Εμπόδια εδώ, εμπόδια εκεί, εμπόδια παντού…

hand

Χρόνος/ηλικία

Λένε ότι “κάθε ηλικία έχει και τα καλά της”. Επίσης, λένε ότι “ο χρόνος είναι χρήμα”. Άλλοι πάλι μεγαλώνουν πριν την ώρα τους, ενώ άλλοι μένουν μόνιμα παιδιά. Ανεξαρτήτως κάποιο από τα παραπάνω, όλοι επρόκειτο να περάσουμε αυτό το στάδιο, κατά το οποίο θα αναρωτηθούμε αν είμαστε πλέον αρκετά μεγάλοι για παιχνίδια. Δεν θέλει και πολύ. Λίγο η αισθητή ανεπάρκεια του χρόνου, σε συνδυασμό με τις έντονες παροδικές ανησυχίες και τις δυσμενείς συγκυρίες που μας περιτριγυρίζουν… και “μπουμ” μας φάγανε οι έγνοιες.

Παρ’ όλα αυτά, δεν κατατάσσω την πάροδο του χρόνου ως τον χειρότερο εχθρό του gamer, καθώς ο παραπάνω είναι έννοια υποκειμενική.

“Ειδήσεις των 8”

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την δαιμονοποίηση, την οποία δέχονται τα βιντεοπαιχνίδια από τα ΜΜΕ. Φυσικά, ο ορθά πεπαιδευμένος άνθρωπος δεν έχει να φοβηθεί από τις “σάχλες” των ΜΜΕ. Ωστόσο, υπάρχει και αυτή η μάζα που απέφυγε επιτυχώς τον Καιάδα και η ρύπανση των ΜΜΕ επενεργεί βλαπτικά –σε μεγάλο ποσοστό- επάνω της.

time

Χρήματα

Δεν μπορώ να πω ότι οικονομική κρίση αποδείχτηκε δεδηλωμένος εχθρός του gamer –διότι τα νούμερα είναι ανοδικά. Παρ’ όλα αυτά, τα χρήματα πάντα θα είναι ένας “σκόπελος” στο μονοπάτι ορισμένων.

Οι ίδιοι οι gamers

Η καλύτερη επίθεση γίνεται πάντα “από μέσα”. Ο χειρότερος εχθρός του gamer είναι ο ίδιος ο gamer. Έχουμε συνηθίσει σε ανούσιες κόντρες μεταξύ μας –του τύπου CoD vs Battlefield- που οι πραγματικές απειλές περνάνε απαρατήρητες. Και αν δεν αντιλαμβάνεστε τι απειλή μπορεί να προκαλέσει ο ίδιος ο gamer, τότε ας συνεχίσετε να αγοράζεται microtransactions και Day-One DLC…