Τα παιχνίδια με κάρτες έχουν ιδιαίτερη θέση στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών ακολουθώντας μια πιο τακτική προσέγγιση. Είναι παιχνίδια κυρίως για όσους απολαμβάνουν τα παιχνίδια τακτικής.

Ένα από τα παιχνίδια στρατηγικής καρτών ειναι το The Lord of the Rings: Adventure Card Game. Αναπτύχθηκε από την Fantasy Flight Interactive και είναι επί του παρόντος διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Steam. Ωστόσο, από σήμερα κυκλοφορεί και στο PS4. Για να γιορτάσει αυτή την επερχόμενη κυκλοφορία, ένα launch trailer ανέβηκε στο κανάλι YouTube του PlayStation.

Θα έχετε την ευκαιρία να συγκεντρώσετε μια ομάδα ηρώων και να πολεμήσετε τον άρχοντα Sauron. Κάθε ήρωας που προσθέτετε στο πάρτι σας έχει ειδικές ικανότητες που συμβάλλουν στην μάχη και μπορούν να σας βοηθήσουν να τραβήξετε συγκεκριμένες κάρτες από το deck σας όταν τις χρειάζεστε. Απλά να είστε προσεκτικοί, αν προσελκύσετε υπερβολική προσοχή με τις ηρωικές σας πράξεις, τότε ο Sauron θα εστιάσει στην ακινητοποίησή σας θέτοντας συγκεκριμένα τα εμπόδια στο δρόμο σας.

Η έκδοση του PlayStation 4 κοστίζει 24,99€ και συνοδεύεται από το The Shadow’s Fall, το πρώτο DLC του τίτλου.