Το περασμένο σαββατοκύριακο συμμετείχαμε στην κλειστή beta του Naruto to Boruto: Shinobi Striker. Η beta  μας έδωσε μια πρώτη γεύση από το παιχνίδι αν και τα πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν περιορισμένα. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Ξεκινάμε το παιχνίδι με τη δημιουργία του χαρακτήρα μας. Έχουμε μερικές επιλογές όσον αφορά το customization, οι οποίες σίγουρα θα είναι ακόμα περισσότερες στο ολοκληρωμένο παιχνίδι, ενώ μπορούμε να ντύσουμε τον χαρακτήρα μας με τα χρώματα όποιου χωριού μας αρέσει. Πέρα όμως από αυτές τις επιλογές, στην πορεία ξεκλειδώνουμε τη δυνατότητα να “μεταμορφώσουμε” τον χαρακτήρα μας σε έναν από τους πρωταγωνιστές τη σειράς. Μέσα στη beta είδαμε παίκτες ως Kakashi, Sasuke και Naruto, οι επιλογές σίγουρα όμως δε θα σταματάνε εκεί.

Το combat φαίνεται να έχει αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, είναι λίγο πιο γρήγορο και πιο διασκεδαστικό Κάποιες κινήσεις όπως το deflect γίνονται πλέον πιο γρήγορα και το timing δεν είναι τόσο δύσκολο. Τα jutsu γίνονται πλέον με ένα κουμπί, ενώ το καθένα έχει το δικό του cooldown και γεμίζει ξεχωριστά, σε αντίθεση με τα προηγούμενα games, που υπήρχε μια μπάρα chakra για όλα τα jutsu.

Στο multiplayer ο κάθε παίκτης μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα σε τέσσερα class και αυτά που είδαμε ήταν Melee, Ranged, Tank και Support. Οι melee και ranged είναι αυτοί που κάνουν το damage στην ομάδα από κοντά και μακριά αντίστοιχα, το tank έχει jutsu που εστιάζουν στην άμυνα και το support βοηθά και κάνει heal στους συμπαίκτες του. Το κάθε class είχε ένα δικό του συγκεκριμένο set από jutsu σίγουρα όμως θα υπάρχουν διάφορα jutsu για να διαλέξει κανείς στο ολοκληρωμένο παιχνίδι, ενώ μπορεί να είναι δυνατός και ο συνδυασμός δύο κλάσεων.

Δυστυχώς η beta δε μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πολλές μάχες και ήταν διαθέσιμο μονάχα ένα mode, το Flag Battle. Πρόκειται για ένα 4vs4 Capture The Flag mode, όπου η πρώτη ομάδα που θα πάρει πρώτη τρεις από τις σημαίες της αντίπαλης ομάδας νικά. Το flag battle μας έδειξε ένα είδος ομαδικής μάχης και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του κάθε class σε τέτοιες περιπτώσεις. Δυστυχώς όμως δεν είδαμε το 1v1 combat, ενώ το flag battle δεν καταφέρνει να σου δείξει πλήρως το combat system.

Η Bandai μας έδωσε μια αρκετά ικανοποιητική πρώτη γεύση από την επόμενη γενιά Naruto ενώ φαίνεται πως κατάφεραν να πάνε τα γραφικά ένα βήμα παραπάνω, χωρίς βέβαια να λείπουν  κάποια fps drops, πράγμα αναμενόμενο σε μια beta. Η γενιά του Boruto φέρνει μαζί της κάποιες αλλαγές που φαίνεται να είναι ευχάριστες, θα έχουμε όμως μια πλήρη εικόνα όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει ολοκληρωμένο.