Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση προέβη η Sony Interactive Entertainment, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την ίδρυση της PlayStation Productions, ενός studio παραγωγής που θα αναλάβει τη μεταφορά του τεράστιου καταλόγου παιχνιδιών της Sony στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Στην κεφαλή βρίσκεται ο Asad Qizilbash, με τον Shawn Layden να επιβλέπει τις εργασίες. Όπως δήλωσε ο Layden:

Έχουμε 25 χρόνια εμπειρίας στο game development και πλέον θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσουμε ζωή στα franchises μας και σε άλλα μέσα όπως η τηλεόραση, ο κινηματογράφος και οι streaming υπηρεσίες. Ο Qizilbash τόνισε πως αντί να διανείμουν τα IP τους σε εξωτερικά studios θεώρησαν πιο φρόνιμο να αναπτύξουν μόνοι τους εμπειρίες με βάση τα » θέλω » της – γνωστής στους ίδιους – gaming κοινότητας.

O ίδιος συνέχισε:

Τα 2,5 τελευταία χρόνια έχουμε ξοδέψει αρκετό χρόνο προσπαθώντας να αντιληφθούμε τι ζητά η βιομηχανία, μιλώντας σε συγγραφείς, σκηνοθέτες και παραγωγούς. Ο Layden πρόσθεσε πως τα όσα έχει καταφέρει η Marvel τα τελευταία χρόνια αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τη Sony και η PlayStation Productions αντλεί έμπνευση από αυτή. Τέλος, τόνισε πως προσπάθεια τους δεν είναι να μπορέσουν να » χώσουν » παιχνίδια με 80 ώρες gameplay σε μία δίωρη κινηματογραφική ταινία, αλλά να πάρουν το » ζουμί » από την εκάστοτε εμπειρία και να διηγηθούν κάτι διαφορετικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony Studios θα βοηθήσει στη διανομή των ταινιών της PlayStation Productions, αλλά όχι και στην παραγωγή τους.

Συνεργασία με Microsoft, κίνηση τακτικής ή πανικού από τη Sony;