Platform: PS4 (tested), PS4 Pro,
Publisher: Sony Interactive Entertainment
Developer: Robot Entertainment
Διάθεση: Sony Hellas
Κυκλοφορία: 01/10/2019

To ReadySet Heroes είναι ένα hack-and-slash παιχνίδι που διαδραματίζεται σε φυσικό περιβάλλον με ήρωες, όπως φανταστήκατε, άγρια ζώα. Η δομή του παιχνιδιού αποτελείται από διάφορα dungeons, 30 σε πλήθος, στα οποία κρύβονται και 4 bosses – τελικοί. Κάθε dungeon ποικίλλει σε δυσκολία και τεχνοτροπία, κρατώντας το ενδιαφέρον του παίκτη. Το παιχνίδι απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας και αποτελείται από 2 κύρια modes, το Crawl n’ Brawl και το Tower Crawl. Το πρώτο mode αφορά 2 ή 4 παίκτες που σχηματίζουν δύο ομάδες του ενός ή των δύο ατόμων αντίστοιχα, και ανταγωνίζονται στις ίδιες πίστες με εχθρό τον χρόνο. Το Tower Crawl απευθύνεται σε ένα ή δύο άτομα τα οποία βρίσκονται σε συνεργασία, και με περιορισμένο αριθμό ζωών πρέπει να ανταποκριθούν και να νικήσουν. Η εταιρία που δημιούργησε το ReadySet Heroes, η οποία έχει το όνομα Robot Entertainment, έγινε ευρέως γνωστή με το Orcs Must Die! που είναι ένα στρατηγικό παιχνίδι με τοποθετήσεις πύργων, και όπως φαίνεται, κράτησε σε αρκετά μεγάλο βαθμό παρόμοια τη φόρμουλα για το ReadySet.

Στο παιχνίδι ο παίκτης κλίνεται να διαλέξει ανάμεσα σε 6 βασικούς ήρωες, όπως ο Tuck (ασβός), η Dixie (κουνέλι), ή ο Willow (τρυποκάρυδος), με ακόμη 4 χαρακτήρες που ξεκλειδώνονται στην πορεία μέσω διαφορετικών achievements. Όλοι οι πρωταγωνιστές διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους ως προς τον τρόπο παιχνιδιού, παραδείγματος χάριν ένας είναι λίγο πιο γρήγορος ή άλλος έχει λίγη περισσότερη ζωή. Σε γενικότερες όμως γραμμές, όλοι οι ήρωες απαιτούν ακριβώς τις ίδιες ικανότητες για να χειρισθούν. Σε κάθε dungeon ο παίκτης, ή για να είμαστε ακριβέστεροι, η ομάδα παικτών, βρίσκεται αντιμέτωποι με πληθώρα εχθρών, εμποδίων, ή ακόμη και συνδυασμό των δύο. Μετά από την πτώση του τελευταίου εχθρού, παρουσιάζεται ένα σεντούκι το οποίο παρέχει στον παίκτη κάποιο όπλο (σπαθί με ασπίδα, τσεκούρι, ραβδί, ninja sais ή ακόμη και λάουτο), κάποια πανοπλία ή, τέλος, κάποια μαγεία που μπορεί μετέπειτα να χρησιμοποιηθεί. Επίσης, θα έπρεπε να σημειωθεί πως κάθε ήρωας έχει ένα μεγάλο πλήθος αμφιέσεων που ποικίλλουν σε χρώματα και προσδίδουν στον χαρακτήρα ένα άλλο κύρος. Μαζί με χρώματα ο παίκτης μπορεί να αλλάξει και καπέλα, τα οποία και ξεκλειδώνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μέσα από achievements.

Κάτω από την μπάρα με τη ζωή του παίκτη, βρίσκεται η μπάρα της μαγείας, η οποία όμως καταναλώνεται μόνο εφόσον ο παίκτης έχει κάποια επίκτητη ειδική δύναμη (ανεμοστρόβιλος, κοντινή τηλεμεταφορά, φωτιά, οξύ και άλλα). Μονάδες μαγείας χρησιμοποιούν επίσης και τα εργαλεία (όπως φτυάρι, μπούμερανγκ, ninja stars). Ο χειρισμός είναι αρκετά απλοϊκός, και είναι επίσης εύκολα κατανοητός από μικρά παιδιά. Οι τελικοί του παιχνιδιού ίσως να φανούν ελάχιστα απαιτητικοί, ειδικά στα τελευταία dungeons, καθώς θα χρειάζεται στρατηγική και υπομονή για να νικήσει ο παίκτης. Η αύξηση των στατιστικών ενός ήρωα, λόγου χάριν η ταχύτητά του, η επίθεσή του, η άμυνά του, επιτυγχάνεται μέσω της συλλογής πολύχρωμων πετραδιών, όπου το κάθε χρώμα αντιστοιχεί και σε ένα stat. Τα achievements του παιχνιδιού είναι πάρα πολλά, αλλά ως επί τον πλείστον, είναι προσιτά, αρκεί να ξέρει ο παίκτης τι ακριβώς πρέπει να κάνει. Με κάθε επίτευγμα, ο παίκτης έχει την πιθανότητα να ξεκλειδώσει μία μεγάλη γκάμα από νικητήριες πόζες, καπέλα, νέες αμφιέσεις για τους ήρωες, ή ακόμη και καινούριους ήρωες. Μία ωραία προσθήκη ήταν αυτή των mini-games που είναι πολύ διασκεδαστικά και θα κάνουν σίγουρα τους παίκτες να γελάσουν.

Ένα αρνητικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι μπορεί να γίνει αρκετά βαρετό αν ο παίκτης είναι μόνος του. Η επανάληψη των dungeon είναι κάτι το αναπόφευκτο μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού και μπορεί να αποβεί κουραστικό. Επίσης, η πιθανότητα να ξαναπαίξει κάποιος το παιχνίδι, αφού το έχει νικήσει 5-10 φορές είναι υπερβολικά μικρή, καθώς από ένα σημείο και μετά, το παιχνίδι δεν προσφέρει απολύτως τίποτα καινούριο στον «έμπειρο» παίκτη. Παρ’όλα αυτά, όταν ο παίκτης βρίσκει συμμάχους ή και αντιπάλους, το παιχνίδι παίρνει μία πολύ διαφορετική τροπή.

Το multiplayer αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, καθώς και στα δύό modes υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής για δεύτερο παίκτη. Στο Crawl n’ Brawl μπορεί κάποιος να το απολαύσει είτε παίζοντας ενάντια σε άτομα στην ίδια κονσόλα είτε online. Σκοπός, όπως πάντα, είναι να φέρει σε πέρας το dungeon προτού προλάβει ο αντίπαλος. Με το διαχωρισμό σε ομάδες των 2 ατόμων, μπορούν οι παίκτες να συνεργαστούν και να μειώσουν σχεδόν στο 50 τοις εκατό τον χρόνο εξόντωσης των εχθρών. Το Tower Crawl από την άλλη, απαιτεί συνεργασία και καλό συγχρονισμό μεταξύ των παικτών ως προς τις κινήσεις τους. Αν πάλι υπάρχει μόνο ένας παίκτης, το παιχνίδι γίνεται αρκετά πιο δύσκολο, αλλά τουλάχιστον οι 3 ζωές που μοιραζόταν η ομάδα είναι πλέον για έναν ήρωα. Ακόμη και το παιχνίδι με άλλους online είναι αρκετά διασκεδαστικό, ειδικότερα αν υπάρχει  επάξιος ανταγωνισμός. Αρχικά, το online multiplayer είχε ανακοινωθεί πως θα είναι δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται συνδρομή στο PS Plus, αλλά στη συνέχεια η εταιρία αναγκάστηκε να το αλλάξει αυτό και να γυρίσει στον τρόπο που υπάρχει σε εκατοντάδες παιχνίδια. Οι servers θα μπορούσαν να θεωρηθούν άριστοι καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση ή lag, ακόμη και με τέσσερα άτομα τα οποία είναι από ξεχωριστές κονσόλες έκαστο.

Το ReadySet Heroes ενώ έχει ένα «παιδικό» περίβλημα, μπορεί να ψυχαγωγήσει ακόμη και σκληροπυρηνικούς gamers με τα διάφορα puzzles και εμπόδια που πρέπει να έρθουν εις πέρας. Μέσα σε πολλές ώρες gameplay, μόνο ένα bug τράβηξε την προσοχή μας, κι αυτό όμως ελάχιστες φορές· στο χτύπημα κάποιου εχθρού, ενδέχεται να «κολλήσει» ο ήρωας και να φαίνεται πως χτυπάει, ενώ δεν μπορεί να κάνει κάτι, παρά μόνο να κινηθεί. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί «θυσιάζοντας» μία από τις ζωές. Αν αυτή ήταν η τελευταία εναπομείνουσα ζωή, τότε ο παίκτης είναι πολύ άτυχος και θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Εκτός αυτού του μοναδικού λάθους, που πιθανότατα δε θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος των παικτών, το παιχνίδι είναι άρτιο και τρέχει άριστα ακόμη και στο Standard PS4 με πάρα πολύ καλό rendering. Η μουσική που ντύνει το παιχνίδι είναι επίσης πολύ ταιριαστή, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ανάλογα με το κλίμα του κάθε dungeon.

Γενικότερα, η Robot Entertainment με το ReadySet Heroes μας έδειξε πως τα dungeon games δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι σκοτεινά και με φρικιαστικά τέρατα για να είναι διασκεδαστικά. Τα χρώματα και η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι πολύ φιλικά προς άτομα όλων των ηλικιών και ενώ ξεκουράζουν το μάτι, απαιτούν τη συγκέντρωση του παίκτη για να νικήσει όλα τα επίπεδα. Μεγάλη έλλειψη από ένα τέτοιου είδους παιχνίδι είναι η απουσία της στοιχειώδους ιστορίας. Ο παίκτης δεν μπορεί να ενδιαφερθεί για οτιδήποτε μέσα στο game, παρά μόνο τη νίκη, η οποία δεν είναι ικανοποιητική ως επιβράβευση. Αν όμως ο χρήστης επιδιώκει μόνο να περάσει μερικές ώρες με φίλους ή και συγγενείς με ένα παιχνίδι, το ReadySet Heroes είναι μία πολύ καλή επιλογή.