Το Nioh κατάφερε να αγαπηθεί πολύ από φανς και κριτικούς και πλέον θεωρείται από τις δυνατές αποκλειστικότητες του PS4. Η Team Ninja μετά τα τελευταία Ninja Gaiden που απογοήτευσαν κατάφερε να επανέλθει στο προσκήνιο με αυτό το νέο IP. Πλέον έχουμε στη διάθεσή μας το πρώτο του DLC, το expansion ονόματι Dragon of the North. Ας δούμε παρακάτω τι προσφέρει και αν αξίζει να το αποκτήσετε.

Η ιστορία του Dragon of the North συνεχίζει ακριβώς μετά το τέλος του Nioh, όπου ο William επιστρέφει στην Ιαπωνία, προκειμένου να βοηθήσει τον Hanzo, ο οποίος βρίσκεται σε κίνδυνο. Υπό την απειλή ενός νέου εχθρού, του Masamune Date, ο William έρχεται αντιμέτωπος με τους δυνατούς συμμάχους του Date. Σαν story είναι σχετικά καλό expansion, όμως το τέλος είναι λίγο απογοητευτικό και μάλλον θα συνεχίσει στα επόμενα DLC.

Nioh_20170503122756

Το Dragon of the North προσθέτει μία επιπλέον περιοχή στο παιχνίδι, στην οποία υπάρχουν μερικά main και side missions, με όμορφα χιονισμένα levels που ταιριάζουν απόλυτα με την αισθητική του Nioh και δίνουν μία νέα πινελιά στον ήδη ατμοσφαιρικό κόσμο του. Η λογική τους παραμένει ακριβώς η ίδια, δηλαδή γραμμικά levels με εναλλακτικές διαδρομές, στις οποίες βρίσκεις μυστικά σεντούκια ή Kodama.

Nioh_20170503130814

Φυσικά, από το DLC δε θα μπορούσαν να λείπουν boss fights. Το παιχνίδι περιλαμβάνει 4 boss fights, τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει να είστε σε πολύ υψηλά levels προκειμένου να μπορέσετε να ανταποκριθείτε. Βέβαια, τα DLC ενός τέτοιου παιχνιδιού απευθύνονται κυρίως σε hardcore fans, οπότε δεν το βρίσκω αρνητικό. Παρ’όλα αυτά, πιστεύω ότι τα boss fights δεν προσθέτουν κάποια νέα εμπειρία, αλλά κινούνται στα ίδια πλαίσια με του main παιχνιδιού. Επίσης, μία προσθήκη είναι αυτή του odachi weapon, ένα μακρύ σπαθί που μπορείτε να πειραματιστείτε και όπως και να έχει είναι κάτι καινούριο στο παιχνίδι.

Nioh_20170507125816

Συνοψίζοντας, το Dragon of the North είναι ένα DLC με καλό περιεχόμενο για την τιμή του (10 ευρώ), αν και θα μπορούσε να ήταν περισσότερο ουσιώδες. Σίγουρα όμως, για όσους θέλουν να συνεχίσουν στον κόσμο του Nioh, είναι μία καλή επιλογή. Παρ’όλα αυτά, έχετε ολοκληρώσει το παιχνίδι με σχεδόν όλα τα side quests, ειδάλλως θα τα βρείτε λίγο σκούρα.