Η Sledgehammer Games επιχειρεί την επιστροφή στις ρίζες για τη σειρά Call of Duty, η οποία αποτελεί την καλύτερη σε πωλήσεις σειρά των τελευταίων ετών, προκαλώντας όμως ταυτόχρονα αρκετή γκρίνια ανάμεσα στις τάξεις των οπαδών της. Μετά την συνεχή «κατηφόρα» τόσο σε πωλήσεις όσο και σε δημοτικότητα, λόγω του sci-fi περιεχομένου της και με τον κύριο αντίπαλο της να το έχει γυρίσει ήδη στον Πρώτο Παγκόσμιο, η Sledgehammer Games δούλευε προφανώς εδώ και δύο χρόνια την «μεγάλη επιστροφή». Το Call of Duty πάει Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στα χέρια μας είχαμε την private beta που διατέθηκε για λίγες μέρες σε όσους είχαν προπαραγγείλει το παιχνίδι και μόνο στο PS4.

cod-ww2-beta-preview

Καταρχάς η beta μας δίνει πρόσβαση μόνο στο multiplayer κομμάτι του τίτλου. Κανένα σημάδι από τα story mode ή zombies mode, ενώ το Headquarters (το social space του παιχνιδιού) μας γίνεται απλά ένα μικρό teaser στην αρχή. Το πρώτο και μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του νέου CoD γίνεται αμέσως εμφανές από τα πρώτα λεπτά ενασχόλησης μας, μπότες στο έδαφος ή boots to the ground, όπως υπόσχονταν έως τώρα οι devs. Τέλος πια τα jetpacks, το κάθετο gameplay, τα διπλά άλματα και τα powerslides, το CoD WW2 μοιάζει τελείως απλοϊκό σε σχέση με το παρελθόν, αλλά ας μην ξεχνάμε πως αυτό ζητούσαμε τόσα χρόνια. Απλό gun & run gameplay το οποίο είναι πολύ διασκεδαστικό, αν και σε πρώτη φάση η beta δεν μας έδειξε πολλά πράγματα.

cod-ww2-beta-preview1

Στην αρχή καλούμαστε να διαλέξουμε μία από τις 5 διαθέσιμες classes και τα διαθέσιμα modes είναι τα Team Deathmatch, Hardpoint, Domination και War. Οι τρεις διαθέσιμοι χάρτες πολύ μικροί σε μέγεθος και χωρίς κάθετο gameplay, θα βρεθείτε απλά να τρέχετε γύρω γύρω στους διαδρόμους σε σκοπό να πετύχετε πρώτοι τους αντιπάλους που θα συναντήσετε στο διάβα σας. Βέβαια, τα παλαιότερα CoD πάντα έτσι ήταν και έτσι αγαπήθηκαν, μικροί με μεσαίοι χάρτες και γρήγορο run and gun gameplay χωρίς πολλά πολλά. Το customization και Loadout είναι περιορισμένα λόγω beta όπως και τα Lootboxes, αλλά σίγουρα θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο τελικό προϊόν. Η νέα προσθήκη ήταν το War, ένα multiplayer mode με objectives το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο και φρέσκο «συν» για το νέο CoD.

cod-ww2-beta-preview2

Η Sledgehammer Games φαίνεται πως δεν θέλει να κινηθεί ριζοσπαστικά και επιθυμεί απλά να ανανεώσει το classic Call of Duty, χωρίς να είναι απαραίτητα κακό αυτό. Το gameplay του μου θυμίζει εποχές Black Ops 1 και πίσω, τις εποχές δηλαδή που αγάπησα τη σειρά. Τα όπλα δυστυχώς παραμένουν άνευρα, κάτι που είναι βέβαια χαρακτηριστικό της σειράς, αλλά αν διατηρηθεί αυτό το gameplay πλαισιωμένο με ενδιαφέροντες χάρτες και modes, τότε ίσως η Sledgehammer να χτυπήσει jackpot. Με ένα ενδιαφέρον story mode και ένα ακόμα καλύτερο zombies, το CoD WW2 θα έχει όλα τα φόντα για να επικρατήσει στις πωλήσεις και να επιστρέψει στις προτιμήσεις πολλών gamers που το παράτησαν τα τελευταία χρόνια.