Εξαιρετικά δυνατές χαρακτήρισε με δήλωσή της στο IGN η Square Enix τις πωλήσεις του Final Fantasy XVI. Το παιχνίδι πούλησε την εβδομάδα κυκλοφορίας του πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε ένα κοινό 38 εκατομμυρίων κατόχων του PlayStation 5.
Πρόσθεσε ότι η αναλογία κατόχων PlayStation 5 και όσων αγόρασαν το παιχνίδι είναι αρκετά μεγάλη. Προχώρησε μάλιστα σε σύγκριση με το FF VII Remake που κυκλοφόρησε σε μεγαλύτερη βάση χρηστών PlayStation 4. Μάλιστα μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει και να προωθεί το παιχνίδι ώστε όλο και περισσότεροι κάτοχοι PS5 να το αποκτήσουν.
Η Square Enix φαίνεται πως στηρίζει πλήρως την συμφωνία για χρονική αποκλειστικότητα κυκλοφορίας του FFXVI στο PS5. Ωστόσο στο παρελθόν δήλωνε ανικανοποίητη με τις multiplatform πωλήσεις παιχνιδιών της όπως το reboot της σειρά Tomb Raider. Πιστεύετε ότι είναι λογική η άποψη της Square Enix;