Η νέα χιλιετία μας έβρισκε εν αναμονή του διαδόχου του PS One, του θρυλικού PlayStation 2 που είναι η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις με πάνω από 155 εκατομμύρια, ένα ρεκόρ που είναι εξαιρετικά δύσκολο να σπάσει. Και αν η πορεία της κονσόλας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η αρχή δεν ήταν και τόσο εύκολη. Το PlayStation 2 κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2000 στην Ιαπωνία και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους σε Αμερική. Στη Γηραιά ήπειρο το υποδεχτήκαμε τον Νοέμβριο και παρά το σχετικά φτωχό launch line up το PS2 πούλησε μέχρι το τέλος της χρονιάς 6,2 εκατομμύρια. Από τα μεγάλα ατού της κονσόλας ήταν η καλή τιμή (100000 δραχμές τότε δηλαδή 300Ε) και φυσικά το ενσωματωμένο DVD Player. Ήταν η εποχή που ένα DVD Player είχε περίπου την ίδια τιμή και το PS2 ήταν μια ευκαιρία και για τους περισσότερους από εμάς ήταν το πρώτο DVD Player, μιας τεχνολογίας που ήταν στα αρχικά στάδια και κλάσεις ανώτερη ποιοτικά από τις παραδοσιακές VHS κασέτες.

Ο ανταγωνισμός του Dreamcast θα διαρκέσει λίγο, καθώς τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Sega τη θέτουν εκτός της μάχης του hardware το 2001 και 18 μόλις μήνες μετά τη κυκλοφορία της αδικημένης της τελευταίας κονσόλας. Πάντως το 2000 το Dreamcast είχε δυνατούς τίτλους όπως τα Jet Set Radio, Space Channel 5, Skies of Arcadia, Dead or Alive 2, Grandia 2, Marvel vs. Capcom 2, Resident Evil: Code Veronica και την ακριβότερη παραγωγή της εποχής το Shenmue, που αν και ήταν εξαιρετικό (αναμένουμε και το remake του PS4) έβαλε μέσα τη Sega και δε κατάφερε να γίνει το system seller που θα άλλαζε τη προδιαγεγραμμένη μοίρα του Dreamcast. Η Nintendo από την άλλη συνεχίζει να στηρίζει το N64 με δυνατούς τίτλους όπως τα The Legend of Zelda: Majora’s Mask, Pokemon Stadium και η Rare με τα Perfect Dark και Banjo-Tooie. Φυσικά το γεγονός ότι καθυστέρησε να κυκλοφορήσει το Gamecube ένα χρόνο σε σχέση με το PS2, έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα στη Sony στη μάχη της έκτης γενιάς κονσολών.

ps2feat1-1024x557

Και μπορεί να είχαμε τη κυκλοφορία του PS2, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το PS One δεν είχε να επιδείξει σημαντικούς τίτλους στα τελευταία του. Εξαιρετικά RPG με τη σφραγίδα της Square Enix όπως τα Chrono Cross, Dragon Quest VII και άλλοι τίτλοι όπως τα Spider-Man, Tony Hawk’s Pro Skater 2, Spyro: Year of the Dragon και Tomb Raider Chronicles μας κράτησαν κολλημένους στις οθόνες μας.

[divider]ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ PLAYSTATION ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ 2000[/divider]

Tekken Tag Tournament

tekken-tag-tournament

Κάθε κονσόλα της Sony έπρεπε στο launch line up της να έχει δύο τίτλους της Namco, το Tekken και το Ridge Racer. Η παράδοση βέβαια διακόπηκε στη περίπτωση του PS4, αλλά τα δύο συγκεκριμένα franchise είναι άρρηκτα δεμένα με το PlayStation. To Tekken Tag Tournament, αν και δεν είχε storyline, ήταν μια καλή επίδειξη των δυνατοτήτων του PS2 και φυσικά είχε το εξαιρετικό gameplay της σειράς.

 

 

Ridge Racer V

ridge-racer-v

Το arcade racer της Namco ήταν ένα ακόμα tech demo του PS2 και ένας από τους λίγους καλούς τίτλους που υπήρχαν διαθέσιμοι στην αρχή της διαδρομής.

 

SSX

154533-ssx_europe_enfrde-1

Ένα αδικημένο franchise της EA που παρά τη ποιότητα του ποτέ δε κατάφερε να ξεχωρίσει στις πωλήσεις. Το πρώτο SSX κυκλοφόρησε στο λανσάρισμα του PS2 και είχε αποσπάσει πολύ καλές κριτικές τόσο για τα γραφικά όσο και για το χειρισμό του.

 

 

 

Spider-Man

37588-spider-man_ntsc-u-10

Η Neversoft έκανε την έκπληξη και μας παρέδωσε ένα πάρα πολύ καλό action adventure beat em up με πρωταγωνιστή των Spiderman, σε μια εποχή που τα videogames που βασίζονταν σε υπερήρωες ήταν τις περισσότερες φορές επιεικώς μέτρια.

 

 

Tomb Raider Chronicles

11196_front

Πέμπτο παιχνίδι της σειράς και τελευταίο που κυκλοφόρησε στο PS One, που πάντως δεν είχε την ανάλογη εμπορική επιτυχία και πολλοί το κατέκριναν ως μία από τα ίδια.

 

Tony Hawk’s Pro Skater 2

top_20_gier_psx-2

Άλλο ένα παιχνίδι της Neversoft που έβγαλε ασπροπρόσωπη την Activision. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα αθλητικά παιχνίδια της εποχής και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς το περσινό Tony Hawk ήταν σκιά του εαυτού του για να έρθουμε και λίγο στις τωρινές εποχές.