Η Sony πρόσφατα τόνισε οτι θα συνεχίσει στην πορεία που η ίδια έχει χαράξει, δηλαδή τη δημιουργία και κυκλοφορία μεγάλων first-party exclusives, για να ισχυροποιήσει κι άλλο το ήδη εντυπωσιακό line-up με αποκλειστικούς τίτλους για το PS4. Πρόσφατα σε μία νέα αγγελία εργασίας, γίνεται ξεκάθαρο οτι η εταιρεία στοχεύει στην ίδρυση μίας νέας ομάδας ανάπτυξης με έδρα το San Diego, η οποία θα δουλεύει σε συνεργασία με τη Visual Arts Service Group, που ειδικεύεται στο motion capture τίτλων όπως το God of War. Το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται στο οτι η Sony αναζητά άτομα με κλίση στα third-person shooters, ενώ παράλληλα η νέα ομάδα ανάπτυξης θα εργάζεται σε συνεργασία με ένα άλλο μεγάλο studio της Sony. Επιπλέον, ψάχνοντας το θέμα εις βάθος μαθαίνουμε πως υπάρχει ήδη ένας υπάλληλος της εταιρείας στην περιοχή του San Diego που δουλεύει με τη Naughty Dog στην ανάπτυξη ενός τίτλου που δεν έχει ανακοινωθεί!

Φυσικά, αν ενώσουμε όλα τα κομμάτια του παζλ, τότε αυτά υποδεικνύουν την ανάπτυξη ενός νέου Uncharted! Το μέλλον του franchise βρίσκεται στο σκοτάδι μετά και την τελευταία προσθήκη, The Lost Legacy, και ίσως όλα αυτά ρίχνουν επιτέλους κάποιο φως στην υπόθεση. Η αγγελία εργασίας συνεχίζει ως εξής :

Η νέα ομάδα ανάπτυξης θα αξιοποιήσει την υπάρχουσα τεχνογνωσία και το ταλέντο, εξασφαλίζοντας μία εμπειρία υψηλού επιπέδου στον οπτικό τομέα.

Φυσικά, το νέο studio ίσως έχει απλά υποστηρικτικό ρόλο στην ανάπτυξη τίτλων όπως το The Last of Us Part 2, αλλά σίγουρα το job listing της εν λόγω περίπτωσης υπόσχεται κάτι πιο ενδιαφέρον από αυτό…