Πως θα σας φαινόταν να παίζατε Halo στο PlayStation; Σύμφωνα με μια αναφορά, η Microsoft προσπάθησε να φέρει το Halo the Master Chief Collection στο PS4. Η αναφορά έρχεται από τον πρώην δημοσιογράφο του IGN, Colin Moriarty, κατά την διάρκεια ενός επεισοδίου του Sacred Symbols, podcast για το PlayStation. Σύμφωνα με τον Moriarty η Microsoft πριν λίγα χρόνια ήθελε να φέρει την επιτυχημένη συλλογή Halo the Master Chief Collection στο PS4. Ακόμη μέχρι και σήμερα η θέση της Microsoft δεν είναι ξεκάθαρη.

Ο Colin Moriarty τόνισε πως όντως πριν λίγα χρόνια υπήρχαν συζητήσεις να έρθει το Master Chief Collection στο PS4Ο Moriarty επίσης σημείωσε πως δεν θα εκπλαγεί αν τα επόμενα χρόνια δούμε παιχνίδια του Xbox στο PS5, επισημαίνοντας ότι το brad Xbox, η Microsoft θέλει να το φέρει σε όλες τις πλατφόρμες, με τις υπηρεσίες της και τα παιχνίδια της. Αυτό πριν μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητο να το σκεφτεί κάποιος, αλλά τονίζει πως με τον δρόμο που φαίνεται ότι έχει διάλεξη τα τελευταία χρόνια η εταιρεία θα το υλοποιήσει σιγά σιγά. Η Microsoft πιστεύει πως το μέλλον είναι οι υπηρεσίες και όχι το υλικό κονσόλα δηλαδή. Σε αυτή την γενιά τα έσοδα από τις υπηρεσίες της ήταν πολύ μεγαλύτερα από το να πουλήσει κονσόλες και παιχνίδια. Πουλώντας μόνο υπηρεσίες, ακόμα και στην Sony, τα κέρδη είναι τεράστια για την εταιρεία.

Αν και ο Colin Moriarty έχει αποδειχθεί αξιόπιστη πηγή στο παρελθόν, ειδικά στα παιχνίδια του PlayStation που κάλυπτε με θρησκευτική ευλάβεια πολλά χρόνια στο IGN. Εμείς κρατάμε τις επιφυλάξεις μας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω ο Moriarty δεν διευκρινίζει αν η Microsoft εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να φέρει τα παιχνίδια της, στις κονσόλες PlayStation, αλλά μόνο ότι αυτές οι συζητήσεις μεταξύ Xbox και PlayStation έχουν γίνει. Και είναι σίγουρο πως δεν είναι οι τελευταίες, θυμηθείτε πριν μερικές εβδομάδες την ανακοίνωση συνεργασίας τους για το cloud gaming.

Εν πάση περίπτωση μέχρι να επιβεβαιωθούν η να διαψεύδουν τα παραπάνω, θα θέλαμε να το συζητήσουμε στα σχόλια αυτό θέμα.

Θα θέλατε μια εφαρμογή τύπου EA Access στο PS4 η οποία θα ήταν του Xbox;

Νέο GameCast με τουμπανοδιαγωνισμό από το Wizbox.gr καθώς και εκπτωτικός κωδικός psaddictgr20 για 20% έκπτωση από μια μεγάλη γκάμα PlayStation brand κ.α.