Όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε Νοέμβριο, έτσι και φέτος υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικές κυκλοφορίες με το πολυαναμενόμενο Death Stranding να ξεχωρίζει, αλλά και το Star Wars Jedi: Fallen Order να έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Από εκεί και πέρα τα Need for Speed Heat, Shenmue III και Civilization VI έχουν το κοινό τους, ενώ υπάρχουν και άλλες κυκλοφορίες που αφορούν μεταφορές από ταινίες και σειρές όπως τα Terminator: Resistance, JUMANJI: The Video Game και Narcos: Rise of the Cartels και αποτελούν ερωτηματικά όσον αφορά τη ποιότητα τους.

Τέλος ελπίζουμε το Sniper: Ghost Warrior Contracts να καταφέρει να ξεφύγει από τη μετριότητα του παρελθόντος που χαρακτήριζε το franchise.

Death Stranding – 8 Νοεμβρίου

Πρόκειται για ένα από τα πιο αναμενόμενα και μυστηριώδη παιχνίδια της γενιάς και το πρώτο project του μεγάλου Hideo Kojima μετά την αποχώρηση του από την Konami. Το Death Stranding είναι ένα open world που θα βασίζεται στην εξερεύνηση χρησιμοποιώντας εργαλεία και παραδίδοντας πακέτα σε διάφορους προορισμούς. Διαφέρει σίγουρα από το Metal Gear Solid αρκετά, αλλά θα μπορούμε να περιμένουμε ενδιαφέρουσα ιστορία και μεγάλα cut scenes όπως μας έχει συνηθίσει ο Kojima και φυσικά θα ξεχωρίζει το λαμπρό cast ηθοποιών με πρωταγωνιστή τον Norman Reedus και τους Mads Mikkelsen, Troy Baker και cameo του Guillermo del Toro μεταξύ άλλων….

Need for Speed Heat – 8 Νοεμβρίου

Με τη συμπλήρωση 25 χρόνων συμπίπτει η κυκλοφορία του Need for Speed Heat για ένα από τα πιο ιστορικά franchises της βιομηχανίας. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στη τρέχουσα γενιά κανένας από τους τίτλους της σειράς δε ξεχώρισε και κάποιοι κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα και ελπίζουμε αυτή τη φορά η Ghost Games να εξιλεωθεί προσφέροντας μας ένα πολύ καλό arcade racer. Διαδραματίζεται σε open world περιβάλλον της φανταστικής πόλης της Palm City (μια εκδοχή του Miami) και λαμβάνουμε μέρος σε παράνομους αγώνες με την αστυνομία να παραμονεύει….

Star Wars Jedi: Fallen Order – 15 Νοεμβρίου

Επιτέλους φαίνεται ότι η EA θα εκμεταλλευτεί σωστά το franchise που χρυσοπλήρωσε για να αποκτήσει τα δικαιώματα με τη κυκλοφορία του Star Wars Jedi: Fallen Order. Η Respawn έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της με τα Titanfall και Apex Legends και ήρθε η ώρα για μια εξαιρετική story driven single player εμπειρία. Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα λίγα χρόνια μετά το Revenge of the Sith και αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός από τους λίγους Jedi που έχουν απομείνει με την ονομασία Cal Kestis, στη προσπάθεια του να διαφύγει. Η μάχη δανείζεται αρκετά στοιχεία από τα souls like παιχνίδια, ο τεχνικός τομέας φαίνεται εντυπωσιακός και τα preview μιλάνε για κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο.

 Shenmue III – 19 Νοεμβρίου

Ένα θρυλικό franchise επιστρέφει μετά από 20 περίπου χρόνια, όπου είχε ανοίξει τον δρόμο για τα open world παιχνίδια. Η ιστορία του Ryo Hazuki συνεχίζεται και βρισκόμαστε στην εξοχή της Κίνας συνεχίζοντας την αναζήτηση του δολοφόνου του πατέρα του. Φαίνεται ότι δε θα διαφοροποιηθεί αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια με πολεμικές τέχνες, mini games και αρκετά side quests, ωστόσο αν δεν έχει εκσυγχρονιστεί το gameplay θα μιλάμε για ένα παιχνίδι που θα περιορίζεται στους φανατικούς της σειράς.

Civilization VI – 22 Νοεμβρίου

Κάλλιο αργά παρά ποτέ ισχύει στη περίπτωση του Civilization VI, που έρχεται στο PlayStation 4 έστω και με αρκετά χρόνια καθυστέρηση. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό turn based παιχνίδι στρατηγικής που βασίζεται στη κλασική φόρμουλα που καθιέρωσε τη σειρά με πολλές βελτιώσεις φυσικά. Υπάρχουν αρκετοί φανατικοί που θα δοκιμάσουν το παιχνίδι και στην αγαπημένη μας κονσόλα? Για να δούμε…

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ

Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout – 1 Νοεμβρίου

Citadel: Forged with Fire – 1 Νοεμβρίου

Race with Ryan – 1 Νοεμβρίου

Spirit of the North – 1 Νοεμβρίου

Audica PS VR – 5 Νοεμβρίου

Blacksad: Under the Skin – 5 Νοεμβρίου

Just Dance 2020 – 5 Νοεμβρίου

Garfield Kart: Furious Racing – 5 Νοεμβρίου

Valfaris – 6 Νοεμβρίου

Stay Cool, Kobayashi-San!: A River City Ransom Story – 7 Νοεμβρίου

Conception Plus: Maidens of the Twelve Stars – 8 Νοεμβρίου

Golem PS VR – 8 Νοεμβρίου

Romancing SaGa 3 – 11 Νοεμβρίου

Doctor Who: The Edge of Time – 12 Νοεμβρίου

Bee Simulator – 14 Νοεμβρίου

Sparklite – 14 Νοεμβρίου

The Curious Tale of the Stolen Pets PS VR- 14 Νοεμβρίου

Astroneer – 15 Νοεμβρίου

JUMANJI: The Video Game – 15 Νοεμβρίου

Tokyo Ghoul: re Call to Exist – 15 Νοεμβρίου

Terminator: Resistance – 15 Νοεμβρίου

Narcos: Rise of the Cartels – 19 Νοεμβρίου

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir – 21 Νοεμβρίου

Sniper: Ghost Warrior Contracts – 22 Νοεμβρίου