Το mobile gaming στο επίκεντρο…

game

Το τελευταίο διάστημα, η Samsung, έχει φέρει στο προσκήνιο τις “αξιοσημείωτες” επιδώσεις του mobile gaming. Επιπροσθέτως, προβλέπει ότι μέχρι το 2020 οι παραπάνω επιδόσεις θα ξεπεράσουν αυτές του PS4, ενώ σε τελικό στάδιο για να στηρίξει τα λεγόμενά της, επιχειρεί μία σύγκριση ανάμεσα στα Xbox 360 και Galaxy S7. Congratulations!

Συγχαρητήρια, για τον πιο άστοχο συλλογισμό και την ανόμοια σύγκριση των τελευταίων ημερών. Σε ένα πρώτο στάδιο είναι παράλογο να παρουσιάζεται σύγκριση σε 2 μηχανές που διαφέρουν –από πρακτικής απόψεως- τουλάχιστον μία δεκαετία. Από την άλλη, οι επιδώσεις που μπορεί να δει η Samsung βρίσκονται καθαρά και μόνο στον οπτικοακουστικό τομέα. Είναι ο μοναδικός τομέας στον οποίο μπορεί να κάνει “παπάδες”. Αλλά για να λέμε και τις αλήθειες μας, δια πλαγίας οδού κανένας δεν μπόρεσε να κάνει επιτυχίες. Θα χρειαστεί πολλά παραπάνω από το “touch screen” για να προσεγγίσει τους gamers.

bioshock

Ας είμαστε δίκαιοι, όμως, για όλες τις πλευρές. Το αρνητικό που έχει μία κονσόλα είναι ότι παραμένει μη αναβαθμίσιμη από κάθε οπτική γωνία –βλέπουμε τι συμβαίνει τώρα με το PS4. Ενώ η πορεία του mobile έχει κάνει παπάδες –όπως προανέφερα- την τελευταία δεκαετία. Η συνεχής βελτίωσή της είναι αυτό στο οποίο βασίζεται. Επομένως, θα διστάσω να αρνηθώ ότι μπορεί να ξεπεράσει τον οπτικοακουστικό τομέα μιας κονσόλας –σε μελλοντικό στάδιο. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι μέχρι εκεί είναι το σημείο που μπορεί να αντεπεξέλθει. Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε οι κονσόλες τα βρίσκουν σκούρα με ορισμένους τίτλους. Μου φαίνεται, λοιπόν, κομμάτι δύσκολο να μπορεί να αντεπεξέλθει το mobile gaming σε παιχνίδια όπως φέρ’ ειπείν το “The Witcher”, από τη στιγμή που μία mobile συσκευή αρχίζει και θερμαίνεται όταν έχει εν λειτουργία το “Temple Run” για κανένα δίωρο.

Τονίζω όμως, ότι από τον εύκολο δρόμο κανένας δεν έχει κάνει επιτυχία. Θα χρειαστεί πολλά παραπάνω από τα γραφικά και το touch screen για να ενταχθούν ολόκληρες γενιές στο mobile gaming, από τη στιγμή που τα μεγαλύτερα ποσοστά το χρησιμοποιούν για να σκοτώσουν την ώρα τους. Δεν θέλουμε το μελλοντικό gaming να λαμβάνει τόπο στα τελευταία θρανία μίας αίθουσας διδασκαλίας, στα λεωφορεία ή την τουαλέτα…

Ποια είναι η δική σας άποψη;