Platform: PS4
Publisher: Wish Studios
Developer: Wish Studios
Διάθεση: Sony Greece
Κυκλοφορία: 04/07/2016

Η Sony έχει ανέκαθεν μια συνήθεια να πειραματίζεται με νέους τρόπους χειρισμού και περιφερειακών όπως με τα Eye Move, PS Move και το πιο πρόσφατο PS VR. Η ραγδαία άνοδος των smartphone και tablet είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν για αξιοποίηση και όπως ανακοίνωσε η Sony στη E3 θα κυκλοφορήσουν τίτλοι που θα εκμεταλλεύονται τις touchscreen δυνατότητες και τη κάμερα στη κατηγορία PlayLink. Αυτοί οι τίτλοι θα έχουν στόχο να προσελκύσουν πιο casual κοινό και να προσφέρουν στη παρέα εύκολες στο χειρισμό και διασκεδαστικές εμπειρίες. Πρώτη απόπειρα το That’s You! που προσφέρεται δωρεάν στους PS Plus συνδρομητές με στόχο προφανώς να αποτελέσει μια επίδειξη των PlayLink τίτλων. Αξίζει άραγε να περάσουμε την ώρα μας μαζί του ή καλύτερα να ασχοληθούμε με πιο hardcore εμπειρίες που μας προσφέρει απλόχερα η αγαπημένη μας κονσόλα; Για να δούμε παρακάτω…

Το That’s You! λοιπόν είναι ένα party game για δύο έως έξι παίκτες και μπορεί να παιχτεί είτε online είτε σε local multiplayer. Κάθε παίκτης κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σε android και ios και είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο διασκεδαστικό παιχνίδι που θα μας κάνει να περάσουμε ευχάριστα την ώρα με τη παρέα μας. Ξεκινώντας θα δημιουργήσουμε ένα profile με όνομα και φωτογραφία και έχει πολλές επιλογές διαμόρφωσης, ενώ διαλέγουμε και μια κάρτα από τις αρκετές διαθέσιμες που υπάρχουν και καθορίζουν τις ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν. Υπάρχουν διάφορα θέματα που καταπιάνεται το παιχνίδι με υποθετικά σενάρια και εμείς θα πρέπει να μαντεύουμε το πως θα αντιδρούσαν οι συμμετέχοντες με βάση το χαρακτήρα τους. Αυτά μπορεί να αφορούν ταξίδια με το τρένο, λεωφορείο, σχολική τάξη, ραντεβού με το αντίθετο φύλο (εδώ έχει μεγαλύτερο χαβαλέ) και άλλα. Οι ερωτήσεις είναι του τύπου πως θα αντιδρούσατε σε ένα κρύο αστείο του δασκάλου, σε ποια θέση θα καθόσασταν στο λεωφορείο, πως θα προσεγγίζατε ένα ραντεβού και υπάρχουν πιθανές απαντήσεις. Εκτός από αυτό υπάρχουν και γύροι με ζωγραφική με το touchscreen στο κινητό και selfies που θα προσπαθήσουμε να μιμηθούμε μια εικόνα. Όλα αυτά παρουσιάζουν μια ποικιλία και το παιχνίδι πετυχαίνει τον απλό στόχο του να διασκεδάσει εμάς και τη παρέα μας χωρίς πολύπλοκους μηχανισμούς.

That's You!™_20170710163057

Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων το That’s You! προσαρμόζεται ανάλογα. Στους δύο παίκτες είναι ένα co op καθώς το σκορ είναι κοινό. Οι ερωτήσεις αφορούν το ένα από τα δύο άτομα εναλλάξ και αν οι δύο απαντήσεις συμπίπτουν τότε κερδίζουμε πόντους και στο τέλος μπορούμε να καταλάβουμε πόσο καλά ξέρει ο καθένας τον άλλον, που είναι και ο σκοπός του παιχνιδιού. Από τρεις παίκτες και πάνω υπάρχουν κάποιες αλλαγές και το παιχνίδι γίνεται ανταγωνιστικό. Πόντους παίρνουν όσων οι απαντήσεις είναι όμοιες και νικητής ανακηρύσσεται αυτός που θα έχει τους περισσότερους στο τέλος. Σε κάθε απάντηση υπάρχουν και joker που σημαίνει ότι μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερους πόντους αν πέσουμε μέσα σε μία απάντηση. Φυσικά θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε συνετά και υπάρχουν κάποιες δόσεις στρατηγικής στο κατά τα άλλα απλό concept.

Screenshot_2017-07-10-16-38-40

Screenshot_2017-07-04-19-54-56

Ο αφηγητής δίνει σωστά τις οδηγίες, ενώ ο τόνος της φωνής του κερδίζει πόντους καθώς ταιριάζει στη χιουμοριστική και χαβαλετζίδικι ατμόσφαιρα που θέλει να περάσει το That’s You!. Όσον αφορά τις ερωτήσεις αυτές ξεπερνάνε τις 1000 οπότε υπάρχει αρκετό υλικό για να μας κρατήσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του app μπορούμε στις διάφορες κατηγορίες να δημιουργήσουμε τις δικές μας ερωτήσεις και αργότερα να βλέπουμε τους φίλους να κοκκινίζουν όταν θα χρειαστεί να απαντήσουν στα πικάντικα θέματα γύρω από τις σχέσεις και το αντίθετο φύλο… Επίσης στο κινητό ή το tablet υπάρχει δυνατότητα να φτιάξουμε και τις ζωγραφιές μας και αργότερα να τις μεταφέρουμε μέσα στο κυρίως παιχνίδι. Φυσικά εννοείται ότι χρειάζεται μια καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και δε ξέρω αν στους μελλοντικούς τίτλους PlayLink η Sony Hellas επιχειρήσει να τα προσαρμόσει στην ελληνική γλώσσα με υπότιτλους και μεταγλώττιση που μας έχει συνηθίσει σε αρκετούς τίτλους στο παρελθόν.

Κλείνοντας σαν πρώτος τίτλος της σειράς PlayLink πείθει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο μέλλον για να δούμε καλές και διασκεδαστικές casual χαλαρές εμπειρίες. Χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι το εξαιρετικό, το That’s You! είναι ένα party game που έχει να προσφέρει στιγμές διασκέδασης και χαβαλέ στη παρέα μας. Εννοείται ότι το local multiplayer ταιριάζει καλύτερα στο παιχνίδι αν υπάρχει δυνατότητα να μαζευτεί σε ένα χώρο η παρέα, αλλά και το online multiplayer κάνει καλά τη δουλειά. Νομίζω τα €20 είναι τσιμπημένη τιμή, αλλά όπως θα ξέρετε οι περισσότεροι το That’s You! είναι δωρεάν αυτό το μήνα για τους PS Plus συνδρομητές, οπότε όσοι έχετε την ευκαιρία καλό θα είναι να το δοκιμάσετε, προκειμένου να δείτε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους συνηθισμένους τίτλους της κονσόλας.