Η Sony φαίνεται πως προετοιμάζει το έδαφος για την έλευση του 8Κ HDR, την ώρα που τώρα αρχίζει σιγά σιγά το 4Κ HDR να γίνεται mainstream. H εταιρεία φαίνεται πως κατέθεσε τον Οκτώβριο αίτηση κατοχύρωσης εμπορικού σήματος που φέρει το «8Κ HDR» εντός ενός οκταγώνου, ενώ παράλληλα κατέθεσε και ένα ελαφρώς ανανεωμένο σήμα για το 4K HDR που χρησιμοποιεί ήδη.

Η Sony δεν χρησιμοποιεί την Ultra HD Premium επωνυμία που προτείνει το UHD Alliance να φέρουν όλες οι 4Κ τηλεοράσεις και επέλεξε το δικό της σήμα. Η εταιρεία φαίνεται πως προετοιμάζεται για την πρώτη της τηλεόραση με δυνατότητα προβολής 8K HDR περιεχομένου, κάτι που ίσως δούμε τον επόμενο μήνα που έχουμε την CES 2018, την μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο.

Μια λεπτομέρεια μάλιστα στην αίτηση κατοχύρωσης υποδηλώνει πως πέρα από το 8K HDR, ίσως δούμε και true LED TVs, δηλαδή LED τηλεοράσεις όπου κάθε pixel θα είναι φτιαγμένο από μια δίοδο εκπομπής φωτός (Light Emitting Diodes), χωρίς την ανάγκη χρήσης LCD panel όπως γίνεται έως σήμερα. Η τεχνολογία αυτή, θεωρητικά, συναγωνίζεται την ποιότητα και πιστότητα που συναντάμε στις κορυφαίες OLED τηλεοράσεις. Όπως και να χει το μέλλον στο hardware δείχνει να προχωρά γοργά, το θέμα είναι πως το software ίσως αδυνατεί να ακολουθήσει αυτούς τους ρυθμούς..