Στη κεντρική ιδέα του Intergalactic αναφέρθηκε σε εκπομπή ο Neil Druckmann στην εκπομπή Creator to Creator. Απέναντί του είχε τον Alex Garland. Σεναριογράφο μεταξύ άλλων του Cicil War και Ex Machina αλλά και των 28 Days Later. Ετοιμάζει μάλιστα και το επερχόμενο 28 Years Later.
Ο ίδιος υπήρξε σεναριογράφος και σε πολλές gaming παραγωγές όπως το Devil May Cry και Enslaved. Επαίνεσε τον Neil. Του είπε πως το The Last of Us είναι πολύ καλύτερο από τo “28 ημέρες μετά”. Ο Neil ενθαρρύνθηκε και άρχισε να ξετυλίγει τη βασική ιδέα του Intergalactic: The Heretic Prophet.
Θα περιστρέφεται γύρω από την πίστη και τη θρησκεία. Συγκεκριμένα εκτυλίσσεται σε μια διαφορετική δεκαετία του 80 στον πλανήτη Sempiria, μακριά από τη Γη. Στο πλανήτη αυτό έχει επικρατήσει μια μόνο θρησκεία για 2000 χρόνια.
Υπήρχε ένας προφήτης που έφερε αυτή τη θρησκεία, η οποία εξελίχθηκε και άλλαξε με το πέρασμα των χρόνων. Από ένα σημείο και μετά ο πλανήτης διέκοψε κάθε επαφή με τη Γη. 600 χρόνια μετά την απόφαση να διακόψει επαφές και στην εναλλακτική αυτή δεκαετία του 1980, εμφανίζεται η Jordan ως κυνηγός επικηρυγμένων από τη Γη.
Θα νιώθει πραγματικά αποξενωμένη και μπερδεμένη για τα όσα θα δει, για τους ανθρώπους που θα συναντήσει, την ιστορία τους και της διδαχές τις θρησκείας που ακολούθησαν.
Δεν είναι λίγοι που άρχισαν να αναλύουν τα ανωτέρω και το trailer. Θεωρούν ακόμη και πως το όνομα της πρωταγωνίστριας “Jordan” παραπέμπει στον Ιορδάνη ποταμό. Αποτελεί σύμβολο για τους πολιτισμούς και θρησκείες που έχουν ξεκινήσει και διαμορφωθεί ανά τους αιώνες γύρω από αυτόν. Έτσι η επιλογή του ονόματος της πρωταγωνίστριας μόνο τυχαία δεν είναι.
The Last of Us, οικογένεια-εκδίκηση. Intergalactic, πίστη-θρησκεία. Όσοι πιστεύαμε πως θα έχει ένα πιο ανάλαφρο σενάριο η νέα δημιουργία της Naughty Dog, μπορεί και να διαψευστούμε.