Ένας μήνας μένει για την κυκλοφορία του Plants vs Zombies: Garden Warfare 2. Αυτές τις τέσσερις μέρες (14-18 Ιανουαρίου) είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία γεύση για το τι θα ακολουθήσει μέσω της open beta του παιχνιδιού. Έτσι, αποφασίσαμε να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας σε περίπτωση που δεν προλάβατε ή απλά για να πάρετε μια δεύτερη γνώμη.

PVZ GW2 BETA_20160118170839

Αρχικά, αντίθετα με τον προκάτοχο όπου απλά διάλεγες κατηγορία παιχνιδιού, τώρα το παιχνίδι σε βάζει σε έναν χώρο στον οποίο υπάρχουν διάφορες επιλογές, όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα. Επίσης, προστέθηκαν τρεις παραπάνω χαρακτήρες στην κάθε ομάδα, δηλαδή τρεις στα Plants (Citron, Rose, Kernel Corn) και τρεις στα Zombies (Imp and Z-Mech, Captain Deadbeard, Super Brainz), στο σύνολο εφτά .

PVZ GW2 BETA_20160118171113

Προσωπικά μου άρεσαν οι πρόσθετοι χαρακτήρες και οι ειδικές δυνάμεις τους και πιστεύω ότι δίνουν αρκετά μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι (και πολύ περισσότερο χαμό). Επίσης, κάποιες δυνάμεις από τους παλιούς χαρακτήρες αντικαταστάθηκαν με διαφορετικές. Κάτι που πρόσεξα και μακάρι να μην έχω δίκιο είναι ότι τα Zombies γενικά είναι λίγο δυνατότερα απ’ότι θα έπρεπε και συγκεκριμένα ο Imp (τον βλέπετε στην εικόνα παρακάτω) γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος, αφενός λόγω του μικρού του μεγέθους και της ευελιξίας του (βέβαια έχει και λίγο HP), αφετέρου λόγω των ικανοτήτων του και κυρίως το Z-Mech, ένα μεγάλο ρομπότ το οποίο καλεί. Πέρα από αυτό θα έλεγα ότι διαμόρφωσα σχετικά θετική άποψη για τους χαρακτήρες.

PVZ GW2 BETA_20160118172809

Τα γραφικά μου φάνηκαν αρκετά καλά, με το ήδη καθιερωμένο artstyle της σειράς να είναι το δυνατό σημείο. Αν και δεν πρόσεξα κάποια σημαντική διαφορά με τον προηγούμενο τίτλο, κάποια animations και level designs μπορώ να πω ότι με κέρδισαν. Να προσθέσω ότι σε μερικά space levels υπάρχει χαμηλή βαρύτητα κάνοντας το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό και με μεγαλύτερη ποικιλομορφία.

PVZ GW2 BETA_20160118171032

Στην beta λοιπόν ήταν διαθέσιμα αρκετά multiplayer modes, εκ των οποίων τα πρόσθετα που προσέξαμε ήταν τα:

Turf Takeover

Ένα mode το οποίο είναι παραλλαγή του Gardens and Graveyards από το προηγούμενο Plants vs. Zombies, στο οποίο η μία ομάδα πρέπει να μείνει στην περιοχή της άλλης, αν είναι οι attackers, ή να αμυνθεί τη δική της, αν είναι οι defenders. Το mode αυτό οφείλω να πω ότι είναι αρκετά διασκεδαστικό, όμως πιστεύω ότι είναι αρκετά άδικο για τους attackers, διότι αν χάσουν μια περιοχή (πράγμα που είναι σχετικά εύκολο) χάνουν όλο το παιχνίδι.

PVZ GW2 BETA_20160118174224

Vanquish Confirmed

Το κλασικό Team Deathmatch με τη διαφορά ότι εδώ πρέπει να μαζέψεις τα orbs που πέφτουν όταν σκοτώνεις τον αντίπαλο. Προσωπικά, το βρήκα αρκετά ωραίο γιατί αν απλά σκοτώνεις από μακριά δεν έχει νόημα, καθώς για να μετρήσει πόντος πρέπει να πάρεις το orb, το οποίο αν πάρει κάποιος άλλος αντίπαλος θα χάσεις την ευκαιρία. Οπότε πρέπει να είσαι συνεχώς σε κίνηση.

Να τονίσουμε ότι στο full game θα υπάρχουν κι άλλα νέα modes τα οποία δεν υπήρχαν στην beta.

PVZ GW2 BETA_20160118174259

Γενικά, θα έλεγα ότι οι εντυπώσεις μου από την beta ήταν σχετικά θετικές, με τις μοναδικές μου ανησυχίες να είναι η εξισορρόπηση των δύο ομάδων, που πιστεύω ότι το PvZ GW 1 σε αυτόν τον τομέα ήταν καλύτερο και κατά πόσο θα διαφέρει ως σύνολο από τον προκάτοχό του, γιατί τουλάχιστον όσον αφορά την beta δεν πρόσεξα σημαντικές διαφορές οι οποίες θα με παρότρυναν να το αγοράσω. Ας έχουμε όμως υπόψιν ότι η beta δεν είναι ολόκληρο το παιχνίδι και μπορεί σε μερικά πράγματα να διαφέρει από το τελικό προϊόν. Οπότε θα διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη άποψη στις 23 Φεβρουαρίου που θα κυκλοφορήσει για PS4.

PVZ GW2 BETA_20160118173212