Ένα από τα χαρακτηριστικά που θέλουν αρκετοί παίκτες από το PS5 είναι το backward compatibility με όλα τα παιχνίδια του PS4. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του PS5 και του παραθύρου κυκλοφορίας, η Sony δήλωσε ότι εξακολουθεί να ερευνά εάν και πώς θα δουλεύει το backward compatibility για το PS5 . Ωστόσο, μια νέα φήμη δείχνει ότι το πρόβλημα δεν επιλύθηκε μόνο, αλλά το εύρος της συμβατότητας του PS5 έχει επεκταθεί.

Εάν η τελευταία φήμη είναι αληθινή, η Sony σχεδιάζει να ακολουθήσει μια προσέγγιση, επιτρέποντας συμβατότητα με τα PS1, PS2, PS3 και PS4 παιχνίδια με το PS5. Εν μέρει, αυτή η φήμη προέκυψε από ένα tweet από το χρήστη PSErebus στα τέλη Σεπτεμβρίου, το οποίο συνέστησε στους παίκτες να μην πουλήσουν κάποιο από τα παιχνίδια τους από οποιαδήποτε κονσόλα PlayStation της Sony, συμπεριλαμβανομένου του PS1 , PS2, PS3 και PS4. Κάποιοι έχουν εκλάβει αυτό το σχόλιο ως προς το backward compatibility του PS5 και ενώ σίγουρα θα πρέπει να προσεγγιστεί με επιφυλακτικότητα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο PSErebus έχει ιστορικό διαρροής πληροφοριών σχετικών με το PlayStation, έχοντας πρόσφατα αποκαλύψει την ημερομηνία κυκλοφορίας του Last of Us Part 2.

Επιπλέον, ο reporter του VICE GamingPatrick Klepek πρόσθεσε βαρύτητα σε αυτήν την φήμη με ένα σχόλιο στο Waycast Radio podcast, που δήλωνε ότι το backward compatibility θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κονσόλα επόμενης γενιάς. Συγκεκριμένα, ο Klepek δήλωσε:

«Όλα όσα άκουσα για το PS5, έχουν τεράστια έμφαση στην ‘ιστορία’. Πρόκειται για κάτι που δεν αφορά μόνο το μέλλον, αλλά και το παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε πολλά από αυτά τα παιχνίδια.»

Αν το PS5 τελικά υποστηρίζει backward compatibility και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει εξακολουθεί να παραμένει ασαφής. Φυσικά είναι θέμα χρόνου να μάθουμε περισσότερα όσο πλησιάζουμε στην περίοδο κυκλοφορίας της κονσόλας.