Η φιλανδική εταιρεία 10tons έχει να επιδείξει αξιοσημείωτη υποστήριξη στις κονσόλες της Sony τον τελευταίο χρόνο, με μικρούς αλλά διασκεδαστικούς τίτλους όπως τα Crimsonland, Sparkle και King Oddball. Το τελευταίο εγχείρημα ακούει στο όνομα Tennis in the Face και ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει στο PlayStation 4 από τα Χριστούγεννα ήρθε και η ώρα για τις εκδόσεις PS Vita και PlayStation 3. Όπου και να το παίξετε πάντως το παιχνίδι είναι πανομοιότυπο αλλά ταιριάζει περισσότερο στη μικρή οθόνη του Vita.

 

Η βασική ιδέα δανείζεται «ελαφρώς» στοιχεία από το καθόλου γνωστό παιχνίδι ονόματι Angry Birds, όπου αναλαμβάνουμε το ρόλο του Pete Pagassi, ενός παγκόσμιου πρωταθλητή του τένις που η καριέρα του έχει πάρει τη κατιούσα λόγω εξάρτησης στο energy drink Explodz! Η εκδίκηση του στην εταιρεία είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και με όπλο τη ρακέτα του θα τιμωρήσει αυτούς που τον κατέστρεψαν. Δυστυχώς για αυτόν όμως ο κόσμος είναι εθισμένος στο ποτό αυτό και δε θα αφήσει κανέναν να πειράξει το εργοστάσιο παραγωγής. Σενάριο από τα λίγα θα λέγαμε αλλά έχει τη πλάκα του.

Σε ότι αφορά το gameplay το Tennis in the Face είναι δισδιάστατο physics based casual παιχνίδι και σκοπός μας είναι να σημαδέψουμε και να βγάλουμε νοκ άουτ αντιπάλους μέσα σε κάθε level. Έχουμε συγκεκριμένες προσπάθειες  να σερβίρουμε το μπαλάκι ή ένα είδος εκρηκτικού μέσα σε κάθε επίπεδο και οι αντίπαλοι ποικίλλουν από κλόουν, αστυνόμους, επιστήμονες και τύπους με χαρτοφύλακες. Όσο προχωράμε βέβαια παρακάτω η κατάσταση δυσκολεύει με εμπόδια να βρίσκονται μπροστά από τους στόχους όπως βαρέλια, τζάμια, ξύλα και θα πρέπει να οργανώσουμε ένα πλάνο για να τα καταφέρουμε. Η μεγάλη διαφορά με το Angry Birds έχει να κάνει με τη φυσική της μπάλας του τένις που μπορεί να αναπηδάει συνέχεια ανάμεσα στους τοίχους μέχρι φυσικά να χάσει τη δύναμή της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές λόγω τύχης το μπαλάκι να επανέρχεται και να χτυπάει τους αντιπάλους.

Όσοι αρέσκονται στα παιχνίδια του είδους θα βρουν το παιχνίδι ιδιαίτερα εθιστικό και τα levels είναι πάνω από 100, καθώς ο χάρτης της πόλης Oddington έχει 8 περιοχές που η καθεμία έχει 13 levels. Tα leaderboards και το κυνήγι του high score (που πετυχαίνουμε εφόσον τελειώσουμε το level με τις λιγότερες δυνατές προσπάθειες) προσθέτουν αντοχή στο χρόνο, αν και για να λέμε την αλήθεια είναι λίγο επαναλαμβανόμενο και μπορεί να κουράσει.

Σε ότι αφορά τον τεχνικό τομέα βέβαια δεν έχουμε και μεγάλες απαιτήσεις τα γραφικά είναι απλά με ζωντανά χρώματα, ενώ το μουσικό κομμάτι είναι δυστυχώς μόνο ένα και δεν αλλάζει σε όλο το παιχνίδι. Ο χειρισμός στο PlayStation 4 μπορεί να γίνει και με το touchpad, ενώ στην έκδοση του PS Vita μπορούμε να παίξουμε με touchscreen. Είναι ότι πρέπει για ολιγόλεπτη ενασχόληση επομένως και εδώ είναι ένα συν για τη φορητή έκδοση.

Γενικά το Tennis in the Face δε θα πρωτοτυπήσει αλλά είναι ένα απλό, εθιστικό και αρκετά προσιτό σε τιμή puzzle game (5Ε το κόστος), που θα πρέπει οι fans του είδους να το δοκιμάσουν. Μπόλικο περιεχόμενο και replay value θα σας κρατήσει κολλημένους αρκετά είτε στη μικρή οθόνη του Vita είτε στη μεγάλη οθόνη.

 

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την 10tons για τις ανάγκες του review