30 χρόνια Playstation. Πως όμως η Sony έδωσε το όνομα αυτό στη κονσόλα που έμελλε να γίνει συνώνυμο του gaming; Όλα αποκαλύπτονται στο βιβλίο του αναλυτή Reiji Asakura:
Revolutionaries at Sony: The Making of the Sony PlayStation and the Visionaries who Conquered the World of Video Games
Σύμφωνα με αυτό το όνομα PlayStation γεννήθηκε κατά τη συνεργασία Sony και Nintendo. Ως γνωστό η Nintendo είχε αναθέσει τη δημιουργία μιας κονσόλας στη Sony αρχές δεκαετίας 90′. Πριν την επίσημη παρουσίασή της έκανε πίσω και έτσι η Sony τη κυκλοφόρησε μόνη της.
Για όσο διήρκησε η συνεργασία αυτή, ο Ken Kutaragi της Sony που είχε αναλάβει το project και η ομάδα του, επέλεξαν το όνομα PlayStation. Ο λόγος ήταν πως ήθελαν να δημιουργήσουν το αντίθετο του Workstasion. Έτσι αποκαλούνται ακόμη οι υπολογιστές που χρησιμοποιούμε για την εργασία. Έτσι το PlayStation ήταν ένας υπολογιστής για παιχνίδι. Ένα μέσο ψυχαγωγίας που θα ξεκούραζε το gamer από την καθημερινότητά του.Ενα καταφύγιο από το Workstation.
Ο Ken Kutaragi είδε και έπαθε πάντως μετά τη λύση της συμφωνίας με τη Nintendo να πείσει τη Sony. Η τελευταία δεν ήθελε να συνυφαστεί με μια “παιχνιδομηχανή”. Εστίαζε τότε σε ταινίες και μουσική ως μέσο ψυχαγωγίας.
O πρώην CEO του PlayStation, Shaw Layden αποκάλυψε πρόσφατα πως η Sony δίσταζε ακόμη και να βάλει το σήμα της δίπλα σε αυτό του PlayStation:
“Δόθηκε μια μάχη για να βάλουμε το όνομα Sony πάνω στη κονσόλα”
Και όμως 30 χρόνια μετά, από οθόνες TV μέχρι μουσικές, ταινίες και σειρές της Sony κυνηγούν να φέρουν πάνω τους το όνομα PlayStation.
30 Χρόνια PlayStation… Μη χάσετε την εκπομπή- αφιέρωμα στα 30 πιο σημαντικά παιχνίδια του!