Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα θέματα ανάμεσα στους PSaddicts τα τελευταία χρόνια είναι η συνδρομητική υπηρεσία του PlayStation Plus, ειδικά από τη μέρα που έγινε υποχρεωτική για το online multiplayer και αυξήθηκαν κατακόρυφα τα νούμερα των συνδρομητών. Όπως όλοι γνωρίζουμε τους τελευταίους μήνες κόπηκαν τα δωρεάν παιχνίδια του PS3 και του PS Vita και όχι αδικαιολόγητα εμφανίστηκε και πάλι μια δυσαρέσκεια, καθώς από τα 6 δωρεάν παιχνίδια πέσαμε στα 2. Φυσικά κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα τελευταία χρόνια η ποιότητα των τίτλων για το PS4 έχει ανέβει κατακόρυφα σε σχέση με τα indies που δινόντουσαν στα πρώτα χρόνια της κονσόλας. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω θα θυμάστε την δυσκολία που αντιμετώπισε η Sony για να προσφέρει ΑΑΑ τίτλους στο PS Plus και αυτό συνέβη τουλάχιστον για 1 χρόνο μετά τη κυκλοφορία του PS4, ενώ στα επόμενα δύο χρόνια οι περισσότεροι τίτλοι ήταν indies. Σίγουρα η κατάσταση αυτή δεν ήταν ότι καλύτερο και έβαζε εμπόδια στη Sony που προφανώς έχει στόχο να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των συνδρομητών.

Με τη δυνατότητα να παίζουμε τα παιχνίδια του PS4 στο PS5, μήπως φτάνουμε επιτέλους στο τέλος των remasters;; ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Το backwards compatibility είναι ένα χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει αρκετά και την υπηρεσία του PS Plus. Εκτός από το ότι θα μπορούμε να παίξουμε στο PS5 ότι έχουμε στη κατοχή μας στο PS4, η Sony θα έχει τη δυνατότητα να δίνει ΑΑΑ τίτλους από την αρχή της κυκλοφορίας του PS5. Μπορεί να είναι τίτλοι του PS4, αλλά φανταστείτε να μην υπήρχε backwards compatibility και επαναλαμβανόταν η ιστορία όπως στα πρώτα χρόνια του PS4. Τα αντίστοιχα Games with Gold της Microsoft έχουν επωφεληθεί αρκετά από το backwards compatibility και βλέπουμε ήδη κάθε μήνα τα παιχνίδια του Xbox 360 να είναι playable και στο Xbox One. Επίσης θεωρούμε δεδομένο ότι ο κατάλογος από παιχνίδια που έχει δοθεί στο PS4 ήδη θα συνεχίσει να είναι προσβάσιμος και playable στο PS5, οπότε ο κάτοχος PS4 θα έχει από την αρχή στο PS5 και όσα παιχνίδια έχει στη κατοχή του από τότε που είναι ενεργός συνδρομητής της υπηρεσίας. Κάπως έτσι και παρά την αυξημένη τιμή που πιθανόν να έχει στο launch του το PlayStation 5, δε νομίζουμε ότι θα βρεθούν πολλοί από τα 100εκ κατόχους PS4 που έχουν σκοπό να αποκτήσουν κονσόλα επόμενης γενιάς και να μην προτιμήσουν το PS5… Η καθολική επικράτηση λοιπόν της Sony στη τρέχουσα γενιά έχει δημιουργήσει εξαιρετικές προϋποθέσεις για να συνεχίσει την επιτυχία και με το PlayStation 5 και θα χρειαστεί πολλές κινήσεις από τον ανταγωνισμό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Δείτε το καινούριο GameCast με διαγωνισμό, χαβαλέ, συζήτηση για την βδομάδα που πέρασε και ανακοινώσεις