Μία πατέντα, που έκανε πρόσφατα την εμφάνιση της, δείχνει πως η Sony ετοιμάζει μία streaming υπηρεσία για το PlayStation 5, βάζοντας φωτιά στον ανταγωνισμό, μετά τις κινήσεις των Google και Microsoft στον ίδιο τομέα. Φυσικά, για τη Sony υπάρχει και το PS Now από το 2014, αλλά το γεγονός οτι η πατέντα υφίσταται από μία στιγμή μεταγενέστερη του launch του PS Now, μας κάνει να πιστεύουμε οτι πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικά.

Η πατέντα 79 σελίδων, την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ υποδεικνύει ουσιαστικά τη δημιουργία μίας streaming υπηρεσίας αντίστοιχης του Google Stadia. Μιλάμε ουσιαστικά για μία υπηρεσία που θα τρέχει τα παιχνίδια στη συσκευή της επιλογής σας, πετυχαίνοντας καλύτερες επιδόσεις από αυτές που επιτρέπει το κυρίως hardware. Φυσικά, υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως οι συνδέσεις στο Internet, οι συνδέσεις και το latency, αλλά είναι νωρίς για να μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Η ίδια πατέντα ρίχνει φως στο πως θα αποκτούμε πρόσβαση στην υπηρεσία και η απάντηση είναι φυσικά μέσω συνδρομής. Τα 2 μοντέλα που υπογραμμίζονται είναι είτε η απευθείας πληρωμή στη Sony, η οποία με τη σειρά της θα δίνει τα εκάστοτε έσοδα στους developers είτε η πληρωμή να πηγαίνει πρώτα στους devs και αυτοί να πληρώνουν ένα αντίτιμο στη Sony για τη χρήση της υπηρεσίας.

Ίσως η υπηρεσία να κυκλοφορήσει παράλληλα με το PS5, ως μία εναλλακτική, βασισμένη στο Cloud; Μήπως πρόκειται για μία μετεξέλιξη του PS Now; Το μόνο σίγουρο είναι οτι παρότι το PS5 είναι μία καθαρή οικιακή κονσόλα στα γνωστά μας πρότυπα, η Sony δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα στη μάχη του streaming.

Πάρτε μέρος σε διαγωνισμό για Funko POP! και ένα PS1 κουτάτο μαζί με 1 γνήσιο παιχνίδι.