Φαίνεται πως οι φήμες επαληθεύονται και έτσι σήμερα το PlayStation Blog ανακοίνωσε πως η δυνατότητα αλλαγής PSN ID μπαίνει σε φάση δοκιμών! Πρώτοι θα έχουν αυτοί τη δυνατότητα όσοι δήλωσαν beta testers σε προηγούμενα firmware updates του PS4. H πρώτη αλλαγή του ονόματος μας στο PSN θα είναι ΔΩΡΕΑΝ κάθε επόμενη θα κοστίζει 9.99$/9.99€, αν είστε όμως μέλη του PS Plus θα κοστίζει 4.99$/4.99€ και θα μπορεί να γίνει από τα settings της κονσόλας ή το profile page μας. Όταν αλλάξουμε το όνομα μας θα έχουμε τη δυνατότητα να εμφανίζεται παράλληλα με το παλιό μας ώστε να μας αναγνωρίσουν ή φίλοι μας. Αν επιλέξουμε να εμφανίζεται μόνο το νέο τότε δε θα έχουμε ξανά τη δυνατότητα για παράλληλη προβολή.

Συμβατά με την αλλαγή του ονόματος μας θα είναι όλα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν από 1η Απριλίου 2018 και μετά, ενώ μόνο κάποια από τα μεγαλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πριν την αναφερόμενη ημερομηνία. Δεν εγγυώνται ότι όλα τα παλαιότερα παιχνίδια του PS4, PS3, PSVita θα είναι συμβατά και έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να γυρίσουμε δωρεάν στο παλιότερο μας PSN ID, αν συναντήσουμε προβλήματα.  Όταν το feature γίνει επίσημα διαθέσιμο θα υπάρχει λίστα με όλα τα συμβατά παιχνίδια στο Playstation.com

Το πρόγραμμα για τους testers θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί τέλη Νοεμβρίου και το feature θα δοθεί επίσημα σε όλους αρχές του 2019.