Κατά της διάρκεια ενός πάνελ που έλαβε χώρα στην DICE στο Λας Βέγκας ο Creative Director του The Last of Us Part II Neil Druckmann άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για το επόμενο παιχνίδι της Naughty Dog να είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Επίκεντρο της συζήτησης είναι η κάμερα του παιχνιδιού και το εάν η Naughty Dog θα πειραματιστεί σε κάτι διαφορετικό από παιχνίδια τρίτου προσώπου.

Ο Druckmann ανέφερε ότι μερικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια είναι σε προοπτική τρίτου προσώπου, καθώς κατά κάποιον τρόπο μπορεί να ταυτιστεί καλύτερα με τους χαρακτήρες όταν βρίσκονται σε οθόνη, αλλά τα αφηγητικά παιχνίδια μπορούν ακόμα να γίνουν σε πρώτο πρόσωπο και έχουν γίνει εξαιρετικά καλά σε ορισμένα περιπτώσεις.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε η συγκεκριμένη συζήτηση έγινε στη Naughty Dog και στο αρχικό The Last of Us. Υπήρχαν αμφιβολίες για το εάν το παιχνίδι θα έπρεπε να χρησιμοποιεί κάμερα πρώτου ή τρίτου προσώπου και για το εάν θα είναι multiplayer ή single player. Τελικά επιλέγει η προοπτική τρίτου προσώπου, αλλά με μια κοντινότερη κάμερα. Αυτό παρέχει λίγο περισσότερο από μια «αίσθηση πρώτου προσώπου», αλλά εξακολουθεί να επιτρέπει στον παίκτη να δει τον χαρακτήρα στην οθόνη.

Ούτως ή άλλως η Naughty Dog έχει πειραματιστεί στο παρελθόν και σε άλλα είδη παιχνιδιού και μη ξεχνάμε πως αστειευόμενοι είχαν προσφερθεί στο παρελθόν να αναλάβουν το Half Life 3. Επομένως το στούντιο είναι «εντελώς ανοικτό» για το τι θα μπορούσε να είναι το επόμενο παιχνίδι και ίσως να μην είναι τρίτου προσώπου. Αυτό δε σημαίνει ότι σίγουρα το επόμενο παιχνίδι μετά το The Last of Us Part II θα είναι πρώτου προσώπου, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να δούμε κάτι διαφορετικό στο μέλλον από το αγαπημένο μας studio. Πως σας φαίνεται το ενδεχόμενο, θέλετε κάτι διαφορετικό από τη Naughty Dog ή να μείνει στη γνωστή πετυχημένη συνταγή;