Το 1999 ήταν αναμφίβολα η καλύτερα χρονιά του PS One όσον αφορά το software με μερικούς εκπληκτικούς τίτλους που θα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω. Ταυτόχρονα η Sega μετά τη παταγώδη αποτυχία του Saturn κυκλοφορεί στις δυτικές αγορές τη νέα της κονσόλα το Dreamcast. Η εν λόγω κονσόλα και τελευταία που κυκλοφόρησε η ιαπωνική εταιρεία ήταν η δυνατότερη της αγοράς και για πρώτη φορά υπήρχε η δυνατότητα για online play, καθώς περιείχε ενσωματωμένο modem. Το ξεκίνημα ιδιαίτερα θετικό με δυνατό launch line up με τίτλους όπως τα Sonic Adventure, Power Stone και Soul Calibur και κυρίως ανταγωνιστική τιμή. Εδώ το ρητό η αρχή είναι το ήμισυ του παντός δε βρήκε εφαρμογή και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήλπιζε η Sega με αποτέλεσμα άλλη μια αποτυχημένη κονσόλα, που είχε τις προοπτικές για κάτι πολύ καλύτερο.

Από την άλλη Nintendo και Sony συνεχίζουν τη στήριξη τους με τίτλους στις κονσόλες πέμπτης γενιάς. Όπως είδαμε από την προηγούμενη χρονιά  η Sony έχει αρχίσει ήδη να διευρύνει το προβάδισμα της, τόσο όσον αφορά τις πωλήσεις όσο και στη κυκλοφορία ποιοτικών αποκλειστικών τίτλων. Η Nintendo βέβαια το παλεύει και έχει να επιδείξει αρκετά καλούς τίτλους μέσα στη χρονιά όπως το πρώτο Super Smash Bros και τα Pokemon Snap, Jet Force Gemini, Donkey Kong 64 και Mario Party.

Αυτά όμως δεν είναι αρκετά απέναντι στα εκπληκτικά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για το PS One το 1999. Πρώτο και καλύτερο το Metal Gear Solid, που είχε κυκλοφορήσει ήδη από το 98 σε Ιαπωνία και Αμερική, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Νέες IP όπως τα Driver, Syphon Filter, Silent Hill και Medal of Honor σε συνδυασμό με sequels όπως τα Final Fantasy VIII, Spyro 2 και Resident Evil 3: Nemesis συνθέτουν ένα line up από τα καλύτερα στην ιστορία του PlayStation.

[divider]Τ ΚΑΛΥΤΕΡΑ PLAYSTATION ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ 1999[/divider]

 

Metal Gear Solid

mgs

Ένας από τους πιο σημαντικούς τίτλους στην ιστορία του PlayStation, το action stealth adventure του Hideo Kojima ήταν μπροστά από την εποχή του. Πούλησε πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες μας, ως το καλύτερο παιχνίδι που κυκλοφόρησε στο PS One.

 

 

Silent Hill

silent_hill

Το survival horror παιχνίδι της Konami άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις και φυσικά ακολούθησαν αρκετά sequels μέχρι και κινηματογραφική ταινία. Η ιστορία με το ακυρωμένο Silent Hills ακόμα πονάει βέβαια…

 

 

Final Fantasy VIII

Final_Fantasy_VIII_European_box_art

Αν και οι κριτικές που έλαβε δεν ήταν τόσο καλές όσο το Final Fantasy VII, το RPG της Square κατάφερε να βρεθεί στη τέταρτη θέση των πωλήσεων όσον αφορά το PS One.

 

 

Syphon Filter

Syphon_Filter_USA

Το third person stealth shooter της Eidetic (νυν Sony Bend) έμεινε λίγο στη σκιά του Metal Gear Solid, αλλά δεν έπαυε να είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τα αγαπημένα του PS One. Ακολούθησαν αρκετές συνέχειες σε PS One, PS2 και PSP και φυσικά πολύ θα θέλαμε την επιστροφή του Gabe Logan στο PS4. Μετά το Days Gone μήπως Sony Bend;

 

 

Legacy of Kain: Soul Reaver

legacy-of-kain-soul-reaver

Ένα πάρα πολύ καλό action adventure από την Crystal Dynamics και φυσικά δε θα ήταν μια άσχημη ιδέα η επαναφορά του franchise στη σύγχρονη εποχή.

 

 

Driver

Driver

Το συγκεκριμένο είχε δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση καθώς επρόκειτο για ένα action driving παιχνίδι με αποστολές σε μια εποχή που το Grand Theft Auto δεν είχε εξελιχθεί. Κυκλοφόρησαν αρκετές συνέχειες αλλά δυστυχώς το franchise πήρε τη κάτω βόλτα. Ίσως να χρειάζεται να γίνει μια ακόμα απόπειρα από τη Reflections (ανήκει στη Ubisoft πλέον).

 

 

Resident Evil 3: Nemesis

resident evil 3

Άξια συνέχεια του franchise, αν και το Resident Evil 2 θεωρείται καλύτερο, αυτή τη φορά ελέγχουμε τη Jill Valentine, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε στο παιχνίδι και το κυνηγητό με τη Nemesis, που προκαλούσε αρκετό τρόμο.

 

 

Crash Team Racing

crash_team_racing

Πρώτο παιχνίδι kart racing και το τελευταίο που δημιούργησε η Naughty Dog με ήρωα τον Crash. Πολύ καλές κριτικές σε έναν δυνατό τίτλο του είδους.

 

 

Medal of Honor

Medal of Honor

Το πρώτο Medal of Honor έφερε την επανάσταση στα military FPS του B Παγκοσμίου Πολέμου και ήταν η αρχή για ένα είδους που διαπρέπει ακόμα και στις μέρες μας. Ακολούθησαν αρκετές συνέχειες αν και το franchise έμεινε στη σκιά του Call of Duty με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να μην υπάρχουν σχέδια για ένα νέο Medal of Honor.

Spyro 2

spyro 2

Η Insomniac Games παραδίδει άλλο ένα πολύ καλό 3D platformer και δείχνει το ταλέντο της. Το franchise μετά και το τρίτο μέρος παίρνει τη κάτω βόλτα, αλλά πρόλαβε να δημιουργήσει αρκετούς fans.