Σύμφωνα με μία αναφορά που προέκυψε από το Wall Street Journal, φαίνεται πως η Sony θα επιδιώξει συμφωνίες με μεγάλους publishers, που θα της επιτρέψει να ξεκινήσει από θέση ισχύος τη μάχη της επόμενης γενιάς. Η εταιρεία αποσκοπεί στην απόκτηση δικαιωμάτων που θα αφορούν τη χρονική αποκλειστικότητα, αλλά και την παροχή αποκλειστικού περιεχομένου για όσους θα επιλέξουν να ασχοληθούν με τα εκάστοτε ΑΑΑ παιχνίδια στη δική της πλατφόρμα. Μιλάμε φυσικά για μία τακτική παρόμοια με εκείνη που είχε ακολουθηθεί στο PlayStation 4 με τίτλους όπως το Watch Dogs και το Destiny, κάτι που φαίνεται πως απέδωσε τα αναμενόμενα.

Παράλληλα, το ίδιο report κάνει αναφορά και στο τι μέλλει γενέσθαι με τα μεγάλα αποκλειστικά παιχνίδια της Sony στην επόμενη γενιά. Παρότι ήδη γνωρίζουμε οτι η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει την παραγωγή μεγάλων αποκλειστικών τίτλων μέσω της ανάπτυξης εκ των έσω, φαίνεται πως ο πήχης στην παραγωγή exclusives έχει ανέβει κι άλλο. Έτσι, η Sony σκοπεύει να κυκλοφορήσει ακόμα περισσότερες μεγάλες και πανάκριβες ΑΑΑ παραγωγές στο PlayStation 5, κάτι που υποστηρίζεται από τη σημαντική επέκταση studios όπως η Bend Studio, αλλά και η Guerilla. Φαίνεται πως όλοι οι fans του PlayStation θα έχουμε ακόμη περισσότερους λόγους να αγαπήσουμε τις κονσόλες της Sony.

  1. Τελευταίο καλοκαιρινό GameCast για τη φετινή σεζόν και σας έχουμε τούμπανο δώρακλες από OtakuStore.gr και κοινότητα των PSaddicts και συζητάμε για τον μηδενισμό των loading times στο PS5, God of War χωρίς Kratos, Game Critics Awards 2019, νέο παιχνίδι από Bend Studio, PS Plus Ιουλίου κ.α.