’s Theme

Το διαμάντι της Naughty Dog που άφησε εποχή στο PS3 και περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τη συνέχεια του στο PS4 είχε αρκετά ωραία κομμάτια, αλλά η μουσική στο κεντρικό μενού νομίζω ότι ξεπερνάει πολλά παιχνίδια στην »κλίμακα» της επικότητας. Και στους τρεις τίτλους της σειράς ήταν το ίδιο κομμάτι αλλά λίγο παραλλαγμένο. Βάζουμε του δεύτερου τίτλου επειδή θεωρείται και ο καλύτερος από την πλειοψηφία.

1.Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots – Metal Gear Saga

Η σειρά αυτή έχει μεγαλώσει πολλές γενιές τώρα πια και κατάφερε να διακριθεί σε πολλές εποχές του Playstation. Η σκηνή που παίζει το συγκεκριμένο κομμάτι(στη μάχη με τον Liquid Ocelot) φέρνει αναμνήσεις πολλών χρόνων και για όσους έχουν παίξει όλα τα παιχνίδια της σειράς καταφέρνει να σε συνεπάρει. Πέρα όμως από τη νοσταλγία που βαράει κόκκινο δεν παύει να είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι, εξ’ου και η πρώτη θέση στη λίστα μας.

Κάπου εδώ τελειώνει αυτό το Top 10. Φυσικά η μουσική είναι κάτι υποκειμενικό και δεν υπάρχει κάτι απόλυτο. Υπάρχουν σίγουρα πολλά ωραία κομμάτια που δεν υπάρχουν στη λίστα μας, για αυτό πείτε μας και τις δικές σας απόψεις στα σχόλια.