Platform: PS4 (tested), PS4 Pro, Χbox One, Xbox One X, PC. Switch
Publisher: SEGA
Developer: SUMO Digital
Διάθεση: Zegetron S.A.
Κυκλοφορία: 21/05/2019

Έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά, όπου η μαμά SEGA, έδωσε στην δημοσιότητα το τελευταίο racing τίτλο της, με πρωταγωνιστή τον πασίγνωστο μπλε σκαντζόχοιρο Sonic the Hedgehog. Φυσικά, μιλάμε για το εξαιρετικό Sonic All-Stars Racing Transformed όπου είχαμε την τύχη και το χάρισμα να νιώθουμε ότι έχουμε ένα πάντρεμα μεταξύ του σύμπαν του Sonic αλλά και των Transformers καθώς τα οχήματά μας, μεταμορφωνόντουσαν συνεχώς για τις ανάγκες της κάθε πίστας. Αφού πέρασαν τα χρόνια όπως προείπαμε, η SEGA, όπου μαζί με την SUMO Digital και πάλι στο τιμόνι, μας φέρνουν για το 2019, το Team Sonic Racing και καλούνται να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για μια ακόμα φορά. Το αστείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι στο σήμερα, η εικόνα έχει πραγματικά αντιστραφεί εντελώς, μιας και όλoι οι «κλασικοί» τίτλοι με τον Sonic δείχνουν να μην μπορούν να περπατήσουν καλά (με εξαίρεση το Sonic Mania), ενώ οι αντίστοιχες racing δημιουργίες διαπρέπουν. Είναι κρίμα για μια μασκότ τόσο αναγνωρίσιμη όσο ο Sonic να μην μπορεί να βρει την μυστική συνταγή και να είναι ακόμα πιο γρήγορος στην σύγχρονη εποχή βάση των αναλογιών του είδους του. Όπως και να χει, το Team Sonic Racing είναι πλέον διαθέσιμο και δεν κρύβει την συγγένειά του με τους προκατόχους του αν και δυστυχώς επιλεγεί να γυρίσει την πλάτη στα όσα προσέφερε το Sonic All-Stars Racing Transformed. Φυσικά, θα μπορούσε να κοιτάξει και κατάματα το Mario Kart 8 αλλά ο δανεισμός στοιχείων από το  Sonic & SEGA All-Stars δεν του το επιτρέπουν. Πάμε να δούμε παρακάτω, πόσο γρήγορα όμως είναι αυτά τα karts με τους χαρακτήρες από το σύμπαν του μπλε σκαντζόχοιρου.

Gotta Go Fast!

Συνήθως στα review του PSaddict, σας αναφέρουμε πάντα πρώτα για την ιστορία του εκάστοτε παιχνιδιού. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, επειδή μιλάμε για ένα racing τίτλο, δεν έχουμε κάποια ιστορία συγκεκριμένη με το να σταματήσει ο ήρωας το κακό παρά μόνο το κεντρικό μενού όπου το single player είναι ουσιαστικά το story με το να βγείτε πρώτοι σε όλες τις πίστες και να γίνετε οι πρωταθλητές της ιστορίας. Στο single player mode λοιπόν, κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται μια συγκεκριμένη πίστα στον βαθμό της αρεσκείας σας (normal, hard, expert), θα είστε σε θέση μετά να προχωρήσετε παρακάτω, στην επόμενη και στην επόμενη. Όταν βρεθείτε στη γραμμή εκκίνησης, θα συνειδητοποιήσετε πως το Team Sonic Racing εισάγει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος, το συνεργατικό παιχνίδι. Ο παίκτης θα ελέγχει μεν τον χαρακτήρα του (Sonic, Tails, Knuckles τουλάχιστον για αρχή) αλλά θα αποτελεί μέλος μίας ομάδας τριών αγωνιζομένων, που όλοι μαζί θα πασχίζουν να βρεθούν στην κορυφή. Το εν λόγω εγχείρημα, της ομάδας προσφέρει δύο μεγάλα ατού στον τίτλο και το σημαντικότερο από αυτά είναι η ανταλλαγή των power ups. Τι εννοούμε; Αν κάποιο μέλος της ομάδας σας ή ακόμα και εσείς, μείνει-τε αρκετά πίσω, μπορεί-τε να λάβει-τε ένα power up από κάποιο άλλο, απλά και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, και να επανέλθει στη δράση. Φυσικά, το power up θα είναι κάτι αρκετά δυνατό για να σας φέρει κοντά στις πρώτες θέσεις όπως ακριβώς γινόταν και με το Crash Team Racing. Αν νομίζετε βέβαια ότι θα κάνετε μια βόλτα στο πάρκο και απλά θα κερδίσετε έτσι απλά, τότε είστε γελασμένοι. Η A.I. των αντιπάλων είναι έτσι ρυθμισμένη ώστε ο παίκτης να μη μένει ποτέ πολύ πίσω, αλλά ούτε και να ξεφεύγει πολύ μπροστά, οπότε ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός. Το δεύτερο ατού έχει να κάνει με τα λεγόμενα powerslides που σας εξασφαλίζουν έξτρα τελική ταχύτητα. Όταν κάποιο μέλος της ομάδας σας προπορεύεται εκτελεί ένα power drift, το εφέ του slip streaming αν θέλετε, αποτυπώνεται στο έδαφος και αν βρεθείτε μέσα του, θα επωφεληθείτε σημαντικά. Αυτή η ώθηση θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανάλογη μπάρα και έτσι το power boost θα φορτίζει σημαντικά πιο γρήγορα. Όταν βγείτε από αυτό θα έχετε κάτι σαν turbo speed για μερικά δευτερόλεπτα. Μέσα σε όλα αυτά ίσως αναρωτηθείτε, αν ο χειρισμός είναι εύκολος, δύσκολος κτλ. Η απάντηση είναι εκτός από το ότι μαθαίνετε πολύ εύκολα, είναι και εθιστικός! Θα λέγαμε πως έχει μεταφερθεί αυτούσιος από τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Με το πάτημα ειδικά για να κάνει drift το kart σας, θα πάθετε μανία στο να το χρησιμοποιείτε συνεχώς καθώς το όχημα θα πλαγιολισθαίνει ασταμάτητα, φορτίζοντας την αντίστοιχη μπάρα και εκτοξεύοντας το εμπρός με υπερβολική ταχύτητα.

Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου όμως ακόμα για το «οπλοστάσιο» του TSR. Οι διαδρομές, θα πρέπει να σας πούμε πως είναι γεμάτες με power ups, όπου θα σας παρέχουν την ικανότητα να εκτροχιάσετε τους αντιπάλους σας με σκοπό να είστε εσείς στην πρώτη γραμμή ενώ τα γνωστά δαχτυλίδια, θα αποσκοπούν στο να αναβαθμίσετε το kart σας, αν φυσικά δεν τα χάσετε στην πορεία, όπως γίνεται σε έναν κλασσικό Sonic τίτλο. Όλα τα οχήματα θα μπορούν να βελτιωθούν τόσο οπτικά αλλά κυρίως και σε θέματα απόδοσης, οπότε μετά από αρκετές ώρες ενασχόλησης, η συμπεριφορά τους θα αλλάζει συνεχώς. Αν βρείτε ειδικά και τα legendary karts θα γίνει λίγο πιο εύκολη η ζωή σας μέσα στις πίστες. Ένα αρνητικό που συναντήσαμε και μας ενόχλησε λίγο, είναι πως η γκάμα των χαρακτήρωνkarts, είναι πολύ μικρή και περιορίζεται στα 12 μόνο καρτάκια.

Όσον αφορά το online κομμάτι του τίτλου, το casual και ranked match (τα πιο δημοφιλή) σας παρέχουν την δυνατότητα να τρέξετε παρέα με φίλους σας είτε με άλλους παίκτες ανά τον κόσμο και να δείτε ποιος είναι ο καλύτερος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν ποινές κτλ αν φύγετε εν ώρα αγώνα ή αν κάποιος παίζει πιο βρώμικα από εσάς. Απλά απολαύστε τον κάθε γύρο που θα κάνετε.

Προχωρώντας στα του τεχνικού τομέα, φαίνεται πως SEGA και SUMO Digital, κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, καθώς έχουν μεταφέρει αυτούσιες όλες τις διαδρομές από το Sonic &SEGA All Stars στο Team Sonic Racing, με αρκετές πινελιές στην βελτίωσή τους και υψηλότερη ανάλυση. Φυσικά, ακόμα ένα πλεονέκτημα που έχει το παιχνίδι, είναι οι υψηλές ταχύτητες, σε συνδυασμό με το σταθερό frame rate, που έχει στόχο τα 60 fps και στο μεγαλύτερο τμήμα των αγώνων το διατηρεί, προσφέροντας έτσι μια απίστευτη ροή στους αγώνες, που δεν είχαμε την δυνατότητα να δούμε στους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Δυστυχώς όμως το ίδιο δεν γίνεται και με τον ηχητικό τομέα. Υπάρχουν κάποιες ατάκες την ώρα που στέλνετε κάποιο power up σε συμπαίκτη σας ή όταν εξαπολύεται επίθεση σε αντίπαλο και βρίσκετε στόχο αλλά πέρα από αυτό, καθ’ όλη την διάρκεια είτε παίζει κάποια μουσική επένδυση (κλασικά μουσικά θέματα από το παρελθόν του Sonic) από πίσω είτε όχι, δεν την καταλαβαίνετε ή περνάει παντελώς αδιάφορη. Καλύτερα κλείστε την τελείως και βάλτε κάποιο τραγούδι δική σας επιλογής.

Κλείνοντας, να πούμε πως το Team Sonic Racing της SUMO Digital, φέρνει τον Sonic και την παρέα του στην πίστα με κάποιες σημαντικές και ωραίες βελτιώσεις καθώς προσφέρει μια ακόμα αξιοπρεπέστατη racing πρόταση, με όμορφα γραφικά και ικανοποιητικό gameplay, αλλά δυστυχώς δεν μας δίνει το κάτι παραπάνω καθώς δεν έχει κάνει την υπέρβαση και έχει στραφεί σε πιο safe μονοπάτια. Από την άλλη βέβαια, είναι μια ευχάριστη νότα να ξεχυθείτε στις διαδρομές από τα παλιά που τόσο αγαπήσατε αλλά αυτή την φορά, μέσα σε ένα kart.

Gotta Go Fast!