Είσαι gamer. Και αποφάσισες να βγεις έξω στο κόσμο να δεις τι παίζει. Πήγες στο club και σου έκανε τα γλυκά μάτια ένα γκομενάκι. Λογικό να μην αντισταθείς και να ενδώσεις. Και εμείς μαζί σου. Όλα καλά ως εδώ. Έλα που έρχεται η ώρα και της πετάς το μεγάλο μυστικό. «Παίζω video gamers«. Περιμένεις την ανταπόκριση, σε λούζει κρύος ιδρώτας. Τρεις πιθανές απαντήσεις θα πάρεις . Η πρώτη είναι. «ΩΩΩ και εγώ!«.Η δεύτερη είναι: «Πωωω σαν μικρο παιδί κάνεις«. Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία της αδιαφορίας για το χόμπι σου.

Αν ανήκεις στη πρώτη κατηγορία καλά να περάσεις. Δε χρειάζεται να διαβάσεις παρακάτω. Αν ανήκεις στην δεύτερη ή έστω στη τρίτη κατηγορία, τότε το PSaddict είναι εδώ για εσένα.

couple2

Πως να την πείσεις να παίξει.

Μάθε αν έχει παίξει ποτέ στη ζωή της παιχνίδια. Δε μπορεί, όλο και κανέναν αδερφό ξάδερφο ή φίλο  θα έχει που να έκατσε μαζί του να παίξει. Κάτι παλιό, κάτι κλασικό. Super Mario Bros για παράδειγμα. Μπορεί να της αρέσει καποιο από τα χαζούλια παιχνίδια του facebook. Μάθε λοιπόν τις επαφές που έχει με το gaming. Θα σου είναι πιο εύκολο να κάνεις την προσποίηση και να πλασάρεις ένα πιο ώριμο παιχνίδι.

Παρουσίασε το gaming σαν ποιοτικό χρόνο και για τους δυο σας. Θύμισε της ότι παίζοντας μαζί παιχνίδια στην ουσία θα έχετε ακόμα περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί. Προσοχή όμως, μετράει σαν ποιοτικός χρόνος αν το διασκεδάζει και αυτή, οπότε προσπάθησε να μην της το επιβάλεις.

Κάνε το gaming να φανεί σαν γυμναστική. Παιχνίδια όπως το Just Dance είναι ένα καλό δόλωμα. Ξέρω στην αρχή θα ξενερώσεις. Αλλά είναι μια καλή δικαιολογία για λίγο καιρό, έως ότου να βρεις το λιγότερο «κοριτσίστικο» παιχνίδι και το ακόμα λιγότερο κτλ.

Αγόρασε της παιχνιδάκια και κουκλάκια που έχουν σχέση με το gaming. Θα γλυκαθεί από τους χαρακτήρες και θα αρχίσει να θέλει να παίζει τα παιχνίδια τους. Ποια γυναίκα π.χ. θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα κουκλάκι sackboy;

Πρέπει να κάνεις θυσίες. Ναι δυστυχώς αν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με το χόμπι σου, πρέπει και εσύ να ασχοληθείς με τα δικά της. Γίνε πρόθυμος να πάτε για ψώνια, να δείτε μια ρομαντική ταινία, να βγείτε για ένα ωραίο δείπνο. Προσοχή! Απαγορεύεται να σου βάψει τα νύχια ή οποιοδήποτε μακιγιάζ και τα συναφή. Είπαμε, να κάνουμε χατίρια, μη το ξεφτιλίσουμε κιόλας.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού

Δείξε της το χειρισμό. Είναι άπειρη από παιχνίδια, δεν είναι του επιπέδου σου. Άρα δε μπορεί να προσαρμοστεί όπως εσύ. Δείξε της τον χειρισμό. Βοήθησε την σε ένα δύσκολο σημείο μόνο αν στο ζητήσει. Ποτέ να μη πάρεις το gamepad από τα χέρια της από μόνος σου! Αν πιστεύεις όμως ότι θέλει βοήθεια ζήτησε της να βάλεις τα χέρια σου πάνω από τα δικά της.

Διασκέδασε το παίζοντας μαζί της. Αν εσύ περνάς καλά σίγουρα θα περάσει και αυτή καλά. Κανε αστειάκια, καν’ την να γελάσει. Επικεντρώσου στη διασκέδαση, όχι στο να κερδίσετε το παιχνίδι. Μην κοροϊδεύεις ποτέ την απόδοση της. Μην δείχνεις δυσανασχετισμένος όταν δεν τα καταφέρνει. Αν παίζεται και διπλό, αστην να κερδίσει κάνα δυο φορές με έντεχνο τρόπο όμως μη φανεί. Θα της ανεβάσει το ενδιαφέρον για το παιχνίδι αφού κατάφερε έναν «PRO» σαν εσένα.

Στήσε το σκηνικό για την επόμενη φορά.

Αναγνώρισε πως δεν έχει τις αντοχές σου. Δεν είναι συνηθισμένη σαν εσένα που μπορείς να παίξεις οχτώ ώρες συνεχόμενα. Όταν κουραστεί και θέλει να ασχοληθεί με κάτι άλλο, μη την πιέσεις. Και εσύ όμως θα πρέπει να αφήσεις εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι. Αν συνεχίσεις μόνος θα αισθανθεί ότι σε άφησε αυτή μόνο και την βάζεις σε σκέψεις ότι δεν κάνει για αυτό το χόμπι.

Πες της ένα ευχαριστώ. Όχι που έπαιξε video games μαζί σου, αλλά επειδή πέρασε χρόνο με σένα. Δώσε της και εσύ την εντύπωση πως μαζί της είναι καλύτερα. Και πέταξε φράση του στυλ: «Αν θέλεις, να παίξουμε και αύριο.» Σίγουρα αν πέρασε καλά δε θα αρνηθεί να ξαναπαίξει. Ιδίως αν θέλει να σε δει ξανά τόσο γλυκούλη..Μπαγασάκο!

Να πούμε πως τα αποτελέσματα του παραπάνω σχεδίου δεν εγγυώνται 100% επιτυχία αλλά είναι μια προσπάθεια. Εξαρτάτε βέβαια και από την εκτέλεση του σχεδίου από τον καθένα μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Αν δουλέψει το σχέδιο, τα αποτελέσματα είναι ΜΗ αναστρέψιμα! Εφαρμόστε με υπευθυνότητα και καλά στέφανα!