Τα έχουμε πει πολλές φορές. Το έχουμε σχολιάσει άπειρα, είτε μεταξύ μας είτε στο PSaddict. Έχουμε γράψει άρθρα και σήμερα ήρθε η φορά για άλλο ένα. Το ερώτημα απλό, πότε θα δεήσει η Sony να δώσει έναν, κατά την κοινή έκφραση, ΑΑΑ τίτλο στο PS Plus; Είναι εύκολο να διακρίνουμε τον εκνευρισμό των fans όποτε υπάρχει τέτοιο θέμα και έχουν δίκιο, έχουμε δίκιο. Η Sony κοντεύει τα 40 εκατομμύρια κονσόλες σε μια πορεία που ούτε η ίδια δεν το περίμενε. Διπλάσιες πωλήσεις από τον ανταγωνισμό του Xbox One, όλα τα παιχνίδια πουλάνε πολλαπλά περισσότερα στο PS4, οι PS Plus συνδρομητές πολλαπλασιάστηκαν, αναγκαστικά βέβαια αρκετοί λόγω multiplayer.

Είπαμε καλά τα indies, πολλά από αυτά είναι εννοείται αξιόλογα και ίσως καλύτερα από πολλούς μεγαλύτερης κλίμακας τίτλους, αλλά εντάξει, δώσε ρε Sony κάτι στο λαό σου να ηρεμήσει, ανάγκη δεν το έχεις. Μοίρασε 2-3 ΑΑΑ παιχνίδια εκ των οποίων το ένα ήταν cross gen (Injustice) και τα άλλα δύο stand alone DLCs (Infamous First Light, MGS GZ). Στο μεσοδιάστημα έχει ταράξει κάθε δεύτερο μήνα σε εκπτώσεις και με κόστος κάτω των 10€ να δίνει τα ίδια και τα ίδια (Knack, Killzone, Thief, AC Black Flag κτλ), παιχνίδια δηλαδή που ήταν στο launch της κονσόλας πριν 2.5 χρόνια.

Η Microsoft από την άλλη έχει δώσει πολλά περισσότερα «μεγάλα» games στο Xbox Live, ενώ τεράστια σημασία έχει πως με την υποστήριξη backwards compatibility κάθε παιχνίδι Xbox 360 γίνεται διαθέσιμο ταυτόχρονα και στο Xbox One. Για αυτόν τον μήνα, μεταξύ άλλων, η MS προσφέρει το Sunset Overdrive, ένα ΑΑΑ και Αποκλειστικό τίτλο που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2014, με 81 στο Metacritic και τωρινή τιμή τα 30€.

gwg_16x9_april_r2

Στο μεταξύ, εμείς περιμένουμε αύριο μεθαύριο να μάθουμε τα indies που θα πάρουμε για άλλη μια φορά, για να διαμαρτυρηθούμε για άλλη μια φορά, την ώρα που η Sony διανύει μια όχι και τόσο ιδανική PR περίοδο με την διαρροή ενός πιθανού δυνατότερου PS4.5, κάτι που εξόργισε ξανά τους οπαδούς της καθώς νιώθουν απογοητευμένοι για την επένδυση τους στο PS4 και την βιασύνη της Sony να βγάλει αντικαταστάτη στη μέση του κύκλου ζωής.

Ξέχασα  να αναφέρω μέσα στο κείμενο πως ήδη ξέρουμε το πρώτο παιχνίδι του PS Plus Απριλίου για το PS4….

Ποια η γνώμη σας για το θέμα; Λέτε να ανακοινώσει και η Sony κάποιο ΑΑΑ τίτλο για το PS Plus Απριλίου ή να περιμένουμε τα γνωστά indies που δεν κατεβάζουν οι περισσότεροι καν;