Ένας hacker με το όνομα CTurt , που προηγουμένως είχε αναφέρει την ύπαρξη ενός PS4 Kernel exploit ικανό να επιτρέψει να τρέχουν homebrew προγράμματα στην κονσόλα, σήμερα μας επιβεβαίωσε πως το PS4 είναι πλέον «επίσημα» jailbroken (σπασμένο) εκμεταλλευόμενος αυτό το kernel exploit.

Σύμφωνα με τον CTurt, το jailbreak του PS4 του επιτρέπει την ικανότητα να κάνει dump την RAM του συστήματος από άλλες επεξεργασίες. Και αν αυτά σας ακούγονται κινέζικα, ας πούμε απλά πως πιθανότατα θα δούμε custom firmware για την κονσόλα σύντομα, με την ικανότητα να τρέχει homebrew και emulators.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα tweets του hacker:

Το παρόν hack δουλεύει μόνο σε κονσόλες με 1.76 έκδοση firmware, αν και ο CTurt υποστηρίζει πως θα μπορούσε να προσαρμοστεί ώστε να δουλεύει και σε πιο πρόσφατα firmware. Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε τη χρήση homebrew προγραμμάτων στο PS4, αλλά κατά μεγάλη πιθανότητα θα ενθάρρυνε και την πειρατεία στα παιχνίδια, κάτι που έχουμε δει σε προηγούμενες γενιές κονσολών.

Εμείς σαν PSaddict.gr δεν υποστηρίζουμε την πειρατεία, καθώς οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα, τόσο για την ίδια την κονσόλα (ban, τυχόν καταστροφή) όσο και για την ίδια τη βιομηχανία και τους gamers.