Πολλές είναι οι σειρές που κάποτε εξαφανίστηκαν και μείναμε με το παράπονο για ένα sequel, reboot ή remake. Σε αυτή τη λίστα σας παρουσιάζουμε κάποια από αυτά. Η λίστα αυτή θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλη, όμως δυστυχώς πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος.

[divider]10. Croc[/divider]

Croc_Legend_of_the_Gobbos

Οι περισσότεροι που ζήσατε εποχή PS1 λογικά θα θυμάστε το κροκοδειλάκι με την αστεία φωνή και τα ωραία χρώματα που είχε για την τότε εποχή το παιχνίδι. Ενώ το παιχνίδι είχε κάποια ελαττώματα και κυρίως την κάμερα, πάντα θα είναι χαραγμένο στη μνήμη μας και θα μας προκαλεί νοσταλγία. Και γιατί όχι να βλέπαμε και μια επιστροφή του στη νέα κονσόλα που εκλείπουν και τα platformers.

[divider]9. Syphon Filter[/divider]

Syphon_Filter_USA

Από τα πρώιμα third person shooter του Playstation αλλά και γενικότερα, άφησε και αυτό το στίγμα του στο αγαπημένο μας PS1, ύστερα έπεσε λίγο η ποιότητά του και συνεπώς η δημοτικότητά του στο PS2 και στο PSP. Παρ’όλα αυτά, ήταν σχετικά καλά παιχνίδια, όμως όχι τα διαμάντια που ήταν στο PS1. Ελπίζουμε σε ένα reboot ή remake.

[divider]8. The Getaway[/divider]

The_Getaway_PS2

Το Getaway έκανε την εμφάνισή του στο PS2. Ενώ ήταν αρκετά καλό παιχνίδι, επισκιάστηκε κυρίως από την ομοιότητά του και την κατωτερότητά του θα λέγαμε από το Grand Theft Auto. Μετά από το sequel Black Monday επίσης στο PS2, δεν εμφανίστηκε ξανά.

[divider]7. Dino Crisis[/divider]

Dino_Crisis

Η σειρά Dino Crisis πέρασε από πολλά στάδια για να επιβιώσει, όμως τελικά δεν τα κατάφερε, κυρίως από την επισκίασή του από το Resident Evil και το Silent Hill. Ενώ το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε στο PS1 ως survival horror, με αντικατάσταση των zombie από δεινόσαυρους, το δεύτερο παιχνίδι, επίσης στο PS1 κινήθηκε πιο πολύ στην περιπέτεια και στο shooting, λόγω της αρνητικής ανταπόκρισης του πρώτου. Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι κυκλοφόρησε μόνο για το πρώτο Xbox, εντελώς διαφορετικό από τα άλλα δύο, με setting στο διάστημα. Όπως ήταν λογικό, η σειρά σταμάτησε εκεί.

[divider]6. Legacy of Kain[/divider]

835_front

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει η σειρά Legacy of Kain, η οποία ξεκίνησε στο PS1 και ύστερα από 3 ικανοποιητικά sequels στο PS2 εξαφανίστηκε από το προσκήνιο, με πολλούς φανς της σειράς να απαιτούν την επανεμφάνισή του στην αγαπημένη μας κονσόλα.

[divider]5. Spyro[/divider]

Spyro_the_Dragon

Ο αγαπημένος μας δράκος, χαρακτηριστική μασκότ του PS1 και αντίπαλος του Crash Bandicoot, ήταν από τους αγαπημένους μας παιδικούς μας ήρωες της τότε εποχής. Όντας από τα καλύτερα platformer της εποχής, τα sequel στο PS2 και PS3 ήταν απογοητευτικά. Ελπίζουμε στην επιστροφή του στο PS4, με την αίγλη που είχε στα πρώτα του χρόνια.

[divider]4. Okami[/divider]

Okami_PS2_Box_Front_T

Από τα πιο υποτιμημένα παιχνίδια του PS2, το Okami ήταν αρκετά πρωτότυπο και πανέμορφο παιχνίδι, που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των σχεδιαστών, παρά τις πολύ καλές κριτικές που είχε δεχθεί. Οι περισσότεροι που το έπαιξαν ζητούν συνεχώς την επιστροφή του, είτε με remake, είτε με reboot.

[divider]3. Jak[/divider]

14077_front

Αν η μασκότ του PS1 ήταν ο Crash, η μασκότ του PS2 δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Jak, το επόμενο δημιούργημα της Naughty Dog, που όρισε το platform είδος την εποχή του PS2. Φυσικά,οι απαιτήσεις των φανς για την επιστροφή του είναι αμέτρητες.

[divider]2. Shadow of the Colossus[/divider]

Sotc_boxart

Το παιχνίδι της Team Ico που έφερε κάτι επαναστατικό και εντελώς καινούριο στο χώρο του gaming από πολλές απόψεις, δεν είχε κάποιο sequel στο PS3. Με την ανάπτυξη του The Last Guardian να είναι με ερωτηματικό, πολλοί είναι οι φανς που απαιτούν έστω τον πνευματικό διάδοχο του Shadow of the Colossus.

[divider]1. Crash Bandicoot[/divider]

Crash_Bandicoot_Cover

Στην κορυφή της λίστας μας βρίσκεται η μασκότ του PS1 που όρισε το platforming στην εποχή του PS1 και όχι μόνο. Οι φανς σε όλο τον κόσμο ζητούν το μεγάλο comeback του από το μεγαθήριο τώρα πια που λέγεται Naughty Dog. Ελπίζουμε στο μέλλον να έρθει η μέρα που θα ξαναδούμε τον αγαπημένο μας ήρωα σε ένα παιχνίδι που του αξίζει, εφόσον η μετά-Naughty Dog εποχή του Crash πήρε τον κατήφορο.

[divider]Άξια Αναφοράς[/divider]

Parasite Eve

Parasite_Eve_Coverart

Το Parasite Eve, αν και περίεργο είδος(RPG,survival horror) είχε κάνει αρκετή επιτυχία στο PS1, κυρίως σε ηλικιακά μεγαλύτερο κοινό. Θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα για ένα remake ή reboot.

Zone of the Enders

9419_front

Το δημιούργημα του Hideo Kojima δεν είχε την επιτυχία που αναμενόταν. Πολύ λογικό βέβαια, εφόσον η επιτυχία του Metal Gear Solid δεν του επέτρεψε να το συνεχίσει. Μετά από 2 παιχνίδια στο PS2, προοριζόταν το τρίτο παιχνίδι για το PS3, αλλά από τότε σταμάτησε η ανάπτυξή του. Ένα παιχνίδι με ρομπότ στο PS4 δε θα ήταν κακή ιδέα.

Αυτή λοιπόν ήταν η λίστα μας με τα παιχνίδια που δεν είδαμε ξανά στην αγαπημένη μας κονσόλα. Φυσικά, υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αυτή τη λίστα, αλλά δεν τοποθετήθηκαν για ευνόητους λόγους(Τοπ 10). Πείτε μας και εσείς τα παιχνίδια που θα θέλατε να ξαναδείτε στο PS4.