Platform: PS4, PC, XboxOne
Publisher: Capcom
Developer: Capcom
Κυκλοφορία: 29/03/2016

Ήρθε η ώρα για άλλη μια φορά και η Capcom τυπική στο ραντεβού της με τα Remaster μας δίνει αυτή τη φορά το Resident Evil 6. Είναι λογικό μετά την επιτυχία των πρώτων τίτλων της σε Remaster έκδοση, να πάρει φόρα δίνοντας ότι έχει το όνομα Resident Evil στη νέα γενιά με τον υπότιτλο-δικαιολογία «HD Remaster». Πέτυχε η συνταγή, το χρήμα ρέει, γιατί να μην την κάνουν τη κίνηση. Αξιοπερίεργη είναι όμως η σειρά που κυκλοφορούν. Είδαμε τον original τίτλο Resident Evil Remaster και μετά από λίγο το Zero Remaster. Ούτως ή άλλως αυτοί οι τίτλοι με αυτή τη σειρά κυκλοφόρησαν. Έρχεται και ανακοινώνει τα υπόλοιπα Remaster με ανάποδη σειρά. Πρώτα το 6 μετά το 5 και μετά το 4. Δεν βγάζει και ιδιαίτερο νόημα αυτή η κίνηση αλλά τι να κάνουμε, Capcom είναι αυτή.

Η έκδοση του Resident Evil 6 για το Playstation 4 δουλεύει άψογα στα 1080p και 60fps, κλειδωμένο σε αυτές τις αναλογίες χωρίς κανένα σκαμπανέβασμα κάτι που μου προκάλεσε έκπληξη δεδομένου πως τα προηγούμενα Remaster κατώτερων οπτικά τίτλων έτρεχαν στα 30fps. Το παιχνίδι στη προηγούμενη γενιά έτρεχε στα 30fps και μπορώ άνετα να αναφέρω πως τα 60fps δικαιώνουν το παιχνίδι προσφέροντας μια πιο ομαλή εμπειρία με τα πολλά ζόμπι, τις εκρήξεις και την καταιγιστική δράση στην οθόνη να είναι πιο immersive από ποτέ.

Αν έχετε παίξει το Resident Evil 6 στη προηγούμενη γενιά, θα συναντήσετε την ίδια ιστορία, την ίδια δράση και τους ίδιους «αγαπημένους» χαρακτήρες με πριν. Η μόνη διαφορά – όπως συμβαίνει με όλα σχεδόν τα remaster- έχει να κάνει με τα γραφικά του τίτλου. Εκτός από τη βελτίωση της ανάλυσης και των καρέ, απόρροια των οποίων είναι το πιο ομαλό gameplay και τα λιγότερα πιξελιάσματα , βλέπουμε και βελτιώσεις στο φωτισμό. Το παιχνίδι μπορούμε να πούμε πως στέκεται στο ύψος του στη νέα γενιά με τις τρέχουσες απαιτήσεις της τεχνολογίας και του κοινού για ρεαλισμό και αληθοφάνεια να έχουν ανεβάσει τον πήχη.

Ένα από το μεγαλύτερα προβλήματα του τίτλου από την προηγούμενη έκδοση είναι τα QTEs που πολλές φορές χώνονται στο gameplay κάνοντας το περίεργο. Σε αυτή την έκδοση κάτι τέτοιο έχει διορθωθεί καθώς τα QTEs είναι προαιρετικά και μπορείς να επιλέξεις την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση τους πριν αρχίσεις το παιχνίδι. Προσωπικά μου αρέσουν τα QTEs, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί θα ξινίσουν τους περισσότερους.

Παίζοντας με τους διαφορετικούς χαρακτήρες σου επιτρέπει να έχεις διαφορετικές εμπειρίες από το παιχνίδι. Όχι απλά διαφορετικές πτυχές τις ίδιας ιστορίας. Κάθε χαρακτήρας έχει τους δικούς του εχθρούς, τις δικές του μάχες, τη δικιά του ιστορία, bosses και NPCs.

Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα μέρη της σειράς. Την ώρα της μάχης υπάρχουν πολλά takedowns που μπορείς να κάνεις σε σχέση με παλιότερα. Το να σκοτώνεις τα Zombie ποτέ δεν ήταν πιο διασκεδαστικό σε Resident Evil παιχνίδι.

Τι δεν μας άρεσε στο Resident Evil; Το Campain του παιχνιδιού είναι πολύπλοκο με περίεργη ροή στα συμβάντα που πραγματεύεται. Αυτό το μπερδεμένο της ιστορίας δεν αποδόθηκε σωστά. Από εκεί που είσαι σε ένα ήσυχο κτίριο σε πετάει με μία μάχη και από εκεί που είσαι στη κορύφωση της να σου έρχεται το QTE.  Αυτό παραπάνω είναι ένα μόνο κομμάτι του προβλήματος. Ο τίτλος κατατάσσεται από τους δημιουργούς ως survival horror και ως τέτοιος προμοτάρεται. Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο. To παιχνίδι είναι περισσότερο Action παρά horror. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις σε τρομάζει και σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί η Capcom άφησε τόσο μακρυά της ρίζες που το έκαναν top στο είδος. Μόνο να δούμε την αποδοχή που είχε το HD remake του original Resident Evil θα καταλάβουμε. Wake Up Capcom!

Για τη τιμή του όμως το Resident Evil 6 προσφέρει αρκετό περιεχόμενο με όλα τα DLC που κυκλοφόρησαν στην προηγούμενη γενιά να υπάρχουν στο πακέτο. Υπάρχει αρκετό περιεχόμενο που θα σας απασχολήσει αρκετά. Το Cycle Mode είναι ένα mode παιχνιδιού που σου επιτρέπει να πηγαίνεις από  έναν τύπο παιχνιδιού σε ένα άλλο. Το Agent Hunt σου επιτρέπει να μπεις σε παιχνίδι που παίζει άλλος παίχτης ως καποιο τέρας. Στο Mercenaries mode προσπαθείς να σκοτώσεις όσους περισσότερους εχθρούς μπορείς σε ορισμένο χρόνο. Υπάρχουν και άλλα όπως τα Predator, Siege, Onslaught και το Survivors που μπορείς να τα δοκιμάσεις μέσα από το Cycle Mode σε περίπτωση που δε ξέρεις από που να ξεκινήσεις.

Εν κατακλείδι, το Resident Evil 6 είναι το ίδιο ενδιαφέρον όσο και η προηγούμενη κυκλοφορία του στα PS3/Xbox360. Γιατί τα κυκλοφορεί η Capcom ανάποδα, μόνο αυτή ξέρει. Αν σας άρεσε στη προηγούμενη γενιά, θα σας αρέσει και τώρα. Αν δεν το παίξατε και θέλετε να το δοκιμάσετε, είναι η ευκαιρία σας. Ολοκληρωμένο πακέτο με όλα τα DLC σε πολύ καλή τιμή. Για όλους τους άλλους προτιμήστε κάποιο από τα Remaster των πρώτων τίτλων της σειράς.