Δείτε τον νικητή του Giveaway εδώ.

Μπορεί να διανύουμε μια περίοδο ξηρασίας με το PS4 και τα επιλεγμένα με το σταγονόμετρο περιφερειακά του, ωστόσο δεν ξεχνάμε πως υπάρχει ακόμα ανθηρή αγορά στα περιφερειακά των PS3 και PS2, τα οποία όπως μάθαμε πουλάνε ακόμα σαν ζεστό ψωμί. Μεγάλο μέρος του κόσμου διατηρεί τις παλαιές του κονσόλες ή πολύ απλά δεν τις ξεπέρασε ποτέ για να πάει σε κάποια νεότερη. Αφορμή για όλα τα παραπάνω αποτελεί το Speedlink Strike P2, ένα οικονομικό PS2 Gamepad που προσγειώθηκε στο PSaddict.gr και σας το παρουσιάζουμε.

DSC01476

To Strike P2 αποτελεί ένα ενσύρματο gamepad αποκλειστικά για το PS2, το οποίο μας έρχεται από την Speedlink, γνωστή εταιρία εδώ και χρόνια στον χώρο των budget περιφερειακών. Στην λυτή συσκευασία του προϊόντος περιέχεται, φυσικά, το Strike P2 gamepad, ένας οδηγός με οδηγίες για γρήγορη εγκατάσταση του περιφερειακού και ένας οδηγός με πληροφορίες, στους οποίους περιέχονται και ελληνικά. Εννοείται πως η εγκατάσταση είναι το πιο απλό πράγμα που υπάρχει σε ένα χειριστήριο κονσόλας, με το Strike P2 απλά να συνδέεται μέσω της ειδικής θύρας του PS2 και να αναγνωρίζεται απευθείας.

Θα ξεκινήσω από την ποιότητα κατασκευής και στη συνέχεια θα επεκταθώ στα χαρακτηριστικά του Speedlink Strike P2. Καταρχάς, έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως οικονομικό PS2 gamepad με την τιμή λιανικής πώλησης να βρίσκεται στα 14.95€ κάτι που το κάνει αμέσως θελκτικό στον αγοραστή που το θέλει για δεύτερο χειριστήριο ή για οικονομικό αντικαταστάτη του official. Προς έκπληξη μου διαπίστωσα πως η ποιότητα κατασκευής του Strike P2 είναι αρκετά άνω του μετρίου αναλογικά με την τιμή του, με το σώμα του να αποτελείτε από ποιοτικό πλαστικό ενώ απουσιάζουν ενοχλητικά τριξίματα στα πλαστικά και στα κουμπιά. Στο αριστερό μέρος υπάρχει το D-pad οχτώ κατευθύνσεων, δεξιά τα τέσσερα κουμπιά με τα σύμβολα του PlayStation, ελαφρώς σχεδιαστικά αλλαγμένα για λόγους trademark. Στη μέση δεσπόζουν οι δύο αναλογικοί μοχλοί μας, το analog button, και στην κορυφή τα start/select. Στην πάνω πλευρά του Strike P2 έχουμε 4 shoulder buttons, τα γνωστά μας L1/R1 και L2/R2 ενώ η σύνδεση με το PS2 γίνεται ενσύρματα μέσω του 1.6 μέτρων καλωδίου. Φυσικά δε λείπει και η λειτουργία δόνησης, που τόσο έχουμε συνηθίσει πλέον στα παιχνίδια μας.

DSC01472

Σχεδιαστικά το Strike P2 είναι όμορφο στην όψη, με κόκκινες λεπτομέρειες στο D-pad και στα κουμπιά που σπάνε το μαύρο του πλαστικού. Ο σχεδιασμός του είναι πιο κυρτός από αυτόν του official με μακρύτερες λαβές, ενώ εκεί που ξεχωρίζει είναι στις κοιλότητες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του, όπου αναπαύονται τα μεσαία δάχτυλα των χεριών κατά τις ώρες παιχνιδιού. Γενικά, αυτό που με ευχαρίστησε περισσότερο απόλα στο Strike P2 ήταν ο εργονομικός σχεδιασμός του. Μπορεί η Sony να κρατάει ίδιο και απαράλλαχτο το Dualshock εδώ και γενιές (άντε, το άλλαξε λίγο στο PS4) και να φοβάται να προβεί σε ριζικό επανασχεδιασμό του iconic χειριστηρίου της, ωστόσο το Strike P2 μου απέδειξε πόσο «άκαμπτο» ένιωθα στα χέρια μου το Dualshock 2 μετά από μέρες που είχα συνηθίσει το Strike P2. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη καμπύλη των λαβών γέμιζε ποιο ικανοποιητικά τα χέρια μου, με αποτέλεσμα ένα πιο άνετο και εργονομικό κράτημα. Τυχόν αποσυνδέσεις ή μη ανταποκρίσεις ευτυχώς απουσίασαν με αποτέλεσμα μια ομαλή gaming εμπειρία στις 2 εβδομάδες δοκιμών που το υπέβαλα.

Προχωρώντας στα πλήκτρα και στη συμπεριφορά αυτών, μπορώ να πω πως έμεινα ικανοποιημένος χωρίς όμως να λείπουν τα παράπονα. Οι δύο αναλογικοί μοχλοί είναι εφάμιλλοι αυτών του επίσημου, κάτι πολύ θετικό. Το D-pad ανταποκρίνεται μια χαρά, ενώ μου άρεσαν και τα 4 κουμπιά τα οποία αντιδρούν και επανέρχονται γρήγορα, χωρίς να κολλάνε ή να μην γίνονται register στο παιχνίδι. Η πρώτη μου ένσταση είναι στα shoulder buttons, τα οποία βρήκα ένα σκαλί πιο χαμηλά σε ποιότητα. Το πλαστικό τους δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε, ενώ άβολο βρήκα τον όλο σχεδιασμό τους. Καταρχάς και τα τέσσερα κουμπιά τα βρήκα ελαφρώς πιο δύσκολα στο πάτημα, ενώ τα R2/L2 είναι μικρά σε μέγεθος για τη χρήση που συνηθίζεται, θα ήθελα κάτι πιο φαρδύ όπως του Dualshock 2 ή ακόμα καλύτερα κάτι που θα παρέπεμπε σε σκανδάλες.  Μία ακόμα έλλειψη που έρχεται με το Strike P2 είναι πως και τα 12 πλήκτρα του είναι ψηφιακά, κάτι που σημαίνει πως απουσιάζει η ευαισθησία στην πίεση, με την εταιρεία να προτείνει τη χρήση των αναλογικών με αλλαγή του χειρισμού από το μενού του εκάστοτε παιχνιδιού που μας ενδιαφέρει.

Εν κατακλείδι, έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ καλό και ποιοτικό χειριστήριο που τιμά και με το παραπάνω τα μόλις 15€ που ζητά από την τσέπη μας. Τα δύο ελαττώματα που εντόπισα παραπάνω δεν ήταν ικανά να μου αλλάξουν την θετική εντύπωση που αποκόμισα από τον εργονομικό και βολικό σχεδιασμό του και έχω την εντύπωση πως αυτό θα ισχύσει και για την πλειοψηφία των gamers που το έχουν δοκιμάσει ή θα το δοκιμάσουν. Το Speedlink Strike P2 Gamepad είναι μια ποιοτική εναλλακτική για PS2 gamepad που σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή του το καθιστούν εξαιρετική budget επιλογή.


GIVEAWAY!

Όσοι θέλετε να αποκτήσετε το Speedlink Strike P2 Gamepad δεν έχετε παρά να λάβετε μέρος στον διαγωνισμός μας με δύο απλά βήματα:

1.Κάντε subscribe στο κανάλι μας, πατώντας το παρακάτω youtube κουμπί (θα φαίνεται πιο άχρωμο αν είστε ήδη συνδρομητές):

2. Αφήστε οποιοδήποτε σχόλιο παρακάτω στο παρόν άρθρο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

  1. Ημερομηνία λήξης διαγωνισμού 10/7/2016 και ανακοίνωση των νικητών την επόμενη μέρα στο post του διαγωνισμού και forum του PSaddict.gr.
  2. Όλα τα δώρα αποστέλλονται με κούριερ και τα έξοδα βαρύνουν τους νικητές.