Η Sony φαίνεται πως «σκέφτεται» τη διάθεση ορισμένων PlayStation exclusives παιχνιδιών σε PC, αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη συνέντευξη του Shawn Layden στο Bloomberg. Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει:

Θεωρούμε αναμφισβήτητο πως πρέπει να υποστηρίξουμε την PlayStation πλατφόρμα, ωστόσο, θα δείτε στο μέλλον μερικούς τίτλους από τα στούντιο μας που ίσως χρειαστεί να κινηθούν σε μια πιο ευρεία εγκατεστημένη βάση (καταναλωτών/gamers).

Από τα συμφραζόμενα του άρθρου, προκύπτει πως σκοπός της Sony είναι η αμέριστη υποστήριξη του PlayStation προφανώς, αλλά σκοπεύει να εκδώσει παράλληλα και μερικά παιχνίδια, το πιο πιθανόν multiplayer, με σκοπό να καλύψει μεγαλύτερη βάση χρηστών, αναφερόμενη εμφανέστατα στο χώρο του PC, παρά αυτών του Xbox και Switch.

Αυτό βέβαια γίνεται ήδη ως ένα σημείο, καθώς έχει δώσει την άδεια της για κυκλοφορία πολλών παιχνιδιών σε PC, βλέπε Journey, Heavy Rain, Detroit κ.α. για τα οποία κατέχει η ίδια τα δικαιώματα. Προφανώς θα ρίξει το βάρος της σε multiplayer παραγωγές (φημολογείται ήδη πως η Guerrilla δουλεύει πάνω σε ένα) και θέλει να πάρει και τον κόσμο των PC που ασχολείται εκτενέστατα με το είδος. Επί εποχής PS3 άλλωστε είχε κάνει πρώτη προσπάθειες για cross play μεταξύ PC και PS3 στα Final Fantasy XIV και άλλα.

Μη χάσετε το βίντεο μας με τις προτάσεις μας για τις τρέχουσες εκπτώσεις!