Ο Μάρτιος ήταν απογοητευτικός, ο ανταγωνισμός δίνει εξαιρετικά παιχνίδια, και η Sony για τον Απρίλιο έκανε ένα μικρό βήμα με το να προσφέρει το Zombi για το PlayStation 4. Τα υπόλοιπα βέβαια κινούνται στη συνηθισμένη μετριότητα με εξαίρεση το I Am Alive για το PS3… Τρεις τίτλοι για το PS4 και από δύο για PS3 και PS Vita έχει το menu και ο ένας είναι cross buy. Για να τα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

ps plus games psn

 

[divider]PLAYSTATION 4[/divider]

Zombi

zombi

Survival horror πρώτου προσώπου που μπορεί να μη φτάνει στα επίπεδα του Dying Light, αλλά δε παύει να είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο metacritic έχει μέσο όρο 71 και κοστίζει στο PS Store €19.90.

 

Dead Star

dead star

Αρκετά καλός συνδυασμός top down shooter με MOBA που βασίζεται αποκλειστικά στο online multiplayer. Ίσως θα έπρεπε να είναι f2p και σαν τίτλος του PS Plus δε νομίζω να προσελκύσει μεγάλο κομμάτι των συνδρομητών. Στο metacritic έχει λίγες αξιολογήσεις προς το παρόν και ο μέσος όρος κυμαίνεται γύρω στο 75, ενώ κοστίζει στο PS Store €17.90.

 

Shutshimi

shutshimi

Η παλιά συνταγή των 8bit shoot em up τύπου R Type αυτούσια σχεδόν στο PS4 με τα retro γραφικά. Δε νομίζω να ασχοληθούν και πολλοί, αν και οι πρώτες κριτικές είναι θετικές και κοστίζει €9.90.

Συνολικά ο μήνας για το PlayStation 4 είναι καλύτερος σε σχέση πάντα με τους προηγούμενους και αυτό κυρίως λόγω του Zombi. Είχαμε καιρό να δούμε έναν τίτλο αυτής της εμβέλειας, έστω και αν δε μιλάμε για κάτι τρομερό, και μένει να δούμε αν θα υπάρξει και συνέχεια με τουλάχιστον ένα ΑΑΑ παιχνίδι το μήνα. Τα άλλα δύο δε ξεφεύγουν δυστυχώς από αυτά που έχουμε συνηθίσει και μικρό ποσοστό συνδρομητών θα κάτσει να ασχοληθεί.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €48
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 6

 

[divider]PLAYSTATION 3[/divider]

I Am Alive

i-am-alive

Πολύ καλό puzzle platformer survival adventure που διαδραματίζεται σε post apocalyptic σκηνικό. Στο metacritic έχει μέσο όρο 75 και κοστίζει στο PS Store €14.90.

Savage Moon

savage_moon

Tower defence strategy game του 2009! έχει metascore 73 και κοστίζει €4.90.

Είναι εμφανές πλέον ότι η Sony προσπαθεί να μειώσει το κόστος όσον αφορά τα παιχνίδια που προσφέρονται στο PS3. Καλά είναι τα παιχνίδια για το είδος τους, αλλά αρκετά παλιά. Δε βλέπω AAA τίτλους για το PS3 από δω και στο εξής…

 

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €20
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 6

 

[divider]PS VITA[/divider]

A Virus Named Tom

a virus named tom

Μέτριο puzzle παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει στο PC από το 2012 και αν και είχε ανακοινωθεί από το 2013 τελικά κυκλοφόρησε με τρία χρόνια καθυστέρηση στο PS Vita. Η έκδοση PC έχει metascore 65 και κοστίζει στο PS Store €9.90

Shutshimi

shütshimi-ps-vita-ps4

Ότι είπαμε παραπάνω για την έκδοση του PS4 ισχύει και εδώ με τη διαφορά ότι ίσως ταιριάζει καλύτερα στο φορητό και μπορεί να του ρίξετε μια ματιά.

Άλλος ένας επιεικώς μέτριος μήνας για το PS Vita…

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €20
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 4

 

[divider]ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ PS PLUS ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016[/divider]

Μετά τους τελευταίους απογοητευτικούς μήνες και ειδικά τον Μάρτιο, το line up του Απριλίου είναι κάπως καλύτερο κυρίως λόγω του Zombi, που αν και port του άλλοτε exclusive του Wii U, χαρακτηρίζεται ΑΑΑ τίτλος. Τα υπόλοιπα δε ξεφεύγουν από τη συνηθισμένη μετριότητα που προσφέρει το PS Plus. Ένας κούκος φέρνει την Άνοιξη;

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ PS STORE: €78
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PSADDICT: 5,5