Ήταν λίγες μέρες μετά την Ε3 όταν η Sony αποφάσισε να παρακάμψει τη Gamescom λόγω της κοντινής τους χρονικά απόστασης. Δεν έλαβε χώρα κάποια Press Conference παρά μόνο η εκθεσιακή παρουσία με τους τότε playable τίτλους που προοριζόταν για τις κονσόλες της. Παρ’ όλα αυτά ήρθε και μας καθησύχασε με την ανακοίνωση, ότι Press Conference θα γίνει στην Ευρώπη αλλά αυτή τη φορά στη Paris Games Week (PGW). Και να που βρισκόμαστε σήμερα εδώ και κοντοζυγώνει η ώρα καθώς στις 27 Οκτωβρίου στις 19:00 η ώρα Ελλάδος θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα καταιγισμό ανακοινώσεων και πολλές άλλες εκπλήξεις για τις αγαπημένες μας κονσόλες. Έτσι παραδοσιακά αποφασίσαμε και εμείς να το παίξουμε για ακόμη μια φορά προφήτες και να σας δώσουμε τις προβλέψεις μας για το τι θα δούμε on stage στην Press Conference της Sony.

Θα αρχίσω από τα απλά. Η Sony θα δείξει πολλά indies. Ναι ξέρω ότι πολλοί ξινίζουν από αυτό, άλλα η Sony έχει πάρει πορεία να αναδεικνύει τη δουλειά των μικρών ανεξάρτητων στούντιο και να ψάχνει μέσα στο χάος για τα διαμάντια που θα λάμψουν και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Από τους μεγαλύτερους indie τίτλους που περιμένω να δω on stage είναι το Alienation της Housemarque καθώς μετά την ανακοίνωση του δεν είχαμε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία ή καινούριο υλικό για το παιχνίδι.

Ένας τίτλος που πρέπει εμφανιστεί on stage είναι το No Man’s Sky. Μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ως «Τriple A indie» καθώς πολλά βλέμματα έχουν στραφεί επάνω του και το ενδιαφέρον των gamers είναι τεράστιο. Ένα από τα πιο φιλόδοξα παιχνίδια των τελευταίων ετών θα μας έρθει με ημερομηνία κυκλοφορίας. Μη ξεχνάμε πως υπάρχει και μία φημολογία ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας του θα είναι την ίδια μέρα με την Press Conference (ευσεβείς πόθοι) και ότι το παιχνίδι στο μέλλον θα υποστηρίξει το Playstation VR.

Φυσικά είναι δεδομένο ότι η Quantic Dream θα ανακοινώσει τον νέο της τίτλο. Μετά το αμφιλεγόμενο Beyond Two Souls που κυκλοφόρησε το 2013 και ένα tech demo που είδαμε στη παρουσίαση του PS4 δεν είχαμε κάτι καινούριο από το studio αυτό. Ίσως δούμε και ανακοίνωση remaster για το PS4 των προηγούμενων παιχνιδιών της εταιρίας (Heavy Rain, Beyond Two Souls) αλλά παράλληλα με την ανακοίνωση του νέου τίτλου της. Υπάρχουν άλλωστε επίσημες δηλώσεις του studio εδώ και καιρό, ότι εργάζεται σε νέο τίτλο.

Θυμάται κανένας το Wild; Ένας ακόμα φιλόδοξος τίτλος που αναπτύσσεται για το PS4. Μέχρι σήμερα πέρα από το announcement trailer στη Gamescom του ’14 δεν είχαμε καμία άλλη πληροφορία παρά μόνο ότι το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε ανάπτυξη. Πιστεύω ήρθε η ώρα να δούμε και μια ημερομηνία κυκλοφορίας παράλληλα με ένα gameplay trailer.

Τι θα πάρεις αν συνδυάσεις το ICO με δυτική πινελιά από Οpen World και cel-shaded γραφικά; Φυσικά το Rime. Αποκλειστικός τίτλος που ανακοινώθηκε στη Gamescom 2013 και από τότε δεν έχουμε ιδιαίτερα νέα παρά λίγα gameplay videos. Αρκετός καιρός πέρασε και το παιχνίδι δε μπορεί παρά να βρίσκεται στην ολοκλήρωση του. Δε μένει λοιπόν παρά να ανακοινωθεί μια ημερομηνία κυκλοφορίας που θα μας χαροποιήσει.

Ένας ακόμα αποκλειστικός τίτλος με το όνομα Shadow of the Beast έκανε το ντεμπούτο του στη Gamescom 2013 και από τότε δεν έχουμε δει τίποτα το καινούριο. Η ίδια η εταιρία μετά από ερωτήσεις για τη σιγή που ακολούθησε σχολίασε πως έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και να περιμένουμε νέα σύντομα. Ελπίζουμε να έχει έρθει η ώρα να μας παρουσιάσουν το έργο τους ολοκληρωμένο.

Dreams do come true. H Media Molecule μας teasαρε με τον νέο της τίτλος Dreams στην E3 2015. Σίγουρα σαν Ευρωπαϊκό studio θα μας κάνει τη τιμή να ανάβει στη σκηνή και να δώσει περισσότερες πληροφορίες για αυτόν τον αινιγματικό τίτλο που με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένα μικρό θαύμα για το console development. Δεν ελπίζουμε όμως σε ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το studio που χάθηκαν τα ίχνη του μετά το πετυχημένο Uncharted: Golden Abyss για το PSVita πρέπει να δώσει το παρόν. Φήμες για ακυρωμένα παιχνίδια και άκαρπες προσπάθειες για έναν νέο τίτλο στη φορητή κονσόλα της Sony έδωσαν χώρο για έναν καινούριο horror τίτλο για το PS4. Χωρίς πολλές πληροφορίες παρά μόνον φήμες, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί ο νέος τίτλος από το ιστορικό αυτό studio της Sony.

Μετά την αποκάλυψή του το Horizon: Zero Dawn έγινε πραγματικά πανικός στο διαδίκτυο για τον νέο τίτλο της Guerilla Games. Θα ήταν πολύ ευχάριστο να μας δείξουν και λίγο παραπάνω gameplay ή καποιο κομμάτι του παιχνιδιού που να μας αναδεικνύει την ιστορία του σύμπαντος του. Δε χορταίνουμε να το βλέπουμε!

Αντίθετα με την παράδοση που θέλει τίτλους PS Vita να πρωταγωνιστούν στα ευρωπαϊκά events αυτή τη φορά πιστεύουμε πως η ταλαιπωρημένη κονσόλα της Sony θα βρίσκεται στο περιθώριο. Ήδη η Sony ανακοίνωσε πως δεν θα αναπτύξει τίτλους από first party studios κάτι που μας προϊδεάζει για το μοιραίο που θα φέρει ο χρόνος. Κρίμα.

Τον «τηλεοπτικό χρόνο» του Vita σίγουρα θα τον αντικαταστήσει το Playstation VR. Με την ημερομηνία κυκλοφορίας να πλησιάζει και με δεδομένο πως χρειάζεται hype για το νέο περιφερειακό δεν αποκλείεται να δούμε την ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας καθώς και τη τιμή που θα διατεθεί στην αγορά. Φυσικά όλο αυτό πρέπει να έρθει με πλήθος ανακοινώσεων για τίτλους που θα το υποστηρίζουν. Οπότε προβλέπουμε πως θα έχει αρκετά σημαντικό ρόλο στη Press Conference το VR universe του gaming.