Το 2016 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για το gaming, καθώς είδαμε πολλούς καλούς τίτλους στο PS4. Φυσικά όμως μέσα σε μια χρονιά με πολλές κυκλοφορίες δε θα μπορούσαν να λείπουν και μερικές απογοητεύσεις, παιχνίδια που είχαν πολύ καλές προσδοκίες αλλά τελικά κάπου το έχασαν ή παιχνίδια που εξ’ αρχής πιστεύαμε πως δε θα πάνε καλά και δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν.

[divider]Dino Dini’s Kick Off Revival[/divider]
Ένας arcade ποδοσφαιρικός τίτλος που επέστρεψε μετά από 25 χρόνια με το ίδιο gameplay. Το παιχνίδι έφερε ένα όμορφο αίσθημα νοσταλγίας στους παλιούς, ωστόσο δεν κατάφερε να αφήσει ούτε αυτούς ευχαριστημένους, πόσο μάλλον τους νεότερους, καθώς φάνηκε μισοτελειωμένο. Μπορείτε να δείτε το review μας για το παιχνίδι εδώ.

[divider]ΤΜΝΤ:Mutants in Manhattan[/divider]

Τα χελωνονιντζάκια ήρθαν στην κονσόλα μας αλλά δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν. Το παιχνίδι ήταν αρκετά επαναληπτικό και μικρό με αποτέλεσμα να το βαριέσαι γρήγορα και να μην αφήνει την ανάμνηση που περιμέναμε.

[divider]Ghostbusters[/divider]
Όταν μάθαμε για την κυκλοφορία ενός νέου Ghostbusters περιμέναμε σίγουρα κάτι παραπάνω από αυτό που πήραμε. Το παιχνίδι αποδείχθηκε αρκετά βαρετό χωρίς να δίνει κάποιο λόγο να συνεχίσεις να παίζεις, ενώ δεν κατάφερε καθόλου να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που είχαμε για το συγκεκριμένο franchise.

[divider]Mighty No. 9[/divider]
Ο απόγονος του Mega Man δυστυχώς δεν κατάφερε να φτάσει τα standards που έχει αφήσει ο πρόγονος του. Το μόνο που είδαμε τελικά ήταν επαναλαμβανόμενες πίστες, με κάποια τεχνικά προβλήματα, ενώ η δυσκολία που υπήρχε σε κάποια σημεία ήταν ανούσια. Τελικά το παιχνίδι δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των οπαδών που είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια του Kickstarter. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο review μας.

[divider]Umbrella Corps[/divider]
Το Umrella Corps πήρε τελικά τόσο κακές κριτικές που ίσως να ήταν καλύτερα να μην κυκλοφορήσει καν, αλλά να μείνει λίγο καιρό ακόμα στα σχέδια και να βελτιωθεί. Το παιχνίδι φαίνεται να έχει υπερβολικά προβλήματα και καμία απολύτως δυσκολία, σε σημείο που καταντά απλά βαρετό και ανούσιο.

[divider]Homefront The Revolution [/divider]
Το Homefront The Revolution είχε προσδοκίες να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, ωστόσο κάπου κάτι χάλασε. Οι επαναλαμβανόμενες αποστολές, η ιστορία η οποία περίμενες ότι θα είναι καλή αλλά δεν δόθηκε μεγάλη βασή σε αυτή και αποδείχθηκε στην καλύτερη μέτρια. Αυτά μαζί με τα τεχνικά προβλήματα κέρδισαν στο παιχνίδι μια θέση σε αυτήν τη λίστα παρ’ όλο που θα μπορούσε να βγει κάτι πολύ καλύτερο. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε και στο review μας εδώ.

[divider]Street Fighter V[/divider]
Το Street Fighter V είχε ένα αρκετά κακό launch. Σιγά σιγά έχει αρχίσει ίσως να καλυτερεύει με τα διάφορα Updates και την προσθήκη χαρακτήρων, ωστόσο στο launch το παιχνίδι είχε ένα μικρό roster, story mode που δεν μας ικανοποίησε ενώ απαιτεί οι παίκτες να είναι μονίμως online. Ελπίζω το παιχνίδι να πάει καλύτερα με το πέρας του χρόνου. Μπορείτε πάντως να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας για την κυκλοφορία του στο review μας.

[divider]No Man’s Sky[/divider]
Φυσικά από μια τέτοια λίστα δε θα μπορούσε να λείπει το No Man’s Sky. Ίσως ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2016 που τελικά όχι απλά δεν ανταπεξήλθε σε όσα μας είχε υποσχεθεί η Hello Games αλλά κατάφερε να απογοητεύσει το κοινό του και να του δώσει την αντίθετη εντύπωση από αυτό που περίμενε. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενθουσιασμό αλλά σύντομα φάνηκε πως ενώ έχει ένα ολόκληρο σύμπαν στη διάθεση σου, το μεγαλύτερο μέρος του είναι ίδιο. Αν δεν έρθουν τα κατάλληλα updates το παιχνίδι δε θα γίνει αυτό που μας υποσχέθηκαν. Πιο λεπτομερείς πληροφορίες για το παιχνίδι θα βρείτε στο review μας.

Αν θέλετε να ξεπλύνετε την γεύση απογοήτευσης από το στόμα σας, τότε δείτε το βίντεο μας με τα 10 καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς, όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες του PSaddict.gr.