Η διεπαφή χρήστη, αλλιώς User Interface (UI), άλλαξε αρκετά από το PS3 στο PS4, και αντίστοιχη αλλαγή θα δούμε και στο PlayStation 5. Στην τελευταία είδηση του Wired, ο Mark Cerny ανακοίνωσε πως ο παίκτης θα ενημερώνεται για το παιχνίδι απευθείας στο UI της νέας κονσόλας.

Πιο συγκεκριμένα είπε «Ακόμη και αν η εκκίνηση των παιχνιδιών θα είναι αρκετά γρήγορη, δε θέλουμε ο παίκτης να ξεκινάει το παιχνίδι, να βλέπει το What’s up, να ανοίγει το παιχνίδι, να βλέπει το What’s up. Οι διακομιστές του multiplayer θα τροφοδοτούν την κονσόλα με πολλές διασκεδαστικές ενέργειες σε πραγματικό χρόνο. Τα single-player παιχνίδια θα δίνουν πληροφορίες όσον αφορά το τι αποστολές μπορείς να κάνεις και τι ανταμοιβή θα έχεις από αυτές – και όλα αυτά θα εμφανίζονται στο UI. Ως παίκτης, απλά πας και διαλέγεις όποιο σου αρέσει.»

Απ’ότι φαίνεται, θα μπορούμε να βλέπουμε το progress σε ένα παιχνίδι ανά πάσα στιγμή, χωρίς καν να το ανοίξουμε, όπως επίσης θα μπορούμε να παίξουμε κατευθείαν multiplayer, προσπερνώντας όλη τη χρονοβόρα διαδικασία. Ακούγεται πολύ μακρινό και απίθανο όλο αυτό, αλλά έρχεται κατά πάνω μας, και μάλιστα γρήγορα.

Εσείς θα αξιοποιήσετε στο έπακρον τη νέα διεπαφή χρήστη;